Tratament facial termoactiv 4

Ritual înainte de fiecare zbor: tratament facial Maria Galland la RECREATION Studio

Cosmetice Dosarele frumusetii

De ceva timp am descoperit un tratament facial care mi-a dat dependență. Este cel mai bun tratament facial pe care l-am făcut vreodată, Maria Galland, la RECREATION Studio în București. De ce spun tratament Maria Galland și nu doar produse Maria Galland? Pentru că nu este vorba numai de produse, ci despre un întreg ritual, Mosaic Modelling Method, dezvoltat de o fostă balerină în anii 60 și devenit un standard în industria frumuseții. Mi-a plăcut atât de mult rezultatul, încât a devenit un ritual înainte de fiecare zbor. Asta deoarece plec de la salon cu un ten absolut spectaculos, catifelat, cauciucat, de bebeluș. Cu fața calmă, relaxată, hidratată. Mai ales pe un zbor lung, tenul poate să se deshidrateze, iar un tratament realizat înainte face minuni.

Astfel, în loc să ajung la destinație cu tenul tern și obosit, ajung fresh de zici că am fost o săptămână la SPA. Și efectul durează câteva zile. Tratamentul presupune demachiere, tonifiere, mult masaj, gomaj, ser, mască, mască finală. Și m-am îndrăgostit de masca modelatoare, care hrănește tenul intensiv, îl face ca nou. Îmi place și masca termoactivă, de reîntinerire facială. Aceasta este acoperită după aplicare cu ceva ce te face să arăți ca mumiile egiptene, dar este de bine la final!

Mă preocupă ”frumusețea”. Nu frumusețea îmbunătățită, sau cel puțin nu în acest moment sau cât mai mult timp de acum încolo. Însă pe măsură ce trece timpul, caut metode de a mă îngriji, de prevenire, astfel încât să ajung la peste 50 de ani fără riduri. Și fără botox, fillere etc. Știu că se poate, am întâlnit multe femei care arată fenomenal la o anumită vârstă. Însă toate au ceva în comun: o mare grijă față de ten, încă din tinerețe. Prevenția este cea mai bună metodă de a ține ridurile deoparte.

Deși doresc să ajung să fac câte un tratament facial săptămânal la salon, nu am ajuns încă la această performanță. Totuși înainte de a merge într-o nouă destinație găsesc timp pentru un tratament.

Des mă întreabă câte cineva: ai curaj să mergi la cosmeticiană înainte de a pleca în vacanță? Da! Nu fiecare tratament cosmetic presupune ”stors” tenul, stresat și câteva zile cu semne pe față. De fapt, este de preferat să evităm total acele tratamente după care nu prea dorim să ne arătăm fața în lume. Curățarea tenului se poate face și foarte delicat, fără stors și de fapt un tratament este mai mult pentru a îmbunătăți calitatea pielii.

Așa că am un truc pe care îl aplic de ceva timp: fac tratamentul în ziua în care am zborul, las masca pe față până la dstinație (cea de final) și nu mă machiez decât superficial: un ruj, puțină mascara, o tușă de fard pe sprâncene. Rezultatul? Ajung la destinație cu un ten catifelat, hrănit, cauciucat, în loc de uscat și tern. Desigur, am grijă să beau și cât mai multă apă pe parcursul zborului și de ceva timp mă țin deoparte de cafea la borul avionului și încerc să limitez sau să tai de tot alcoolul. Să vă povestesc despre produse, tratament și să fac o pledoarie pentru îngrijire.

Tratament facial cu produse Maria Galland la RECREATION Studio

Un tratament presupune mai mult de o oră de relaxare, masaje, gomaj fin, iar masaj, drenaj limfatic, aburi, mască, curățare și masca de final.  Toate cu produsele excepționale Maria Galland, alături de metoda specială de aplicare a produselor.

Produsele Maria Galland

Maria Galland, o balerină franceză, a lansat brandul de produse de îngrijire care îi poartă numele în 1962. Ea era convinsă că frumusețea este strâns legată de energia fiecăruia dintre noi. A adus un concept unic, care este folosit până în zilele noastre în saloane excepționale din toată lumea, în centre de wellness și așa mai departe. Alături de produsele cosmetice realizate alături de cercetători și dermatologi de excepție, Maria Galland a dezvoltat o coreografie de masaj, pentru a folosit energia kinetică. Această metodă, numită ”Mosaic Modelling Method” este folosită de cosmeticienele atestate ”Maria Galland” pe tot parcursul tratamentului. Citiți mai multe lucuri despre istoria produselor și a rutualurilor de frumusețe Maria Galland aici. 

Demachierea

Nu știu cum și ce fac, dar ajung mereu machiată la tratament. Oricum, la fiecare ședință se face curățarea, pentru că sunt particule, praf, dar eu vin și cu ruj și cu tot tacâmul (nu că aș exagera cu machiajul, că nu mă prea pricep). Deci primul pas este demachierea, prin masaj ușor. Și deja mă relaxez. Demachierea de la salon nu are nimic de-a face cu ce fac eu acasă. Este mult mai blândă, fața este ”îmbrățișată” prin diferite mișcări dibace.

Examinarea tenului

Atunci când mergi la aceeași cosmeticiană, ea poate urmări progresele pe care le faci, ce schimbări apar, dacă ai tenul mai uscat etc. La ultima vizită de exemplu, am aflat că stau bine (am observat și eu că în ultimul timp, având mai multă grijă de ten, arată mai bine) și că am câteva mici pete noi. Iar știam și eu, le-am ”căpătat” când am făcut scuba-diving și am stat cu fața în soare mult timp, după ce mă scufundasem și pierise orice urmă de protecție solară. Am o sensibilitate la pete, mai ales că folosesc și produse cu retionol, în viitor voi avea cu mine un tub de cremă cu factor de protecție rezistent la apă. La mine adică în vesta de scuba, în BCD. Îl ascund la nevoie. 
examinare faciala tratament

Gomajul și baia de aburi

Gomajul este absolut necesar, deoarece pregătește tenul pentru a ”absorbi” măștile aplicate ulterior. Baia de aburi nu se face mereu, numai atunci când sunt coșuri sau comedoane mai adânci.

Gomajul fin, delicat, elimină celulele moarte de la suprafața tenului și alte impurități. Știu că se poate face gomaj și cu zaț, sau cu mălai, sau alte produse abraziv, dar cred că orice este prea dur strică tenul în timp, deși pe moment are un efect drăguț.

tratament facial bucuresti

Curățarea tenului

O singură dată am ”simțit” că mi se curăță tenul (în sensul clasic) de când merg la Doamna Paula. Atunci când am ajuns prima oară la Doamna Paula aveam câteva coșuri sub piele. Mi le-a extras după ce a împuns pielea cu un ac steril, nu a ”stors” sau forțat tenul. Atunci am avut și masca termoactivă, care și cicatrizează, pe lângă efectul antirid.

În general nu este bine să fie ”stors” ceva, poate face mai mult rău decât bine. Am avut și eu la un moment dat niște capilare sprte, vinișoare, nu foarte vizibile de la lucruri de felul acesta. Ideal este să nu se chinuie tenul.

În schimb, micile impurități sunt eliminate prin masaj la gomaj și după, cu un mini masaj delicat cu puțin tifon și cremă. Am la final porii curați, dar fără stoarcere și iritare a feței. Nu am nevoie să mă ascund după tratament. Coșuri nu mai am, apar foarte rar și le tratez cu propolis și cu alte uleiuri naturale.

masaj facial salon

Masajul

Masajul de fapt durează aproape pe tot parcursul tratamentului. Numai atunci când este aplicată masca ”principală” încetează, în rest tot tratamentul este prin masaj. Atât demachiera, cât și a gomajului, iar ulterior aplicarea altor produse, se efectuează prin masaj. După gomaj se aplică și o cremă foarte hidratantă, perioadă în care masajul se intensifică. Pe zona ochilor se aplică un ser hidratant și iar masaj.

masaj facial salon 1

tratament facial bucuresti 2

masaj facial salon 2

Masca termoactivă și masca modelatoare

În funcție de tipul de ten și mai ales de nevoile tenului la un moment dat, masca care se aplică în timpul tratamentului diferă. Măștile se prepară pe loc de către cosmeticiană, amestecul fiind format din pudră sau altă formă de rezentare (fiecare mască este într-un plic sigilat separat), serumuri și alte ingrediente specifice pentru fiecare tratament.

Mi-a plăcut mult de tot masca termoactivă, însă parcă mai mult cea modelatoare. Asta pentru că nu am nevoie de o mască antirid, ci mai mult de hidratare intensivă, de hrănire, mai ales că stau mult în soare. Călătoresc frecvent, schimb dieta, cel mai mult tenul meu are nevoie de hrănire, tonifiere și de strălucire. Și de masaj :). Ne simțim fantastic atunci când facem un masaj corporal, mai ales dacă este făcut cu diferite uleiuri binefăcătoare. La fel de bine se simte și tenul nostru după un răsfăț total.

Masca termoactivă Maria Galland

Tratament facial termoactiv 3

Tratament facial termoactiv 4

tratament facial masca termoactiva

Masca modelatoare Maria Galland

tratament facial bucuresti 3

tratament facial modelator maria galland 1

tratament facial modelator maria galland 2

tratament facial modelator maria galland

tratament facial modelator maria galland 3

tratament facial modelator maria galland 4

Crema sau masca de final 

După îndepărtarea măștii se efectuează un alt mini masaj și se aplică ultimul produs, masca de final, cea pe care este ideal să o ții pe față chiar peste noapte, pentru că masca modelatoare, de exemplu, doar se îndepărtează de pe față, dar nu se spală. Alături de masca finală, continuă să acționeze. Eu de obicei mă spăl pe față numai când ajung la destinație (dacă fac tratamentul înainte de zbor) și între timp doar pulverizez apă termală din când în când.

Ador acest tratament și aș dori să îl repet chiar săptămânal, probabil că la un moment dat voi face și lucrul acesta. Vă țin la curent.

Tratamente Cosmetice la RECREATION STUDIO

RECREATION Studio este o casă a frumuseții, i-aș spune. Situat într-o vilă cochetă de pe strada Tudor Vianu, București, aici poți face tratamente cosmetice de orice fel, tratamente corporale diverse, masaje, manichiură/pedichiură etc dar poți să ai și o schimbare de look. Chiar totală dacă dorești, dar deocamdată m-am mulțumit cu obținerea nuanței ideale de blond.

Poți opta pentru tratamente faciale de îngrijire cu Guinot, Mary Cohr, Soskin, sau Maria Galland, fiecare cu beneficiile lui, dar și microdermoabraziune, mezoterapie etc. Până acum nu am făcut vreodată alt tratament facial în afară de curățare și îngrijire, mască, nu am încercat mezoterapia sau microdermoabraziunea. Am fost tentată în trecut, pentru a scăpa de câteva mici pete, dar cum oricum stau mult în soare, nu cred că are rost, că aș face altele. Așa că m-am concentrat pe tratamentele cosmetice și am ajuns la tratamentul cu produsele și metoda Maria Galland. Voi încerca și altele, desigur, mai ales că tot cutreier lumea și nu găsesc peste tot același tratament. Nici nu pot să o iau pe Doamna Paula cu mine :).

Cred cu tărie că pentru a avea un ten frumos la tinerețe, dar mai ales după o anumită vârstă, trebuie să avem o grijă deosebită. Am întâlnit multe femei de peste 60 de ani care arătau cu cel puțin 20 de ani mai tinere. Toate însă aveau ceva în comun: grija pentru ten, cu masaje, tratamente, ritualuri, toate începute din timp, în tinerețe.

Pe lângă tratamentele efectuate acasă, făceau vizite săptămânale la cosmeticiană. Pentru masaj, mască facială, pentru îngrijire. Apropos, femeile din Coreea de Sud, pe care le admirăm atât de mult pentru felul cum arată, fac lucrul acesta: pe lângă îngrijirea zilnică în 12 pași, inclusiv câte o mască aplicată zilnic, fac săptămânal vizite la salon. Nu am ajuns (încă) să fac câte o vizită săptămânală la salon, nici să am un ritual de îngrijire atât de complicat, însă fac progrese.

Voi cât de des mergeți la cosmeticiană?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.