10 ore escală în QATAR: Bine te-am găsit, Doha #Krabi1

Doha QATAR

Scriu acest articol în zbor spre Krabi, la ora locală 5 (din Doha). Încă nu am decolat  și aveam impresia că voi reuși înainte de îmbarcare să scriu, dar de ieri de dimineață, de când am plecat spre aeroport, în București, parcă am intrat într-un vârtej de lumini, arome, zâmbete, culoare, delicii și capricii.

Precum vă spuneam, am plecat spre Krabi, cu QATAR Airways, având escală în Doha. Ne-am întâlnit cu toții din grup și cu Ligia Radu de la QATAR  dimineață la 10:15. Mădălina Elena Nan de la TAT Balkani (Turism Authority of Thailand) a venit cu pașapoartele și viza de Thailanda: care este gratuită în această perioadă, dar sunt necesare diferite acte pentru formalități. Însă acum am scăpat de drumuri, vizite la ambasadă, telefoane.

Citiți și: Escala Doha viza gratuita de tranzit: petreceti pana la 4 zile in Qatar, intre zboruri

Aeroportul Henri Coandă nu era foarte aglomerat, așa că am trecut foarte repede de controlul de securitate și de controlul pașapoartelor. Doream să îmi iau un fond de ten, așa că am mers glonț la Best Value, iar raionul de cosmetice era, mare fericire, chiar lângă poarta noastră de îmbarcare: cea cu numărul 5.

Imediat ce am ajuns în zona Duty Free-ului, o domnișoară foarte simpatică m-a invitat să încerc noul parful Dior și chiar o sesiune de make up, deoarece au un eveniment Dior. Deși era foarte tentantă și ciocolata am zis pas! Nu îmi vine să cred. Însă nu am putut rezista sesiunii de make-up, mai ales că de curând mi-am schimbat culoarea la păr și doream să primesc câteva idei.

Am așteptat să termine cu două doamne dinaintea mea și a venit și rândul meu: voila! Nici nu am simțit cum a trecut timpul, însă fond de ten tot nu am luat pentru că am încercat unul nou și am vrut să mă văd la lumină naturală. Cum am ajuns la poartă, am aflat că mă strigaseră pentru date (primisem upgrade la business class) și nu am mai avut timp să achiziționez nimic.

best value dior make up

Make up Dior Best Value Otopeni
Finish!

București – Doha

Îmi place enorm să zbor și mă bucur de experiență oricum. Faptul că am zburat atât de confortabil a fost un mare plus, așa că a fost bucuria zborului la puterea a treia. Am sărbătorit momentul cu șampanie și cu Gran Cruz, un vin de Porto excelent –  mi s-a făcut dor de Portugalia cu această ocazie, de fapt chiar de Porto, und am rămas cu restanța de a vedea Valea râului Douro.

Recenzia zborului dus-întors: Zbor Qatar Airways Bucuresti – Doha – Krabi Thailanda: 15 ore, de la 261 euro fara promotie (dus)

Prin Aeroportul din Doha am trecut rapid, fiind întâmpinați și ghidați peste tot, cu prioritate. Deja încep să mă învăț cu binele, imediat chiar. Am avut transfer la Hotelul QATAR Airways, Oryx Rotana, de cinci stele și până ce am ajuns în cameră s-a făcut ora 19. La 20 aveam întâlnire cu grupul, pentru a merge în Souk Waqif.

Vedere la curtea interioară: o cafea si la drum!

Pentru o clipă m-am gândit să încerc SPA-ul, sau să înot un pic și să stau în hotel, dar nu am rezistat tentației de a vedea măcar un pic Doha și bine am făcut.

Recenzie hotel: Hotel Doha Oryx Rotana, o alegere inspirată

Un soț? 

Souk Waqif m-a fascinat. Atmosfera aceasta orientală, molatecă și colorată mi-a dat mereu impresia că mă aflu într-o poveste. Poate pentru că am experimentat-o destul de rar și nu i-am pătruns cu totul farmecul, poate pentru că mă cucerește cu fiecare experiență mai mult. Mi-am adus aminte de Medinele din Maroc, de care sunt iremediabil îndrăgostită. În Doha este totul nou, desigur, este un alt nivel de trai, sunt mulți bani aici și se vede. Nimeni nu sare cu zeci de întrebări, mereu aceleași,  să încerce să îți vândă ceva, să te invite în magazin, să te îmbie cu marfa, nu este gălăgia din Maroc, dar tot este o feerie.

Ne-am plimbat prin piață și părul meu a atras atenția, am primit multe complimente de la doamne. La un moment dat, un grup de fete tinere au intrat în vorbă cu mine, m-au întrebat de unde sunt, au pus mâna în părul meu și imediat s-au oferit să îmi caute un soț. Am pălăvrăgit ceva, erau foarte vesele, au râs mult și eu la fel și întâlnirea m-a binedispus mult de tot. Am făcut poze, am admirat atmosfera și ne-am oprit la un restaurant marocan, Tanjin.

M-am bucurat de conversație, de preparatele bine cunoscute, delicioase chiar dacă nu la calitatea celor din Maroc, nici măcar a celor pe care le găsești la tarabele modeste din Medine. Ei, asta este, nu se poate teleporta Marocul atât de ușor. Ne-am gândit că poate era mai bine să fi ales un restaurant tradiționl local, dar deja ne așezasem aici.

Citiți și: Cazări gratuite Qatar Airways pentru escalele în Doha

Înaine de a porni înapoi spre hotel am mers să admirăm skyline-ul cu zgârie nori și ne-am amuzat de cazinoul și luminițele bărcilor dicotecă. Cu părere de rău ne-am despărțit de oraș și ne-am întors la hotel la 23:30. Duș, internet, câteva mailuri, la 12:50 am stins lumina, m-am învârtit un pic înainte de a adormi și chiar când începusem să visez a sunat telefonul: era 2:40, ora la care solicitasem să fiu trezită. Of. Inițial am crezut că visez că sună telefonul. În sfârșit, chiar 30 de minute mi-au fost necesare pentru a ajunge la recepție la ora stabilită, 3:10. 

Nu am avut mult timp în aeroport, doar 20 de minute, m-am oprit la câteva magazine dar pe fugă mare. Am primit din nou vestea bună, adică upgrade la business class și ne-am îmbarcat spre Krabi. Yuhuu.

Acum este un soare orbitor, mult deasupra norilor, dar nu pot posta, voi aștepta până în Thailanda.

#QATARAirways #ThailandaRo #GoingPlacesTogether

4 thoughts on “10 ore escală în QATAR: Bine te-am găsit, Doha #Krabi1

    1. Multumesc mult Angela, asa este, sunt momente unice, dar aerul, aerul acesta de aici ma innebuneste (Thailanda) Te pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *