De la 1 ianuarie 2018, vom plăti o taxa turistica de sedere în Grecia: 0,5-4 euro noapte, în funcție de clasificare

Uncategorized

Nu știu dacă ați auzit, dar din data de 1 ianuarie 2018 în Grecia se va plăti o taxă turistică de ședere, la fiecare unitate de cazare. Taxa se va plăti pe zi de cele mai multe ori direct la hotelieri, dacă nu o aveți inclusă în pachetul cumpărat, însă probabil că majoritatea pachetelor nu o vor conține. Să fiți atenți și atunci când achiziționați prin siteurile de rezervări online, în cazul în care nu este specificat clar că a fost inclusă, o veți plăti la destinație. Păstrați și dovada plății dacă ați efectuat-o în avans, deși cel mai sigur este că se va percepe la sursă.

Taxa turistică de ședere în Grecia 

A fast introdusă de Ministerul Grec al Turismului și este destinată creșterii veniturilor bugetare. Taxa va fi cuprinsă între 0,5-4 euro pe noaptea de cazare, în funcție de clasificarea hotelului sau a pensiunii, dar și de sezon.

Tipul cazării

Euros/Noapte

Sezonul 01/03-31/10

Euro/noaptea de ședere

Hoteluri de 5 stele 4
Hoteluri de 4 stele
3
Hoteluri de 3 stele 1.5
Hoteluri de 1-2 stele 0.5
Apartamente – toate categoriile 0.5

 

Taxa se va plăti în momentul cazării, pentru toată perioada, cash sau prin card, depinde de fiecare unitate de cazare.

Operatori de turism din toată lumea au început să își informeze cleinții, am văzut multe anunțuri și direct de la operatori pe Tripadvisor. Am văzut de altfel și într-un grup închis de Facebook, de unde mi-a venit și ideea de a vă informa, pentru că nici eu nu știam, mi-a scăpat acest aspect, însă știu că este mare nevoie de bani la bugetul Greciei, mai ales că piața neagră a închirierii de apartamente este uriașă, evaziunea este foarte mare în Grecia și s-a început lupta cu ea. Au început și multe controale și mulți proprietari de baruri/taverne nu concep să nu scoată bon și să îl pună pe masă, de frica controalelor.*

*Cei care vin cu produse cumpărate la supermarket: bere, apă altele și le consumă la barul care aparține de locul unde sunt cazați, pot atrage o amendă mare pentru proprietar că nu a dat bon și controlale sunt. De aceea nu trebuie să fie supărare că nu pot consuma decât în camere ce aduc din afară, profit de subiect să scriu lucrul acesta aici, știu că mulți nu cunosc acest aspect.

Călătorii frumoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.