Sidari Corfu Canalul dragostei iubiirii 4

Canalul iubirii Sidari Corfu: cum este, cum se ajunge aici și de ce să vizitați atracția

Corfu Grecia Viața este o plajă

Canalul iubirii din Sidari este una dintre cele mai renumite atracții ale insulei Corfu. Deși este superb locul, personal nu aș alege un sejur în Sidari din acest motiv, mai ales că acest loc poate fi vizitat cam de oriunde de pe insulă și că o vizită de jumătate de zi poate fi mai mult decât suficient pentru a vă bucura de peisaj, o zi chiar mult. Vedeți mai jos de ce:

Canalul iubiriiSidari Corfu: cum este, cum se ajunge aici și de ce să vizitați atracția

Canalul Dragostei Sidari Corfu este situat la 36 de kilometri de orașul Kerkyra, de capitala insulei. Este o serie de roci cu forme spectaculoase. Apa mării și vântul erodează în continuare așa că peisajul se schimbă în timp, puțin câte puțin.

Consecința cea mai clară: este interzis să se mai traverseze un tunel săpat sub una dintre stânci, fiind pus foarte clar și semnalul de pericol major. Desigur semnul este ignorat de mulți, dar traversează pe riscul lor, din auzite am aflat că acum doi, trei ani nu exista acest avertisment. Nu este neobișnuit, să ne gândim la fereastra din Malta, sau la cea din insula Lefkada, ambele prăbușite, un anul acesta, alta acum doi ani. Pentru că aceleași fenomene care creează aceste minunății le și cauzează distrugerea, la un moment dat.

Mulți turiști sar de pe stânci, iar pentru a urca se țin de frânghii. Dedesubt sunt labirinturi, lumea subacvatica fascineaza. Apa este turcoaz, mi-a plăcut enorm de mult acest loc!

Actualizare: mi-au semnalat mai mulți cititori pe Facebook că apa nu este mereu curată, că uneori apa este citez neagră și că este multă mizerie, sau că sunt curenții uneori foarte puternici și este periculos, deci nu toată lumea vede canalul ca aici, eu am fost la sfârșit de iunie și exact așa era, am făcut acolo un video cu telefonul și se poate vizualiza pe Facebook aici. 

Sidari Corfu Canalul dragostei iubiirii 4
Canalul Iubirii Sidari Corfu: dragostea este in toi in jurul meu
Sidari Corfu Canalul dragostei iubiirii 2
Canalul Iubirii Sidari Corfu: uneori este aglomerat
Sidari Corfu Canalul dragostei iubiirii
Si groaznic de cald: este necesar să ne hidratam!
Sidari Corfu Canalul dragostei iubiirii 1
Canalul Iubirii Sidari Corfu: am mancat felia aceasta de pepene fara tacamuri fara nimic, pana la coaja aproape, m-am murdarit bineinteles, dar dupa am facut baie asa ca nu se pune
Canalul Iubirii Sidari Corfu dragostei plaja 7
Canalul Iubirii Sidari Corfu

Sidari este un sat frumos, totuși nu recomand ca alegerea numărul 1 dacă vă doriți o vacanță activă

În Corfu 36 de kilometri nu înseamnă un drum de jumătate de oră, ci mult mai mult; o oră, o oră și jumătate, două, în funcție de trafic. Așa că dacă doriți să explorați mai mult insula și frumusețile ei, este bine să stați undeva în centru, într-un loc mai bine conectat la transportul public și unde distanțele sunt mai mici. Însă dacă vă plac plajele întinse, cu nisip fin și doriți un loc unde să vă odihniți, Sidari poate fi o opțiune bună. Apa este cam tulbure, nu azurie și cristalină ca în alte locuri din Corfu sau din Marea Ionică, este caldă și desigur se pot practica nenumărate sporturi acvatice. Stațiunea în sine nu este spectaculoasă, dar restaurantele sunt mai ieftine decât în alte părți, chiar și cele cu vedere superbă asupra canalului.

Atenție la roaming: des intră romingul de Albania și se schimbă și ora, dacă aveți de respectat un orar să luați seama la acest aspect, că am auzit despre destule pățanii.

Legende legate de Canalul Iubirii Sidari – Canal d’Amour

Îndrăgostiții trebuie să înoate împreună în canal, pentru a rămâne alături toată viața. Dacă înoată separat, fiecare își va găsi pe altcineva.

Pentru oameni singuri: vă spun eu că nu se întâmplă nimic. Așa că nu vă fie frică fetelor, bucurați-vă de acest loc mirific, nu veți întâlni niciun zmeu. Dar nici pe Făt Frumos, neapărat. Nu are niciun efect. Poate doar vva face iubirea de sine mai puternică. SIC.

Sidari Corfu Canalul dragostei iubiirii 3

Sidari Corfu Canalul dragostei iubiirii 5

Sidari Corfu Canalul dragostei iubiirii 6

Canalul Iubirii Sidari Corfu dragostei plaja

Sidari Corfu Canalul dragostei iubiirii 10

Cum ajungeți La Canalul Iubirii – Canal d’Amour Sidari

Cu mașina: simplu, urmați indicatoarele spre Sidari din orașul Corfu, sau din Palaiokastritsa, sau oriunde în partea centrală și de nord a insulei. este simplu, eși este șerpuit și pe alocuri foarte îngust, drumul nu induce în eroare. Până la Tzavros drumul este lat, venind dinspre Corfu, ulterior se îngustează, rămân două benzi din 4 și în munți rămâne o singură bandă un pic mai lată decât o bandă obișnuită.

Fiți atenți la semafoare, mai ales unde drumul este de numai o bandă. Oricum, prioritate au autocarele și mașinile mari, cele mici trebuie de fiecare dată să facă loc, mergând cu spatele, intrând în curți, unde găsește fiecare.

Cu Green Bus

Green Busses sunt autobuzele care circulă pe distanțe mari în insula Corfu. Conectează Sidari de orașul Corfu, cu opriri în diferite puncte de pe traseu și mai este o rută dinspre Kassiopi. Există și cursă Sidari Palaiokastritsa, dar este făcută pentru cei din Sidari care vor să ajungă aici, nu invers, pentru că este dus Sidari – Palaiokastritsa dimineața și retur după-amiaza. Doar o cursă pe zi. Pe celelalte două rute există mai multe curse de-a lungul zilei.

Puteți urmări itinerariul Green Bus aici. 

Canalul Iubirii Sidari Corfu dragostei plaja 16

Canalul Iubirii Sidari Corfu dragostei plaja 15

Canalul Iubirii Sidari Corfu dragostei plaja 14

Canalul Iubirii Sidari Corfu dragostei plaja 13

Canalul Iubirii Sidari Corfu dragostei plaja 12

Canalul Iubirii Sidari Corfu dragostei plaja 11

Canalul Iubirii Sidari Corfu dragostei plaja 10

Canalul Iubirii Sidari Corfu dragostei plaja 9

Canalul Iubirii Sidari Corfu dragostei plaja 8

Canalul Iubirii Sidari Corfu dragostei plaja 6

Canalul Iubirii Sidari Corfu dragostei plaja 5

Canalul Iubirii Sidari Corfu dragostei plaja 4

Canalul Iubirii Sidari Corfu dragostei plaja 3

Canalul Iubirii Sidari Corfu dragostei plaja 2

Canalul Iubirii Sidari Corfu dragostei plaja 1

Sidari Corfu Canalul dragostei iubiirii9

Sidari Corfu Canalul dragostei iubiirii 7

1 thought on “Canalul iubirii Sidari Corfu: cum este, cum se ajunge aici și de ce să vizitați atracția

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *