Peter Bellew, Șeful Malaysia Airlines, noul Director de Operațiuni Ryanair

ryanair

Știu că nu este ușor să înlocuiești un Membru de Board, iar Ryanair tocmai ce a anunțat că de la data de 1 decembrie a.c., Peter Bellew, actualul CEO Malysia Airlines, se va alătura companiei Ryanair în poziția de COO – Director de Operațiuni, Membru în Consiliul Director. Care sunt responsabilitățile noului director? Legate de piloți, în mare parte.

Peter Bellew se va re-alătura Ryanair și va prelua responsabilitățile pentru toate operațiunile de zbor ale Ryanair, operațiunile la sol și cele ale departamentului tehnic. Domnul Bellew va mai avea o responsabilitate specială pentru producerea piloților, asigurarea training-ului și dezvoltarea carierei acestora, cu misiunea de a asigura că greșeala de planificare a orarului piloților suferită de Ryanair la începutul lui septembrie nu va mai fi repetată vreodată.

Foarte rapidă mișcarea, demisia fostului COO fiind anunțată pe data de 7 octombrie!  Cu siguranță era deja găsit înlocuitorul, dacă nu erau discuții chiar de mai mult timp! Domnul Bellew are avantajul că nu are nevoie de perioada de pregătire deoarece a mai lucrat pentru Ryanair – noii membri de bord la companiile de TOP au training luni de zile pentru a învăța o companie, cu vizite la locul de mună, cu întâlniri cu toate echipele.

Peter Bellew a mai lucrat pentru Ryanair până în 2014, mai târziu în calitate de Director al Operațiunilor de Zbor, se va alătura echipei Ryanair din Dublin, începând de Vineri, 1 decembrie.

Michael O’Leary, Ryanair, a declarat: 

“Suntem încântați să îi urăm lui Peter <Bine ai revenit la Ryanair!>. Activând în trecut într-o poziție de senior în cadrul echipei noastre de Operațiuni, Peter are cunoștinte fără rival despre modelul nostru de business, cum ne menținem creșterea controlată cu o punctualitate lider în industrie, în beneficiul clienților și al oamenilor noștri. Peter va coordona o transformare semnificativă a modului în care noi recompensăm și interacționăm cu piloții noștri, îmbunătățind condițiile lor de muncă și de dezvoltare a carierei în următorii ani, totul pentru că ne creștem flota la 600 de aeronave, dezvoltându-ne traficul, la tarife reduse, pâna la 200 de milioane de pasageri pe an.”

Peter Bellew a declarat: 

“Sunt încântat să revin acasă la Ryanair și să accept provocarea de a dezvolta operațiunile în mod sustenabil. Sunt nerăbdător să lucrez cu întreaga echipă și echipajele, pe care îi cunosc atât de bine, pentru a crește în continuare ascensiunea noastră la 600 de aeronave în următorii 6 ani.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.