Krabi Jungle Safari izvoare termale Templul Grota Tigrului 7 3

Krabi dincolo de plaje: Jungle Safari, izvoare termale Templul Grota Tigrului

Krabi Thailanda

Știu că este greu să te desprinzi de plajele mirifice, dar Krabi este mult mai mult decât o destinație fabuloasă de vacanță la plajă. Este un ținut încărcat de istorie, de frumusețe și de spiritualitate și ar fi păcat să vii până aici și să nu experimentezi puțin și aceste lucruri pe care le are de oferit. Am fost într-o excursie în care am văzut o parte dintre atracțiile zonei și totodată am luat prânzul la un restaurant thailandez tradițional cu foișoare din lemn răspândite pe malul unui lac seren înconjurat de multă verdeață. Iar preparatele au fost atât de bune încât nici pomeneală să am timp să le fotografiez: s-au evaporat rapid.

Krabi dincolo de plaje: Jungle Safari, izvoare termale Templul Grota Tigrului 

După micul dejun am plecat de la hotelul nostru, Sofitel Krabi, fiind preluați de către două microbuze foarte curate și confortabile, cu scaune din piele generoase ca spațiu oferit pasagerilor. Nu eram atât de mulți, dar nu încăpeam toți într-un singur autoturism așa că am stat foarte lejeri. În excursie am mers tot cu cei de la compania Krabi-Spesialisten cu care am făcut și Excursia de o zi în Golful Phang Nga cu barca long-tail. Am avut doi ghizi vorbitori de limba engleză.

Prima oprire: Templul Grota Tigrilor și o drumeție neașteptată și vindecătoare

De fapt  întâi o drumeție și după Grota Tigrilor. Pot să vă spun că știam că o să urcăm un pic, dar nici pe departe nu m-am așteptat ca urcarea să fie atât de solicitantă. Nici nu ne-am dat bine jos din microbuz, că ne-am trezit împachetați în drum spre vârf. Ce, unde, de ce? Sigur? Vreau să merg? Hai că nu este așa greu – primele două rânduri de scări au trepte foarte joase, o plăcere de parcurs. Până când a început adevărata distracție.

1237 de trepte! Și majoritatea extrem de înalte, cât 3 trepte obișnuite, sau două. Uneori, mai aveam câte un segment de drum cu trepte mai normale. Ne-am oprit de multe ori să ne tragem sufletul și m-am bucurat că aveam suficientă apă la mine și că luasem crema de protecție solară. Desigur am transpirat și în acest caz este bine să fie reaplicată crema, altfel poți să te alegi cu niște pete de toată frumusețea pe față. Eu sunt pățită din excursia mea mai lungă din Asia și încă nu am scăpat de tot de pete, doar s-au mai estompat așa că acum mă feresc, să nu se agraveze. Ideea este că atunci când clima este umedă, trebuie să aplici produsele destul de des.

Ne-a ieșit sufletul până sus. Mă gândeam că faptul că dormisem foarte puțin, că stătusem pe terasă până aproape de dimineață, lucrând la blog, nu a fost foarte de ajutor. Dar am ajuns! Și odată ajunși, cum ne trecuseră toate transpirațiile și lăsasem pe scări toate nemulțumirile mai mici sau mai mari, am putut să ne bucurăm cu sufletul ușor de frumusețea de sus. Și de umbră. A stat cam jumătate de oră sau poate mai mult. Este și apă potabilă, un izvor sus, am umplut de două ori sticla mea, în Asia beau mereu atât de multă apă!

La coborâre a fost cu mult mai ușor, incomparabil, de fapt! Am mers ulterior și în Templu și am văzut și grota tigrilor. Nu înainte de a ne uita la maimuțele care sunt omniprezente. Și am pornit la drum: spre prânz!

Krabi Jungle Safari izvoare termale Templul Grota Tigrului 7 5

Krabi Jungle Safari izvoare termale Templul Grota Tigrului 7 16

Krabi dincolo de plaje: Jungle Safari, izvoare termale Templul Grota Tigrului 3

Krabi Jungle Safari izvoare termale Templul Grota Tigrului 7 15

Krabi Jungle Safari izvoare termale Templul Grota Tigrului 13

Krabi Jungle Safari izvoare termale Templul Grota Tigrului 7 12

Krabi Jungle Safari izvoare termale Templul Grota Tigrului 7 11
Spre varf

Krabi Jungle Safari izvoare termale Templul Grota Tigrului 7 14

Krabi Jungle Safari izvoare termale Templul Grota Tigrului 7 10
Sus la Templul Grota Tigrului

Krabi dincolo de plaje: Jungle Safari, izvoare termale Templul Grota Tigrului 6

Krabi Jungle Safari izvoare termale Templul Grota Tigrului 7 23

Krabi Jungle Safari izvoare termale Templul Grota Tigrului 7 23

Krabi Jungle Safari izvoare termale Templul Grota Tigrului 7 25
Grota Tigrului, Tiger Cave

Krabi Jungle Safari izvoare termale Templul Grota Tigrului 7 26

Krabi Jungle Safari izvoare termale Templul Grota Tigrului 7 8

Krabi Jungle Safari izvoare termale Templul Grota Tigrului 7 7
Daacă doriți să hrăniți maimuțele puteți cumpăra de aici
Krabi dincolo de plaje: Jungle Safari, izvoare termale Templul Grota Tigrului
Hrana pentru oameni este la jumătate de preț față de cea pentru maimuțe!

Prânz la un restaurant tradițional 

Un loc frumos, frumos, frumos! Foișoarele din lemn, inundate de verdeață. Preparate culinare de excepție. Am luat de toate, ca în Thailanda și am împărțit. Supă Tom Yam de două feluri: picantă și fără chilly, dar la fel de aromată: cu lemongrass. O delicatesă. Cu ciuperci, creveți, legume, de vis. Am avut și cîteva preparate cu pește, carne, orez, legume preparate în fel și chip. Nu am mai putut servi desert. Dar ce a fost impresionant cu totul: sucul de ananas, servit în ananas. Răcoros, hrănitor și delicios.

Krabi Jungle Safari izvoare termale Templul Grota Tigrului 7 22

Krabi Jungle Safari izvoare termale Templul Grota Tigrului 21 ananas
Așa un deliciu…
Krabi Jungle Safari izvoare termale Templul Grota Tigrului 7 19
Precum vedeți, nu am apucat să fac poze, totul s-a golit imediat, a fost foarte foarte bun!

Krabi Jungle Safari izvoare termale Templul Grota Tigrului 7 20

Jungle Safari, Piscina de cristal și izvoarele termale fierbinți

La Parcul Național Kao Prak Bang 

O oră doar de condus din orașul Ao Nang, în acest parc putem sta o zi întreagă fără să ne plictisim. Izvoarele termale sunt cu apă provenită dintr-un vulcan, mi-am adus aminte de Insulele Azore.

Aici vin foarte mulți thailandezi, iar când am ajuns noi era sărbătoare, așa că la izvoare era atât de aglomerat încât abia puteai zări un loc cât de cât liber. Apele sunt bogate în minerale cu proprietăți vindecătoare și desigur, fac minuni pentur piele.

De aici am făcut o plimbare în pădurea tropicală, am văzut și piscina de cristal, se poate face baie într-un cocktail de minerale.

Krabi dincolo de plaje: Jungle Safari, izvoare termale Templul Grota Tigrului 5

Krabi Jungle Safari izvoare termale Templul Grota Tigrului 7 18

Krabi Jungle Safari izvoare termale Templul Grota Tigrului 7 17

Krabi Jungle Safari izvoare termale Templul Grota Tigrului 7 4
Krabi Thailanda Lacul de smarald
Krabi Jungle Safari izvoare termale Templul Grota Tigrului 7 3
Lacul de smarald

Krabi Jungle Safari izvoare termale Templul Grota Tigrului 7 2

Krabi dincolo de plaje: Jungle Safari, izvoare termale Templul Grota Tigrului 2

Krabi Jungle Safari izvoare termale Templul Grota Tigrului 7

Am ajuns la hotel în jurul orei 16:00, ne-am schimbat și am mers în Ao Nang, unde am făcut cumpărături și am mâncat un Pad Thai de vis. Pe stradă, delciios și la care mi-a rămas gândul la el, nu pot să trec peste moment.

QATARAirways #ThailandaRo #GoingPlacesTogether

Am ajuns in aceasta excursie la invitatia Qatar Airways, cu ocazia deschiderii rutei directe catre Krabi. Programul a fost sustinut de TAT – Tourism Authority of Thailand Romania si Bulgaria. Fotografiile le-am realizat singura cu ajutorul unei camere DSLR Nikon 3200 personale si a unei camere Nikon Coolpix AW130 plus un trepied Velbon CX-888 de la Nikon Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *