M-am bronzat singură acasă cu henna – am efectuat două proceduri una după alta și mai sus vedeți rezultatul obținut, la o oră după a doua aplicare. Sunt extrem de mulțumită de rezultat. De ce cu henna? pentru că este cel mai sănătos bronz, este 100% natural și este ideal și pentru cei care doresc să fie bronzați, dar să nu stea foarte mult la soare. Sau să nu stea deloc. Uitați cum a fost experiența mea și cum trebuie procedat, dacă vreți să vă încumetați la așa ceva. Dacă nu, există mereu varianta de a merge și a efectua procedura la un salon.
Acum două săptămâni am primit o invitație de la cei de la Charme d’Orient, de a merge la un salon din București, pentru un răsfăț total, cu rassoul, bronzare cu henna și alte minunății. Le cunoscusem produsele în excursia Spaventura și le-am scris, deoarece mi s-a părut extraordinar că aveau multe produse pe care la noi nu le-am văzut.
Este important să folosim produse naturale și care ne hrănesc pielea corespunzător și mai ales să nu dăunăm cu diferite chimicale. Bronzarea cu henna nu numai că nu dăunează cu nimic, dar este și un tratament, aduce beneficii frumuseții noastre și păstrării tinereții. Tratamentul întărește vasele de sânge datorită taninului și hrănind cu restul ingredientelor din uleiul de bronzare, vedeți mai jos.
Cu părere de rău a trebuit să refuz să merg la un salon, pentru că vin în București foarte rar. Însă am avut o surpriză plăcută, am primit un kit de bronzare cu henna acasă și o dată cu el și alte produse minunate. De fapt îmi convine această variantă mai mult, doream să știu dacă se poate face și acasă procedura.
M-a cucerit cu totul săpunul negru marocan, beldi, făcut din ulei de argan, măsline și eucalipt, mănusa kessa pentru ritualul marocan de hammam. Care se poate face și acasă, am descris în articolul link-uit cum este la ei și ce beneficii aduce acest produs.
Kitul de bronzare cu henna de la Charme d’Orient
Conține: pudra pentru bronzare, loțiunea pentru bronzare, mănuși de unică folosință și o foaie în care sunt descrise toate etapele de realizare a procedurii. Opțional: esență. Kitul se poate folosi pentru câteva proceduri. Eu doar pentru trei că am pus prea mult produs din prima și am irosit.
Henna este un antiseptic natural, ingredientul care bronzează pielea fiind taninul, care fortifiază pielea, o închide la culoare. Acesta are calități purifiante, tonifiante și astringente.
Loțiunea este un amestec de uleiuri vegetale bogate în vitamine, minerale și oligoelemente. Acestea prelungesc durata bronzului. Hidratează bine pielea. Are și ulei esențial de eucalipt.
Am mai primit și alte produse, care se pot folosi opțional: argilă rassoul cu parfum de geranium, pentru exfoliere înainte și un ulei de masaj de migdale dulci Bosphorus Lights, pentru a-l folosi după efectuarea procedurii. Și o sticluță cu esență de migdale amare, care se poate pune opțional în amestecul de henna, pentru un miros și mai plăcut.
Bronzare cu henna acasă: pas cu pas #ExTraViTaDIY
Durată: în jur de o oră, o oră trebuie să vă alocați!
Pasul 1: Exfolierea
Durată: 10-30 minute
Înainte de a efectua orice procedură de bronzare artificială, trebuie să exfoliem bine pielea, pentru a scăpa de celulele moarte și pentru a avea un bronz uniform.
Prepararea peelingului de la Charme d’Orient: se amestecă 1-2 linguri de argilă rassoul cu apă fierbinte până se obține o mască foarte subțire, care se aplică pe tot corpul, se lasă să acționeze 5-10 minute după care se clătește.
Nu se recomandă folosirea unui alt peeling pentru a nu irita zonele sensibile, care riscă să rămână pătate.
Dar cum eu nu sunt ascultătoare de obicei, normal că am făcut un peeling foarte dur, cu săpunul negru, că doar nu puteam să nu îl testez și am folosit frenetic mănușa kessa. Asta cu trei zile înainte de a efectua procedura de bronzare cu henna. Iar cu 15 minute înainte de procedură, am făcut un alt peeling, cu zat de cafea. Pe față însă am folosit un peeling cu bicarbonat de sodiu, pus în gelul de spălat pe față.
Desigur că mă tentează argila rassoul și abia aștept să o folosesc pentru proprietățile uimitoare, dar doream să văd cum este și fără. Aceasta face un peeling foarte delicat și în același timp elimină și toxinele și hrănește pielea în profunzime. La saloane se folosește numai acest peeling la bronzarea cu henna. Ideea este că argila scoate toxinele din piele, hrănește, este desigur mai bună decât un peeling normal.
Pasul 2: Prepararea amestecului pentru bronzarea cu henna
Durată: 5 minute
Se amestecă 3 linguri cu vârf de henna cu două linguri de loțiune de bronzare, o linguriță de esență și apă foarte fierbinte. Se amestecă până ce se omogenizează și obțineți o pastă subțire. Amestecul se prepară cu câteva ore înainte de aplicare (o oră și jumătate – 6 ore).
Am preparat foarte repede amestecul. Însă am pus prea multă henna și am mai pus și aproape încă o lingură de soluție în plus, când mi-am dat seama că mai aveam puțin și puneam jumătate de cutie. Aveam apă multă fiartă la îndemână, apă mi-a rămas. Am pus câte puțin, s-a amestecat imediat. Se simte mirosul de eucalipt și cel de migdale. Cu totul miroase oriental, bogat, cu multe tipuri pe care nu le descifrez. Natural, plăcut pentru mine – iubesc uleiurile esențiale. Mirosul a pesistat câteva ore în baie.
Am făcut cred un amestec cam gros și am pus prea mult, am rămas cu o cantitate pe care a trebuit cu o părere mare de rău să o arunc.
Pasul 3: hidratarea
Durată: 2 minute
Am folosit puțină cremă hidratantă ușoară pentru mâini, coate, genunchi și pe laba piciorului. Pentru a nu absorbi mai mult produs și a rămâne cu pete. Pasul acesta este o îmbunătățire de la mine, nu știu dacă este necesar, dar sunt mulțumită de rezultat. Nu se pune multă cremă, să nu se mai absoarbă bronzul.
Pasul 4: aplicarea
Folosiți mănușile. Se începe cu spatele, de la glezne în sus, după la fel în partea din față a corpului. La sfârșit dați pe laba piciorului, pe dosul mâinilor și pe față după ce ați diluat produsul cu puțină apă. Pe față aplicarea se face cu o pensulă, ideal. Eu am aplicat tot cu mănușile, la final aplicând pe dosul palmelor. Pe față am pus peste tot și în jurul ochilor. Nu m-a usturat, am tolerat bine amestecul.
Când aplici amestecul, acesta nu este uniform, seamănă cu zațul de cafea, în unele părți este mai mult, adunat, în alte părți puțin. Exact cum se aplică zațul de cafea, însă cu o textură semnificativ mai fină. Am avut emoții, mă gândeam că o să ies cu pete.
Atenție, aplicarea se face, cum spuneam la pasul anterior, la câteva ore după preparare.
Pasul 5: așteptați
Cu amestecul aplicat stați în cadă (eu așa am stat) după cum urmează:
10 minute prima oară, pentru a se obișnui pielea și între 15-18 minute a doua oară. Maxim.
Pasul 6: Curățarea și hidratarea
Vă clătiți cu apă din abundență, având grijă să se curețe toată henna. Ulterior, aplicați ulei parfumat sau unt de shea.
Eu am aplicat imediat uleiul de masaj cu migdale dulci și am fost încântată de miros și de textură. Este ușor, intră imediat în piele, nu este ca cel de măsline care rămâne mult timp și pătează hainele și care mă deranjează din acest motiv, că trebuie să stai mult până ce se asimilează și din acest motiv îl folosesc extrem de rar spre deloc în ultimul an.
Atenție: vara nu se rcomandă hidratarea după bronzarea cu henna. Pentru că pielea va transpira și pot apărea pete.
Aplicare, timpul de acționare și curățare: 20-40 minute
Întreținerea culorii
După ce ajungeți la nuanța dorită de bronz, prin ședințe consecutive, întrețineți culoarea printr-o aplicare o dată la 2 săptămâni.
Unde găsiți produsele?
Kitul de bronzare aici: 4,5 utilizări
Sunt multe alte produse extraordinare la Charme d’Orient: ulei de argan, tot felul de creme și de produse pentru gomaj, ape de flori etc. Multe. Găsiți și faimosul săpun de Alep sirian! Toate produsele sunt dezvoltate în colaborare cu producători Maroc, Siria, Liban, Tunisia, respectând tradiția artizanală. Totodată, în concordanță cu reglementările europene privind produsele cosmetice.
Toate produsele sunt extrase direct de la sursa lor de origine și sunt
prelucrate de specialiști în laboratoarele de cosmetică din Franța.
Concluzii
Am făcut două ședințe de bronzare, prima de 10 minute, a doua de 18 (sau 20?) de minute. Una după alta, adică o zi după alta. După prima ședință aveam o nuanță superbă de bronz, fin, nu foarte închis, însă eram deja bronzată. Arătam părguită de soare, dar uniform. O nuanță efectiv superbă. La fel peste tot, incredibil la cum arăta amestecul acela pe mine. Nu m-am pătat deloc pe laba piciorului sau pe mâini, parcă am stat la soare, dar fără urme.
La a doua sesiune, m-am bronzat deja destul de mult. Am o nuanță aproape de cea obținută la sfârșitul verii. Tot foarte uniform, îmi place mult nuanța, dar iarna aș rămâne la prima variantă. Nu mă bronzez niciodată excesiv, însă acum sunt bronzată, gata!
Am făcut fotografiile la o oră după aplicare, am citit că nuanța finală se observă la câteva ore, poate mai fac câteva fotografii zilele viitoare
Ce am mai aflat și urmează să testez: brozul cu henna durează mai mult decât cel obținut la soare, dar combinat este cel mai longeviv. Deci după bronzarea cu henna, dacă vă expuneți la soare, nu mult, ci puțin bronzul va fi deosebit de plăcut și va ține și o lună și jumătate, dar depinde și de tipul de piele. Revin cu păreri, după ce testez, să văd cât va ține la mine. Chiar dacă v-ați bronzat cu henna, trebuie să folosiți cremă cu factor de protecție la expunerea la soare.
M-am bronzat imediat. Puteam să merg oriunde imediat după aplicare. Nu știu dacă am fost eu norocoasă, însă ședința foto de la plajă am făcut-o la o oră după ce am aplicat produsul a doua oară!
În plus, datorită tuturor uleiurilor, a proprietăților tuturor produselor folosite, am o stare de bine similară cu cea când efectuezi un ritual de înfrumusețare la salon, cu împachetări. Mă simt bine, ușoară, pielea mea cred că îmi mulțumește.
Așa că fără teamă se poate realiza procedura acasă, destul de ușor. De preferat cu argila rassoul, este ritualul complet. Răsfăț la superlativ. Însă desigur că nu aș spune nu nici procedurii de la un salon. Cu siguranță este o experiență nemaipomenită.
După o carieră de 8 ani ca Head of Media în cadrul uneia dintre cele mai mari companii de retail din România, Mirela și-a luat lumea în cap. La propriu. Ulterior s-a dedicat freelancingului, călătoriilor și scrisului pe blogurile personale. Cu scopul declarat de a vizita toată lumea, dar încet, de patru ani de zile îi inspiră și pe alții să își urmeze visurile și totodată să se bucure de călătorii, aducând ponturi și sfaturi practice din toate destinațiile.