Zbor charter Tarom Bucuresti Corfu - Kerkyra 2

Zbor charter Tarom Bucuresti Corfu – Kerkyra și cum ajungi de la aeroport în oraș

Corfu Recenzii zboruri

Uitați de ce trebuie să alegeți un zbor charter Tarom Bucuresti Corfu – Kerkyra (sau alt charter), așa cum o să vedeți probabil pe panourile de check in, îmbarcare, pe biletul de avion și cam peste tot. A fost unul dintre cele mai frumoase zboruri, asta pentru că am zburat aproape de insulă, de la sud până spre orașul Corfu, sau Kerkyra town, sau Corfu town, sau orașul. Și uitați cum a fost experiența mea:

Zbor charter Tarom Bucuresti Corfu – Kerkyra

La zborurile charter este mai multă liniște și check in-ul și îmbarcarea au avut loc rapid, fără incidente. Am avut un super loc, la fereastră și lângă ieșirea de urgență. Pont: sați pe partea stângă, perfect pentru a observa frumoasa insulă Corfu.

Zborul a durat o oră și un pic și a trecut foarte foarte rapid. Alternativa de a ajunge pe insulă: cu autocarul – 20 de ore – sau cu mașina mică, ambele foarte foarte obositoare. Le-am folosit pe toate, am ajuns în Corfu cu toate mijloacele posibile, mai ales că am vizitat insula de câteva ori. Și am de gând să o mai vizitez, este superbă și sunt foarte multe lucruri de făcut.

Zbor charter Tarom Bucuresti Corfu - Kerkyra 11

Zbor charter Tarom Bucuresti Corfu - Kerkyra
M-am asezat pe partea dreapta doar pentru a face o poza, ca invers era contre-jour
Zbor charter Tarom Bucuresti Corfu - Kerkyra 1
Avionul charter este plin!
charter Tarom imbarcare bucuresti insula corfu
Cred ca am intrat prima in avion!
Zbor charter Tarom Bucuresti Corfu - Kerkyra 9
Pe coasta insulei Corfu

Mâncare și băutură la bord

Am primit câte un mic sandwich și câte o prăjitură la cafea. La alegere: apă, suc, cafea, ceai, bere sau vin. Față de zborul Aegean Airlines, tot charter, dar spre Zakynthos, unde am fost foarte răsfățați, cateringul Tarom a fost modest. Taromul este totuși aici într-o companie selectă, multe companii de linie fiind foarte frugare în zborurile scurte.

Oricum, mâncarea de la bord nu a fost vreodată un aspect de care să țin seama când rezerv un bilet pe destinațiile scurte, mai ales la clasa economică. Unde nici nu este prea sănătoasă, prefer să am la mine diferite gustări, ca de exemplu nuci, fructe uscate, banane.

catering avion charter tarom
Catering: mereu iau suc de rosii, multa apa si uneori cate un pahar de vin, la clasa economica

Priveliștea 

V-am spus că mi-a plăcut acest zbor datorită panoramei. Am văzut lacul Korission și superbele plaje Issos Și Halikounas, o fâșie îngustă de kilometri întregi de dune de nisip între lac și mare. Și insula Vlaherna dintr-o nouă perspectivă, peninsula Perama, insula Ponikonisi (insula șoricelului).

Zbor charter Tarom Bucuresti Corfu - Kerkyra 7
Lacul Korission

Zbor charter Tarom Bucuresti Corfu - Kerkyra 10

Zbor charter Tarom Bucuresti Corfu - Kerkyra 8
Aici insula corfu este foarte îngustă – în jur de 3 kilometri lâțime!

Zbor charter Tarom Bucuresti Corfu - Kerkyra 6

Zbor charter Tarom Bucuresti Corfu - Kerkyra 5

Zbor charter Tarom Bucuresti Corfu - Kerkyra 4

Zbor charter Tarom Bucuresti Corfu - Kerkyra 2

Aeroportul Internațional Kerkyra – Corfu „Ioannis Kapodistrias”

Aeroportul din Kerkyra este mic micuț, iar aici, când decolează sau când aterizează avioanele, mașinile stau la semafor. Este un aeroport deloc modernizat, nu are Wifi și nici măcar o priză în locurile publice, parcă doar la restaurant aveau.

Cu toate acestea este funcțional, te miști repede prin el pentru că este micuț însă în plin sezon este foarte aglomerat, așa că puteți sta foarte mult timp până când ajungeți la poarta de îmbarcare, la plecare, așa că este de preferat să ajungeți din timp.

Aeroportul a fost privatizat, iar următorii 40 de ani va fi administrat de căte Fraport AG/Copelouzos Group și de către fondul Hellenic Republic Asset Development Fund, alături de alte 13 aeroporturi grecești.

Ideea principală care ne interesează ca pasageri este că va fi total modernizat și asta în mai puțin de doi ani.

Zbor charter Tarom Bucuresti Corfu - Kerkyra 2

Aeroportul Internațional Kerkyra - Corfu „Ioannis Kapodistrias 1

Aeroportul Internațional Kerkyra - Corfu „Ioannis Kapodistrias 3

Aeroportul este foarte aproape de oraș, la nici doi kilometri:

Transport public:

Autobuzul numărul 15 conectează portul de feriboaturi și centrul orașului (piața San Rocco – San Rocco square) cu aeroportul. Puteți cumpăra bilete de la automatele din unele stații sau direct din autobuz (unde pe anumite rute sunt mai scumpe cu până la 60 de cenți de obicei). Prețul biletului era de 1,70 euro în autobuz și parcă 1,30 la automate, în vara 2017. Oricum, pentru a fi siguri că aveți biletul corect, mai bine cumpărați direct în autobuz, există controale. Vedeți mai multe informații despre transportul public în insula Corfu în articolul dedicat, aici.

Pe jos:

Vă spun un secret: pe o scurtătură, se ajunge în 15 minute din centrul orașului Corfu la aeroport! Dacă o luți pe drumul mare faceți cam 25. Pe jos.

Taxi:

Taxiul din piața SanRocco spre aeroport costă 11 euro. 8 euro este numai taxa de aeroport, deci dacă ieșiți din aeroport și vă răzgândiți imediat ce ați trecut de poarta din fața aeroportului (mi s-a întâmplat mie) plătiți cei 8 euro. Taxiurile în insula Corfu costă cam 2,50 euro/kilometru.

Transfer privat:

Există companii care oferă doar transfer de la aeroport la hotel, iar dacă aveți pachet cumpărat de la o agenție, de obicei aveți transferul inclus. Atenție cu hotelurile din nordul insulei: dacă veți fi duși cu un autocar mare, din aeroport până la hotel veți face chiar și două ore și jumătate, spre Roda de exemplu, pentru că veți fi opriți în multe locuri pentru a lăsa alți turiști și oricum, numai drumul durează o oră).

Puteți achiziționa doar biletul de avion!

Dacă doriți să achiziționați un bilet de avion pe cursele charter, trebuie să vă adresați uneia dintre agențiile care au comisionate locuri în avioane. Eu am ajuns cu un avion charter Tarom, prin compania Europa Travel, care are o parte din locurile din avion, în tot sezonul estival. Cursele în 2017 au avut o frecvență de una/săptămână, lunea.

Agențiile uneori preferă să vândă biletele direct, decât tot pachetul. Uneoir însă este mai ieftin un pachet cu cazare+avion+transfer decât doar biletul, așa că vedeți ce vi se potrivește!

Pont: căutați pe google: avion charter Corfu 2017 sau 2018 (agențiile pun charter autocar sau charter avion, cu avion se restânge căutarea) și veți găsi cine are de vânzare biletele, de obicei marii tur-operatori.

Călătorii frumoase și dacă aveți întrebări, sunt aici să vă răspund la comentarii! Și vizitați insula Corfu, dar vizitați-o cu adevărat, sunt extraordinare de multe locuri mirifice, iar pe blogul ExTraViTa găsiți o mulțime de sugestii de ce să faceți pe insulă, la secțiunea dedicată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.