Pentru 25 de euro pe noapte puteți dormi într-o mahala din Mumbai și alte știri de #martitreiceasuribune 6.02.2018

Uncategorized

Pentru 25 de euro pe noapte puteți dormi într-o mahala din Mumbai, războiul șezlongurilor dintre britanici și nemți aduce profituri majore pentru Thomas Cook care vinde vacanța + șezlong acum, compania aeriană low-cost Flybe este cea mai silențioasă și mai verde companie dintre cele 50 cele mai active care zboară pe Heathrow, cum afectează criza de apă din Cape Town  turiștii și prima căsuță plutitoare din Sri Lanka, de fapt un hotel luxos. În știrile de marți, 6 februarie 2018.

1. Pentru 25 de euro pe noapte puteți dormi într-o mahala din Mumbai

Ați plăti 25 de euro pentru a petrece o noapte întro mahala din Mumbai? Veți fi cazați într-un pod cu saltea nouă, televizor plat și aer condiționat. Însă aici se oprește huzurul. Veți împărți baia și toaleta cu alții. Adică cu familia de 16 persoane care locuiește în casa oferită spre închiriere.

Un ingenios întreprinzător dorește să le arate doritorilor cum este viața în Mumbai, cel mai mare oraș din India. Și în acest scop, își pune casa la dispoziție. Știu că este puțin și desigur vor fi doritori mulți, așa că poate înflori o nouă afacere aici.

Deși nu vorbește limba engleză, Ravi Sansi își asigură oaspeții viitori că toți membrii familiei vor face totul pentru ca oaspeții să fie fericiți. El a fost încurajat de un angajat al unui ONG să facă acest pas, după ce și-a pierdut locul de muncă, de vânzător de hărți.

David Bijl, angajatul ONG care a făcut și o pagină de Facebook pentru afacere a declarat pentru Guardian că experiența îi va ajuta pe călători să înțeleagă cum este viața pentru majoritatea indienilor. Acesta a mai declarat: ”Vizitatorii vin, fac câteva poze pentru Facebook și pleacă fără să fi înțeles cu adevărat ceva. Am lucrat în multe mahalale și știu că este un impact cu adevărat pozitiv pentru ambele părți atunci când un om din exterior își manifestă interesul pentru locuitorii din mahalale și se descurcă comunicând cu ei”.

Citiți mai multe pe: Times of India

2. Criza de apă din Cape Town afectează turiștii 

Hotelurile au cerut oaspeților să limiteze dușurile la numai două minute, în timp ce rezidenții au dreptul să folosească 50 de litri de persoană pe zi. Totodată, inclusiv hotelurile de lux își încurajează turiștii să nu tragă apa decât dacă este absolut necesar. ”dacă este galben, las-o moale, dacă este maro, atunci trageți apa” sună anunțul boutique-hotelului Kensington Place.

10 milioane de turiști au vizitat Cape Town în 2017. O secetă masivă ar putea lăsa orașul Cape Town fără apă în săptămâni, precum au anunțat vinerea trecută autoritățile. Experții estimează că Cape Town va rămâne fără apă la mijlocul lunii aprilie.

Pe lângă limita de consum, multe restaurante au început să folosească farfurii și pahare de unică folosință și să renunțe la fețele de masă.

Sursa: Daily Mail

3. Compania aeriană low-cost Flybe este cea mai silențioasă și mai verde dintre cele 50 cele mai active companii care zboară pe Heathrow

Compania din Devon, Marea Britanie, este cea mai silențioasă și mai verde companie într-un top 50 cele mai active companii care zboară pe Heathrow. Flybe are scorul de 930 din 1000.

Indicatorii ca de exemplu zgomotul, emisiile, eficiența operațională au fost folosiți pentru realizara topului. Pe locul doi după compania low-cost Flybe s-a clasat Aer Lingus cu 924 de puncte și British Airways short-haul cu 920 de puncte.

Vedeți mai multe detalii, precum și TOP 50 pe articolul sursă din Daily Mail.

4. Prima căsuță plutitoare din Sri Lanka, de fapt un hotel luxos

Turiștii care vizitează Si Lakna au o nouă experiență minunată de adăugat pe lisat de dorințe: o seară (măcar) într-o căsuță care plutește pe râul Bentota. Căsuța plutitoare este o oază de liniște și serenitate în haosul și agitația dinaceastă țară mititică.

Yathra by Jetwing este un fost șlep de orez transformat în hotel de cinci stele. Aici aveți absolut to confortul, priveliști de vis și mâncare extraordinară. Am fost pe o căsuță plutitoare în Kerala, India și experiența a fost fenomenală. Ireală chiar.

Prețurile și disponibilitate Yathra by Jetwing,  un hotel adorat de cupluri în primul rând.

5. Războiul șezlongurilor dintre britanici și nemți aduce profituri majore pentru Thomas Cook

De ani de zile mocnește sau mai și explodează câte un conflict între turiștii nemți și cei britanici, pentru șezlongurile de la piscine. Britanicii sunt revoltați că nemții se trezesc de dimineață, ocupă șezlongurile cu prosoape și vin pe la amiază. Nemții sunt și ei supărați.

Așa că Thomas Cook s-a gândit bine și a introdus serviciul de rezervare șezlong. Pentru 25 de lire pe săptămână de șezlong, oaspeții (atât britanici cât și nemți, a fost un mini scandal și pe tema de ce numai unii) pot alege locul preferat.

Aceștia au la dispoziție o aplicație unde pot vedea inclusiv cum va fi soarele pe parcursul zilei. În acest fel, doritorii pot să fie siguri că vor sta unde vor și mai ales, toată familia în același loc. O familie cu patru membri va plăti însă 100 de lire în plus pentru fiecare săptămână. Însă nu toate șezlongurile de la un resort vor putea fi închiriate, ci numai 20% spun reprezentanții companiei. Însă cumva nu cred cest lucru. Până una, alta, dacă stați într-un hotel cu nemți și britanici, să știți că unele șezlonguri care stau degeaba aparent toată ziua pot fi rezervate.

Această măsură vine după alta foarte ingenioasă, marca Thomas Cook: rezevă camera, pentru 30 de lire. Serviciul a avut un succes uriaș!

Vedeți aplicația aici pe siteul Thomas Cook.

O zi frumoasă de marți să aveți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *