Transport public insula Corfu

Transport public insula Corfu: informații rute și ponturi

Corfu Grecia

Transport public insula Corfu: informații rute și ponturi este un articol în care am adunat toată experiența mea de peste două luni de zile în care am circulat cu transportul public în Kerkyra. Am mers și cu mașina închiriată de două ori, însă mai aștept să adun trăiri pentru a mă pronunța și în legătură cu acest aspect.

Insula Corfu este una dintre cele mai minunate insule posibile, însă pentru a te bucura de toate minunățiile ei trebuie să te miști. Mult. Și să ai răbdare să explorezi insula pe îndelete, să îi descoperi cât mai multe dintre comori.

Transport public insula Corfu: Autobuzele albastre

Autobuzele albastre circulă pe aria orașului Corfu. Acestea conectează capitala insulei cu:

Guvia, Dasia, Ipsos, Portul de feriboaturi, Aeroportul, Benitses și peninsula Perama, peninsula Kanoni, palatul Achilleion, Kinopiastes, Agios Ioannis, Pelekas. Vedeți aici mai multe informații despre orar.

Prețuri autobuze albastre:

1,70 euro între stații, 2,30 între câte un oraș și Corfu. Acestea sunt prețurile în autobuz. În automatele din stații sunt cu 50 de cenți mai mici prețurile.

Transport public insula Corfu: Autocarele verzi – Green Bus

Autocarele verzi – Green Bus – nu sunt toate verzi, unele sunt albe sau alb cu verde, sau verde smarald. Le veți recunoaște deoarece au sigla Green Bus pe ele. Aceste autocare circulă pe distanțe lungi și conectează toată insula, sau toate punctele importante.

Cele mai frumoase destinații, care nu trebuie ratate: Paleokastritsa, Canalul iubirii Sidari, Kassiopi, plajele din partea de nord-est (Nissaki, Barbati, Agni, Koloura etc), Kavos (capitala distracției), Issos (dune de nisip și plaje de kilometri întregi, între lacul Korisson și mare), Agios Gordios, Glifada, Liapades. Asta doar pentru a enumera câteva dintre minunatele atracții ale celei mai verzi insule din marea Ionică și poate din toată Grecia.

Orarul autocarelor verzi îl puteți consulta pe pagina de web a companiei Green Buses, aici. 

Între Terminaul de autocare verzi și terminalul de autobuze albastre din orașul caitală Corfu nu este niciun mijloc de transport, dar se ajunge pe jos în aproximativ 12 minute. 

Lucruri de care trebuie să țineți cont când vă înhămați să descoperiți insula cu transportul public:

Bilete

  • Puteți cumpăra bilete de la șoferi.
  • Biletele sunt mai ieftine la automatele care există în stațiile mari, decât la șoferi.
  • Dacă aveți nevoie de mai mult de trei bilete de autobuz albastru într-o zi, mai bine luați un abonament de o zi: acesta costă 5 euro și este valabil nu 24 de ore, ci pe parcurul zilei în care a fost compostat. Aveți călătorii nelimitate.

Stațiile de autobuz pot fi oriunde

De la o stație cu acoperiș până la un gard verde pe care este lipită o pagină A 4 cu orarul. Acesta poate fi pus și pe un copac, sau în mijlocul pustietății. În principal stațiile sunt destul de dese, în localități.

Pentru a identifica o stație, nu ezitați să întrebați localnicii, pentru că efectiv pe unele nu le vezi, dar ulterior ți se pare totul foarte simplu.

Despre orarul din stații

În stații este afișată ora la care autocarul pleacă din stația care este capăt de linie, nu ora la care ajunge în stația voastră. Autobuzul ajunge după 20, 30, 15, 35 minute. În funcție de trafic.

În stația din Saroco, orașul Corfu și în terminalul de autobize verzi, din același oraș Corfu, există orare printate și puteți lua un exemplar pentru a vă mișca mai ușor. Puteți verifica orarul autobuzelor verzi și pe pagina lor de internet.

Trebuie să faceți semne în stradă să se oprească autobuzele

Chiar dacă sunteți în stația de autobuz, acestea nu se opresc decât dacă va coborâ cineva, sau dacă vă faceți foarte clară intenția de a urca în autobuz. Fluturați energic din mâini n fața autobuzului, înainte de a trece de voi.

Cereți stație cu mult timp înainte la autobuzele albastre

De câteva ori am fost dusă câte o stație mai mult pentru că șoferii au uitat că mi-au dat bilet până într-o anume stație și mi s-a spus răspicat că nu mi se deschide ușa, deși eram în dreptul stației, pentru că trebuia să cer din timp, nu cu câțiva metri înainte de stație. Așa că mai bine apăsați butonul de mai multe ori dacă nu sunteți siguri, decât să pierdeți stația. eu așa fac acum!

La autocarele verzi, Green Buses, șoferii și taxatorii sunt mai flexibili, vorbiți cu ei și vor avea grijă să oprească unde trebuie, sau oricum, se opresc un pic mai târziu, dar nu vă duc degeaba porțiuni mari de drum.

Traficul influențează mult orarul autobuzelor

Autotutele vin, înainte sau după orarul stabilit. Uneori întârzie mult. Alteori nu, dar evident se întâmplă ceva cu ele exact când îți este lumea mai dragă sau ai nevoie neapărat să ajungi într-un loc, eventual ești și presat de timp. Atunci se întâmplă să aibă nu știu ce, o mini grevă su oricum, stai 40 de minute peste cât trebuie în stație și evident pierzi conexiunea și ori stai încă o oră în stație, sau iei taxiul, sau o iei pe jos. Însă când nu te grăbești, în general totul decurge bine.

Dar: am mers cu Green Bus în Issos. Apropos, spectaculos loc, m-am îndrăgostit de această plajă. La dus, am făcut o oră. La întoarcere, o oră și jumătate. Deci luați-vă timp și nu megeți pe ultima sută de metri, pentru că aici nu vă reglați ceasul după orarul autobuzelor, precum în Singapore sau Tokyo, Voralberg etc.

Fiți atenți la furturile șoferilor de autobuze albastre!

Mi s-a întâmplat nu o dată să mi se dea mai puțin rest. Eventual, în loc de monede de 50 de cenți, monede de 20. Multe. Diferite variante, ideea este că imediat ce primiți restul trebuie să lăsați rușinea la o parte și să verificați. Am văzut britanici, itaieni și alte neamuri făcând lucrul acesta chiar acolo, în fața șoferilor. Într-un final glorios, adică după două luni am înțeles și eu în final de ce.

Acest lucru l-am întâlnit numai la șoferii de autobuze albastre, care sunt de altfel și cei mai indolenți. La autobuzele verzi oamenii sunt cu mult mai simpatici și mult mai flexibili. Cu opritul în stații sau pe lângă, cu informații, cu tot. Și nu încearcă să te păcălească la rest, dar pentru orice eventualitate, numărați banii!. 

Concluzia

Poți explora insula Corfu cu transportul în comun. Ai nevoie de timp și de răbdare. Dar peisajele sunt minunate, pe distanțe lungi și personalul foarte amabil, este aer condiționat, călătoriile sunt plăcute.

Nu veți avea timp să vizitați toată insula, sau cele mai frumoase locuri ale sale într-o săptămână, nici în două, nici în trei, indiferent că o faceți cu mașina sau cu transportul în comun, dar puteți să vă faceți un itinerariu și să atingeți acele puncte care sunt cele mai atractive pentru voi.

Călătorii frumoase!

Transport public insula Corfu
Puteti ajunge la Palaiokastritsa cu transportul public, direct din Corfu iar în plin sezon și din Sidari, Agior Gordis etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *