Adevărul despre clubul ''mile-high'', romantismul la înălțime

Uncategorized Utile

De vineri: cel mai sexy studiu de piață pe care l-am văzut în ultimul timp, despre clubul ”mile-high”, adică a celor pe care îi dă romantismul pe dinafară, fix în avion. Stratos Jet Carters a realizat un studiu în care a intervievat 2000 de pasageri care călătoresc des, ”frequent flyiers”, inclusiv piloți și însoțitori de bord. Și rezultatele sunt surprinzătoare.

Acest articol nu este pentru puritani și nici pentru cei care nu au simțul umorului. Până la urmă, putem să ne amuzăm un pic și să aflăm ce se mai întâmplă pe lângă noi, în călătorii, în timp ce noi fotografiem peisajul de dedesubt și citim febril revistele de bord sau dormim.

Atenție însă: cei care trec la acțiune o fac pe răspunderea proprie, iar dacă sărutul este nevinovat, alte acțiuni nu știu ce consecințe au, dar probabil că este și în funcție de linia aeriană și de politica fiecărei țări.

Călătoria cu avionul se pare că are rolul de a-i dezinhiba pe mulți. 41% dintre respondenți au mărturisit că au sărutat pe cineva la bord, 16,5 % au recurs la mângâieri, iar 7 % au coborât cu mângâierile sub centură. În fine, doar 3,8% s-au alăturat în adevăratul sens al cuvântului în celebrul club, adică au făcut sex la bordul avionului. De regulă în toaletă. Nu prea este ideea tuturor de romantism, dar când pasiunea este mare, cine suntem noi să putem judeca?

Fiind înghesuriți lângă străini și bând alcool, mulți călători lasă frecvent garda jos. Totuși, trebuie să ținem cont că anumite naționalități sunt mai libertini, britanicii fiind printre ei, mai ales când pleacă în vacanțe, așa că nu este cazul să ne alertăm, să stăm pe ace atunci când partenerul sau partenera călătorește singur/ă.

Și să vedem ce se întâmplă. Țineți cont că majoritatea graficelor se referă la toate interacțiunile romantice, începând cu sărutul. Unul singur analizează exact despre ce fel de romantism este vorba.

Dragostea plutește în aer la categoria economică

Deși am putea presupune contrariul, se pare că la categoria economică spiritele sunt mai încinse, având în vedere că 80% din acțiunea de la bord se întâmplă cu pasagerii care călătoresc aici.  21% la baie, 21 % la business class, 4% pe insule, 2,8% în zona de galerie și 0,8% în Cockpit.

Dacă adunăm rezultate, procentul este mai mare de 100% pentru că respondenții au notat toate locurile unde au făcut nebunii, în unele cazuri se vede că peste tot pe unde au putut.

adevar-clubul-high-mile-studiu-1

Ce fel de romantism a avut loc la bord? Pe primul loc: sărutul

adevar-clubul-high-mile-studiu-2

Cu cine au devenit oamenii romantici? 

Pe primul loc: 79,4% cu partenerul/partenera, iar pe locul doi, surprinzător, cu un străin 19,6%. În continuare: 14,8% cu o cunoștință ocazională, 14,6% cu un prieten, 6,9% cu un coleg și 2,3% cu un însoțitor de zbor, sau pilot.

adevar-clubul-high-mile-studiu-3

Ce aleg călătorii: să stea lângă un partener de sex opus atractiv, sau lângă un loc liber?

Se pare că este aproape egalitate, deși comoditatea are un avantaj. Însă să vedem ce statut au respondenții care au ales străinul atrăgător. Separații și divorțații au răspuns în majoritate că ar alege străinul atrăgător, cei necăsătoriți, indiferent că sunt singuri sau locuiesc cu partenerul au o rată de răspuns de peste 40% da, că ar alege străinul, iar cei căsătoriți sau logodiți în cel mai mic procent. Ce ne spune acest lucru? Că uneori stăm lângă cineva chiar dacă nu este sufletul pereche, sau partenerul ideal, așa că ne place să flirtăm sau să explorăm alte posibilități? Sau este doar o potrivire, curiozitate, dorință de interacțiune? Mă bucur totuși că aici este cel mai mic procent.

adevar-clubul-high-mile-studiu-4

Dar când este vorba despre fantezii, 52,2% dintre călători au dorit să intre în ”High-Mile Club”

Cu tot tacâmul adică și 31,2 % nu sunt interesați. Voi în ce categorie vă încadrați? Deci este vorba despre un avion comercial, nu un avion privat luxos și puteți să intrați în club cu sufletul pereche, deci luați în considerare toate datele. La modul de a fi tentat, nu chiar de a pune în practică. Păcătuiți cu gândul?

adevar-clubul-high-mile-studiu-5

Ne face călătoria cu avionul mai dezinhibați?

Sesiune de întrebări și răspunsuri. Mai jos ale celor 2000 de respondenți, iar după grafic ale mele. Vă provoc și pe voi J.

1. Ai tendința de a bea mai mult alcool atunci când călătorești? 51% da

2. În ceea ce privește romantismul, ești mai dezinhibat atunci când călătorești? 38,9% da

3. Ai întâlnit vreodată pe cineva în avion, cu care să îți dai întâlnire ulterior? 14% da

4. Ai văzut vreodată oameni făcându-și de cap în avion? 19,2% da

5. Ai flirtat vreodată cu un străin într-un aeroport sau într-un avion? 47,4% da

6. Ai schimbat vreodată scaunele în avion pentru a fi mai aproape de cineva atractiv? 11,5% da

adevar-clubul-high-mile-studiu-6

Răspunsurile mele:

  1. Nu; 2. Nu; 3. Nu 🙁 4. Nu, dacă nu punem la socoteală câțiva pasageri beți care trăgeau de stewardese, să le dea mai mult de băut, nimic romantic acolo; 5. Da și chiar de curând, dar nu știu dacă el și-a dat seama; 6. Nu, deși nu exclud posibilitatea.

Sunt foarte curioasă să le aflu și pe ale voastre, plsssss 

Studiul este realizat de către Stratos Jet Carters și precum este specificat, se poate prelua în scopuri noncomerciale, dacă este menționată sursa, desigur. Studiul complet îl găsiți aici. 

Călătorii frumoase vă doresc!

2 thoughts on “Adevărul despre clubul ''mile-high'', romantismul la înălțime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *