Bagajul mare de mână Ryanair va fi plasat la cală gratuit. Alte schimbări la politica de bagaje

ryanair

Începând cu data de 1 noiembrie a.c., bagajul mare de mână Ryanir (adică cel de 55*40*20 cm) va fi plasat încă de la îmbarcarea în avion la cală, gratuit. La bord va putea fi adus numai bagajul mic de mână, cel de 35*20*20 cm. În cazul în care se achiziționează îmbarcarea prioritată (5 euro) ambele bagaje de mână gratuite vor fi aduse la bordul avioanelor. Ce alte modificări mai introduce Ryanair din această toamnă referitor la bagaje?

Anul acesta, Ryanair a făcut de mai multe ori apel la clienți, să respecte dimensiunile bagajelor de mână gratuite. Și nu numai dimensiunile, ci și regula nescrisă, de a plasa bagajul mic sub scaunul din față, nu tot sus. Așa toată lumea avea loc pentru bagaj. În timp, mulți clienți au exagerat enorm cu dimensiunea bagajelor, au fost înregistrate întârzieri, pentru că mulți pasageri se opuneau ca bagajul lor care nu mai încăpea sus să fie dus la cală. Una peste alta, era nevoie de o regulă, că altfel nu funcționează lucrurile.

Uitați care sunt modificările majore în politica de bagaje Ryanair:

Clienții care nu achiziționează îmbarcare prioritară* vor avea plasat la cală cel de-al doilea bagaj gratuit

Când: de la 1 noiembrie 2017

Politica de bagaje Ryanair presupune că toți clienții care achiziționează un bilet de avion, au două bagaje de mână gratuite: unul normal de 55 cm x 40 cm x 20 cm și unul mic: 35 cm x 20 cm x 20 cm.

În continuare, fiecare pasager va avea dreptul la două bagaje de mână gratuite, numai că cei care nu au achiziționat ”Prioritate”*, vor preda, la poarta de îmbarcare, bagajul mare, cel de 55*40*20 cm. Acesta va fi depus la cală, gatuit, urmând să fie colectat de către pasageri la aterizare, alături de celelalte bagaje de la cală.

Ce presupune acest lucru: 

  • Pasagerii vor trece de controlul de securitate înainte de a preda bagajul pentru cală, deci regulile referitoare la ce ai voie să depoziteți în bagajul de mână se mențin.
  • Dacă te grăbești, va trebui să aștepți bagajul de la cală, nu vei putea ieși repede din avion și să mergi direct spre ieșire.
  • Trebuie să ai grijă să îți protejezi bagajul: ori să îl înfoliezi, ori să achiziționezi o husă, dacă vrei să ai un bagaj care arată bine, îngrijit. Știu, știu că mulți călători nu au grijă la acest aspect, dar un bagaj murdar și zgâriat pe toate părțile nu dă bine cu un călător la patru ace. Părerea mea. Pentru cine nu ține la aceste detalii, desigur nu contează.

*Doar Clienții cu Prioritate (incluzând Plus, Flexi Plus & Family Plus) vor putea să transporte două bagaje de mână în aeronavă.

Tarife reduse pentru bagajul de cală și dimensiune mai mare

Greutatea maximă pentru bagajele de cală înregistrate va crește de la 15kg la 20kg pentru toate bagajele (și nu există limită de dimensiune, însă evident că un troller mare nu este recomandat, adică recomand mediu pentru 20 de kg maxim).

Tarifele standard pentru bagaje vor fi reduse de la 35 euro la 25 euro pentru acest bagaj de 20kg.

Îmbarcarea Prioritară poate fi achiziționată la doar 5 €/£ în momentul rezervării sau adaugată ulterior rezervării pentru 6 €/£ și este disponibilă cu până la o oră înainte de ora programată de plecare.

Regulile se aplică pentru toți pasagerii, indiferent că au achiziționat biletul înainte sau după 1 noiembrie 2017. Uitați și o sesiune de întrebări și răspunsuri pe siteul Ryanair și mai jos în limba română:

Î1. Ce reprezintă noua politică de bagaje Ryanair?
R. Din noiembrie vom tăia costurile pentru bagajul înregistrat 35€/£ la 25€/£ și crește dimensiunea bagajului de la 15kg la 20kg.
·         Greutatea admisă pentru bagajele înregistrate va crește de la 15kg la 20kg pentru toate bagajele
·         Tarifele standard pentru bagaje vor fi reduse de la 35€/£ la 25€/£ pentru acest bagaj de 20kg
·         Doar Clienții cu Prioritate (incluzând Plus, Flexi Plus & Family Plus) vor putea să transporte două bagaje de mână în aeronavă*
·         Toți ceilalți clienți (fără Prioritate) vor putea să-și transporte în cabină doar un bagaj mic de mână, în timp ce al doilea bagaj (mai mare) va trebui trimis la cala de bagaje (gratuit) la poarta de îmbarcare.

Î2. De ce Ryanair aduce această modificare?
R. Pentru a reduce numărul întârzierilor de zbor cauzate de faptul că prea mulți clienți ajung la poarta de îmbarcare cu 2 bagaje de mână.

Î3. În continuare, vor putea clienții să transporte 2 bucăți de bagaje de cabină la bord?
A. Da pentru clienții cu Îmbarcare Prioritară, care vor putea în continuare să aducă 2 bagaje, 1 normal (55cm x 40cm x 20cm) și 1 mic (35cm x 20cm x 20cm) în cabină.
B. Nu pentru clienții fără prioritate care își vor trimite bagajul de mână de tip troller, la cala pentru bagaje (fără vreun cost adițional), și vor putea să-și transporte în cabină bagajul de mână mai mic.

Î4. Cum va fi implementată această schimbare?
R. Vor fi două cozi la poartă: Clienți cu prioritate cu 2 bagaje și clienți fără prioritate cu 1 singur bagaj.

Î5. Cât costă Îmbarcarea Prioritară și poate fi aceasta adăugată la rezervare?
R. 5 €/£ la momentul rezervării. Poate fi adăugată după rezervare (pentru 6€/£) cu până la 1 oră înainte de ora de decolare programată, prin intermediul aplicației pe mobil Ryanair.

Î6. Cum rămâne cu bagajul de 15kg?
R. Bagajul de 15kg va crește la 20kg.

Î7. Vor putea clienții fără îmbarcare prioritară să-și înregistreze bagajul normal de mână, la ghișeele de check-in, în locul transportării acestuia la poarta de îmbarcare?
R. Nu, toate bagajele de mână trebuie transportate la poarta de îmbarcare, unde bagajul mai mare va fi trimis la cala pentru bagaje, în mod gratuit.

Î8. Ce se întâmplă cu rezervările effectuate înainte de implementarea noii politici pentru bagaje?
R. Noile reguli pentru bagaje vor intra în vigoare din 1 noiembrie, și vor fi aplicate pentru rezervările efectuate înainte și după 1 noiembrie, pentru toate zborurile de la această dată în continuare.

Î9. Ce se întâmplă dacă clienții refuză să-și trimită bagajul lor la cală?
R. Acestora nu li se va permite să călătorească (fără rambursarea costurilor).

Î10. Ce se întâmplă cu clienții care călătoresc cu copii (infant); ei pot în continuare să transporte un bagaj pentru schimburi?
R. Da. Un bagaj mic (5kg) pentru bebeluș poate fi transportat de clienții cu copii (infant).

Î11. De ce se aplică un supliment de 10€/£ pentru Paști, Crăciun și pe rutele mai lungi în perioada sezonului de vârf de vară?
R. Suplimentul de 10€/£ reflectă costurile de handling mai ridicate pentru numărul semnificativ mai ridicat al bagajelor înregistrate manevrate în aceste perioade aglomerate.

Î12. Va fi în continuare mai ieftin să rezervi un bagaj înregistrat la momentul rezervării?
R. Da. Bagajul de 20kg va fi redus la prețul de 25€/£ doar la momentul rezervării. Bagajele înregistrate adăugate după rezervarea inițială sau la aeroport vor costa 40€/£.

Î13. Unde pot găsi rutele pentru care se aplică suplimentul de cost?
R. Aceste rute vor fi evidențiate pe pagina noastră web și pe aplicație, începând de astăzi.

Î14. Ce se întâmplă cu clienții cu permisiuni speciale pentru obiecte medicale – pot fi în continuare transportate în cabină?
R. Da, cu condiția contactării în avans a liniei noastre speciale pentru asistență și prin conformarea la toate cerințele venite din partea echipei noastre de asistență specială.

Călătorii frumoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *