Hotelul Saint George Lycabettus, o oază de liniște în mijlocul Atenei

Atena Grecia Review Hoteluri

Seren. Acesta este cuvântul care îmi vine în minte când mă gândesc la Hotelul Saint George Lycabettus, gazda mea în cea de-a doua excursie din Atena.

O priveliște de vis, multă lumină, camere frumoase și neapăsătoare, liniște și o stare de bine care te cuprinde încă de când pășești înăuntru. Situat pe cel mai înalt deal al Atenei, hotelul este o alegere ideală pentru cei care doresc să exploreze orașul, să meargă la cumpărături și pentru cei care doresc să iasă seara în oraș.

Hotelul Saint George Lycabettus Atena

La Hotelul Saint George Lycabettus m-am simțit ca într-un hotel dintr-o stațiune situată la mare, nici într-un caz într-un oraș foarte aglomerat. Este aici ceva în aer. Când spun aici mă refer la tot dealul Lycabettus.

Case frumoase, albe, multă verdeață, multe flori, străzi șerpuite, este o atmosferă pe care am regăsit-o pe Coasta de Azur și pe Coastele italiene. Mi-a făcut o mare plăcere să stau aici, acesta fiind un hotel butic, o afacere de familie de peste 4 decenii și acest lucru nu se vede, dar se simte.

Asteptand un Craciun Alb
Asteptand un Craciun Alb
Târg de Craciun la Hotel
Târg de Craciun la Hotel

Amplasarea 

Hotelul SAint George este amplasat pe dealul Lycabettus, în cel mai select cartier central al Atenei. Kolonaki. Aici sunt situate multe ambasade, aici sunt majoritatea magazinelor luxoase, străzi pietonale cu magazine, restaurante, cluburi, baruri.

Am mers pe jos de la hotel până la Monastiriki de mai multe ori, se poate cu ușurință explora centrul Atenei de aici, pe jos. Desigur, sunt și nenumărate mijloace de transport, iar metroul este la numai 10 minute de mers pe jos.

Deși hotelul nu este chiar în vârful dealului, de fapt cu mult mai jos, este totuși nevoie să urcați un pic, câteva rânduri de scări, după o stadă în pantă. Se poate ajunge și cu mașina, dar dacă nu aveți un autoturism la dispoziție, nu doriți să folosiți taxiul sau nu vă place să faceți puțină mișcare, nu cred că este cea mai bună alegere.

Sus, dar mai este mult pana in varf
Sus, dar mai este mult pana in vârf

Check-in

Rapid. Personalul este foarte amabil, am primit hărți și toate informațiile necesare. Deși are cinci stele și are o poziție excelentă, hotelul St George Lycabettus are prețuri foarte avantajoase. Pentru calitatea pe care o oferă, desigur.

Bine am venit!
Bine am venit!

Camerele

Sunt două tipuri de camere: cu vedere la Acropole (și la mare) și camere fără vedere, cele la curtea interioară. Acestea sunt mai spațioase, au un preț mai mic, din câte am aflat, dar pentru atmosfera deosebită recomand camerele cu vedere la Acropole așa cum am experimentat. Cu siguranță priveliștea a făcut ca experiența să fie senzațională, nu cred că aș fi simțit la fel dacă la geam nu aveam atâta lumină și vederea minunată.

Există și apartamente, sau camere tematice.

Am dormit excelent, mi-au plăcut saltelele, lenjeriile, totul este imaculat. Există dotările obișnuite pentru un hotel de 5 stele, cu un raport excelent calitate/preț.

Cameră cu vedere la Acorpole, la etajul 5

hotel-atena-saint-george-lycabettus-10

hotel-atena-saint-george-lycabettus-5

hotel-saint-george-lycabettus

Micul dejun

Abundent, cu multe fructe proaspete și uscate, brioșe, o selecție foarte bună.  Cafea excelentă și de toate felurile: americană, cea din oficiu, sau cappuccino, espresso excelente, serviciu prompt. Priveliștea de milioane.

hotel-atena-saint-george-lycabettus-15

hotel-atena-saint-george-lycabettus-18

hotel-atena-saint-george-lycabettus-39

SPA și fitness

Aegeo SPA, cel mai mare lanț de SPA și Wellenss din Grecia, este compania care are operează și SPA-ul de la St George Lycabettus. Cu regret nu am reușit să ajung, din lipsă de timp. Am auzit că terapeuții sunt senzațioanli, dar nu a fost timp, am venit să mă bucur de oraș. Aș fi vrut totuși să ajung la saună, sau la sala de fitness dar cum am ieșit noapte de noapte în oraș, la fel și ziua, am sărit peste această experiență.

Piscina

O amplasare de vis. Cum am ajus după jumătatea lunii noimebrie, piscina era închisă, dar vara este o nebunie. Există și un bar pe acoperiș, închis și el la data vizitei mele. Totuși, am aruncat un ochi într-o dimineață. Este frumos, frumos aici.

hotel-atena-saint-george-lycabettus-23

hotel-atena-saint-george-lycabettus-26

Seara pe terasă

Într-o seară am mers la Sky Bar, dar cea mai minunată senzație am avut-o în ultima seară petrecută la hotel. Ajunsesem destul de devreme în cameră, pe la 8:30, frântă de oboseală, după ce colindasem toată ziua. Am făcut un duș, am dormit o oră și un pic, am descărcat poze, am răspuns la câteva mailuri. Se făcuse ora 10 seara. Nu aveam stare. Nu puteam să dorm.

Așa că am ieșit în oraș, m-am plimbat pe străzi până la două noaptea, cu scurte opriri. Am păcătuit cu hamburgheri, cartofi prăjiți și bere. Când am revenit la hotel am stat încă două ore pe balcon. Era un aer cald dar proaspăt. De la balcon se vedea toată Atena, strălucitoare și totuși pe trei sferturi adormită. Efectiv nu mai îmi venea să mă duc la culcare.

Am avut unul dintre acele momente în care te simți bucuros, fericit că exiști. Pur și simplu. De aceea, dacă hotărâți să veniți aici, luați o cameră cu vedere. Pentru momente de neuitat.

Internet foarte bun, puțin lucru și Acropole în zare

hotel-atena-saint-george-lycabettus-38

hotel-atena-saint-george-lycabettus-37

St George Lycabettus este cel de-al treilea hotel minunat în care am stat în Atena, fiecare diferit dar cu un lucru care le leagă: toate oferă o priveliște senzațională.

hotel-st-george-lycabettus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *