cel mai puternic pasaport 2021 3

Țările cu cel mai puternic pașaport în 2021

Uncategorized

S-a publicat clasamentul pentru anul 2021, realizat pe baza datelor oferite de IATA (International Air Transport Association). Surpriza cea mai mare anul acesta a fost faptul că nici Statele unite, nici Marea Britanie nu se regăsesc în locurile fruntașe, în timp ce Japonia își menține pentru al patrulea an consecutiv locul 1.

România se află pe locul 15 – vedeți unde și cum putem verifica statutul fiecărei țări, la un click distanță.

Top cele mai puternice pașapoarte pentru anul 2021

Locul 5: Danemarca și Austria – 189 de țări

Locul 4: Italia, Finlanda, Spania, Luxemburg – 190 de țări

Locul 3: Coreea de Sud și Germania – 191 de țări

Locul 2: Singapore – 192 de țări

Locul 1: Japonia – 193 de țări

Pentru Japonia este al patrulea an consecutiv în care s-a situat pe locul 1. În 2017 era pe locul 5, iar în 2018 s-a catapultat direct pe cea mai înaltă poziție, cu cel mai puternic pașaport, loc în care s-a menținut.

Singapore a fost în 2019 pe locul 1, anul trecut pe locul 2, pe care l-a avut și în anul 2018.

România, pe locul 15 – 174 de țări

Unde stă România? Pe locul 15 – 174 de țări în care nu avem nevoie de viză în prealabil. Vestea bună este că noi am tot crescut în ultimele decade. Împărțim locul 15 cu Emiratele Arabe Unite, care la fel au avut o mare creștere în ultimele decade. Stăm bine de tot, desigur datorită faptului că facem parte din Uniunea Europeană.

Când mă uit la Afganistan, sau la Irak, mă gândesc cât de norocoși suntem!

Sunt multe țări cu economii foarte puternice, care au un pașaport mult mai ”slab” precum China, sau Israel. Însă nu este ca și cum ne ducem peste tot pe unde putem, în toate țările, sau că unii cetățeni din țările cu un pașaport mai slab nu pot obține vize, să meargă și în alte locuri.

M-am uitat la Andorra și la San Marino: locul 18 sau 19, cu 168, respectiv 169 de țări în care pot intra cu pașaportul. Mi-ar plăcea să am un pașaport din San Marino, îmi place acest stat micuț și atât de cochet 😀

În schimb, Marea Britanie, care în anul 2010 era pe primul loc, a ajuns pe locul 7. La fel ca și Statele Unite, care în 2014 erau pe primul loc. Cetățenii acestor state pot intra liber* în 187 de țări. Locul 7 presupune că alte 16 țări sunt înaintea lor, având în vedere că pe locurile trei, patru și cinci sunt mai multe țări.

* mai puțin restricțiile COVID.

Vedeți aici clasamentul din anul 2021 cu toate țările și aici, tot pe siteul Henley an Partners, puteți verifica statutul fiecărui pașaport. Puteți pune diferite filtre, să vedeți țările în care puteți călători cu sau fără viză. Putem face și comparații cu diferite țări și sunt și alte informații utile. M-am jucat un pic în aplicație, este foarte interesant pentru cineva care este pasionat de destinații, de turism și de călătorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *