Zbor QATAR Airways Bucuresti - Doha - Krabi Thailanda 35

Cum sa fii fresh dupa un zbor lung: ponturi utile

Sfaturi de călătorie Utile

Vedem des vedete care arată impecabil după un zbor lung de tot intercontinental. Cum reușesc? Mai ales că ele nu zboară o dată sau de două ori pe an, ci foarte des? Am studiat rutina unora dintre ele (Miranda Kerr este favorita mea la acest capitol) și am aplicat sfaturile ei, adică pe toate, nu doar unul, două și diferența a fost de la cer la pământ! Despre ce este vorba?

Repet: este vorba despre sfaturi pentru zborurile lungi, în cele scurte nu resimțim efectele atât de puternic și nu are sens să aplicăm toată rutina de mai jos.

Am adaptat sfaturile, am adăugat din cunoștințele mele, desigur, la clasa economică este altfel decât la răsfățul business class sau first class, dar totuși putem avea un zbor excelent oriunde! Dacă avem în vedere câteva aspecte.

Utilitatea: păi dacă în loc să ne simțim epuizați, ne simțim fresh când ajungem la destinație (sau aproape fesh, dar depinde și de cum ne programăm) am salvat o zi, chiar două din vacanță. Și ne putem bucura mai tare de fiecare moment. De câte ori, uitându-ne în urmă, nu realizăm că nu ne-am bucurat de vacanță așa cum trebuia, din cauza unor lucruri neimportante? Oboseala își spune cuvântul, vechiul clișeu dar perfect adevărat. Oboseala ne poate strica vacanța, așa că să o combatem cu toate armele!

Cum sa fii fresh dupa un zbor lung

Securizați-vă lucrurile!

OK, asta este de la mine, pentru că am citit tot felul de istorii horror la acest capitol, Miranda Kerr cu siguranță nu are această problemă! Pentru a nu avea dureri de cap la destinație, aveți grijă la lucrurile de valoare! Sunt furturi în avioane! Atunci când dormiți, liniștiți, poate cu ajutorul sfaturilor de mai jos, se întâmplă să ai bagajul devastat. Trollerul trebuie să fie închis, poate să țineți ce este absolut necesar lângă voi etc. Să nu lăsați garda jos!

Haine de schimb

Nu este un secret pentru nimeni că cel mai confortabil pe vom simți dacă avem haine din fibre naturale, cât mai lejere. Totuși, acestea nu sunt neapărat și arătoase. Dorim și una și alta? Soluția este să ne aducem haine pentru avion, foarte comode, cum fac supermodelele și vedetele. Știu ele ce știu!

Deshidratarea, marele inamic!

Aveți idee cât de scăzut este gradul de umiditate din cabinele avioanelor? Sub 20% în general, chiar și 10, în condițiile în care în casă umiditatea este de peste 30% (conform Organizației Mondiale a Sănătății). Iar în Asia de Sud-Est, unde femeile au tenul atât de frumos și la peste 50 de ani, 80-90 frecvent. Acum faceți o comparație!

Beți apă

Aud des: nu beau apă (când călătoresc) să nu mă duc des la toaletă. Poftim? Da, poate fi un inconvenient, dar merită! Nu este vorba numai despre piele, dar puteți avea și dureri de cap – organismul trimite săracul semnale de alarmă – și cu siguranță nu dorim să ne începem altfel vacanța decât în cea mai bună stare posibilă!

Limitați consumul de alcool și de cafea și de ceai

Alcoolul, cafeaua și ceaiul sunt diuretice, așa că este bine să le evitați, sau să nu consumați cantități mari. Țineți minte punctul anterior? Este important să ne păstrăm organismul cât mai bine hidratat.

În plus, în avion în general este mai bine să evitați ceaiul și cafeaua. Pentru că multe companii nu folosesc apă plată pentru a le realiza. Cu siguranță anumiți operatori excelează în calitatea produselor, pe care le oferă și cu siguranță apa folosită pentru cafea și ceai este de cea mai bună calitate. Dar nu toți, uneori se folosește apa de la robinet. De la cel din avion, să fim clari.

O mulțime de investigații au arătat cât de toxică este apa folosită pentru cafele și ceaiuri, acesta fiind unul dintre cele mai dezbătute subiecte. Nu toate companiile, aș bea oricând cafea sau ceai la Qatar Airways, mai ales la business class, de exemplu, dar ei au o politică a opulenței, explic imediat!

Sfat? Uitați-vă la politica tăierii de costuri și la generozitatea însoțitorilor de bord. Sunt linii aviatice de top unde când ceri apă ți se toarnă sub jumătate în pahar, la fel cu alte produse! Și nu se oferă mult, în general. Sunt alte companii care au non stop în spatele avionului sucuri, apă, pahare de unică folosință – Aeroflot de exemplu – când ceri ceva ți se oferă repede și paharele sunt pline, lucruri de acest fel.

Vi se pare puțin? Știați că:

Northwest Airlines au economist suma de 500.000 $ pe an tăind lămâile în 16 bucăți în loc de 10?

American Airlines au economist 40.000 în anul 1987 scoțând o măslină din fiecare salată servită la clasa I?

Ambele cazuri sunt de notorietate mondială, dar câte credeți că mai sunt la fel? Atunci cât credeți că economisește o companie dacă servește de două ori mai puțină apă (neumplând paharele și servind mai greu) ? Luați în considerare și logistica, a aduce mai puține sticle la bord, la rata de refacere a stocului, la greutatea mai mică? Ei, ce apă credeți că anumite companii folosesc pentru cafea și ceai?

Luați vitamine, sub îndrumarea medicului

În general iau multe vitamine și mai ales atunci când călătoresc. Diferențele de climă, schimbatul orarului, a dietei aproape sigur o să ducă la scăderea imunității. Vitamina C și Omega 3 fac minuni! Consultați medicul înainte de o călătorie îndepărtată (este oricum recomandat) mai ales dacă nu luați vitamine în general. Există cazuri în care nu sunt recomandate vitaminele și mai bine este să fiți siguri.

Mâncarea din avion

Peste tot se recomandă să alegeți meniurile vegetariene. Pentru că preparatele din carne, încălzite și reîncâlzite devin destul de toxice, în special în ambalajele din aluminiu folosite la bord. La business class / first class calitatea produselor poate fi excepțională și nu este necesar să vă abțineți de la ceva, dar la clasa economică altfel stă povestea.

Așa că… pe cât posibil aduceți gustări sănătoase, precum alune, fructe, chiar și covrigei. Beți suc de tomate (nu știu de ce dar mereu în avion îmi este poftă de sucul de roșii, deși acasă nici nu mă uit la el, dar are o explicație în această industrie).

Pentru a preîntâmpina problemele de circulație a sângelui

Faceți puțină mișcare

Nu la modul de a deveni ridicoli, este internetul plin de fotografii ale unor pasageri care se pare că au uitat că sunt într-un spațiu public! Dar ridicați-vă din când în când, faceți câțiva pași, întindeți-vă un pic! Există chiar și pliante în unele avioane, cu idei de exerciții!

Șosete de compresie

O investiție excelentă! Pentru a vă asigura că circulația sângelui nu va avea de suferit, este recomandat să folosiți șosete de compresie, pe durata zborului. Sau atunci când stați foarte mult în autocar, mașina personală etc.

Uitati cateva modele de sosete de compresie

Îngrijire

Minim: periuță și pastă de dinți, gel de dezinfectat, deodorant, șervețele umede pentru bebeluși. Și cremă hidratantă, pe lângă produsele pe care le folosiți pentru machiaj.

Este de la sine înțeles că după un zbor lung și o partidă sau mai multe de somn, veți avea nevoie de deodorant și periuță și pastă de dinți. Bărbații, o lamă de ras de unică folosință, eventual. La business class, sau la clasa I se oferă periuță+pastă de dinți, lamă + cremă de ras, dar cum prefer periuța mea electrică, o aduc cu mine mereu!

Gel dezinfectant: este de bază! Nu aveți idee câți microbi sunt în avion, pe tăvițe, pe brațele scaunelor, peste tot! Folosiți cu regularitate, dar măcar înainte de a lua masa.

Șervețele umede: cel mai comod în avion este să folosim șervețele demachiante umede, pentru a înlătura machiajul. De ceva timp folosesc șervețele pentru bebeluși și pentru față și pentru un ”mini-duș” și pentru a șterge tăvița și pentru multe altele. Este mai comod decât să am șervețele pentru față, șervețele pentru x pentru y.

Produse de machiaj: minim cremă cu factor SPF, eventual un produs BB sau CC, să nu încărcăm tenul prea mult, un gloss sau ruj și conturarea sprăncenelor. Sau puțin tuș, sau un creion dermatograf. Prefer să nu folosesc mascara după o călătorie, am oricum ochii mai sensibili, dar mereu mă simt cu mult mai bine când mă machiez un pic.

De răsfăț

Picături sau lacrimi artificiale pentru ochi, pentru a proteja ochii de deshidratarea din avion. Și a arăta fresh la destinație!

Seruri hidratante, măști – a devenit o modă chiar acum să fie folosite măștile șervețel. Dacă vă este jenă să folosiți una pe toată fața, puteți folosi doar pentru zona oochilor, ca de exemplu aceste comprese anti-cearcane cu colagen, ginseng si musetel . Adio oboseală!

Apă termală: spray-urile cu apă termală fac efectiv minuni! Este bine să aveți mereu unul la îndemână și să îl folosiți o dată la câteva ore! La Ivatherm găsiți și o variantă de 100 de ml și una de 200! Totodată, acum sunt reduceri la creme, seruri, apă micelară și sunt destul de tentante!

Somn de calitate!

Uleiul esențial de levănțică este de bază! Am mereu la mine câte o sticluță, să pun câteva picături în jurul meu înainte de a dormi, pentru a mă relaxa cu totul. Și mai folosesc ulei de arbore de ceai, dar nu este esențial în zboruri, totuși.

Recuzită: pernă pentru gât, șal, pătură, pernă, șosete groase, papuci

Am mereu la mine câte un șal, de fapt de obicei două, din cașmir cu lână, pe care le folosesc în multiple moduri, numai să îmi țină de cald! Da, uneori dorm cu pilotă chiar și vara, îmi place să îmi fie cald când dorm, iar în avion este de multe ori destul de frig. Sunt bune și păturile furmizate de compania aviatică, deși când am tot citit câți microbi sunt în unele dintre ele, nu prea îmi vine să le folosesc, dar de voie de nevoie o fac de cele mai multe ori. Cred că o să îmi achiziționez la un moment dat o pătură pentru călătorii!

La fel și cu perna: pernele personale (nu știți câți microbi sunt în cele oferite de către companii, la fel în pături, dar cel puțin acestea nu sunt în contact cu fața), pentru suportul gâtului sunt foarte folositoare! Papucii și șosetele groase adaugă comoditate călătoriei.

Și mai ales, bucurați-vă de călătorie! 

Uitați-vă la un film, ascultați muzica favorită, citiți! Bucurați-vă de aceste momente, pentru că fac parte din viața noastră, care trece cu fiecare minut. Așa că bucurați-vă de timpul vostru.

Mă bucur de fiecare dată când călătoresc cu avionul. Pentru mine, zborul face parte din experiența plăcută a călătoriei, mă simt norocoasă de fiecare dată când mă sui într-un avion. Știu cât de mult mi-am dorit să zbor și cât de fericită am fost prima oară când m-am văzut într-unul. Această bucurie mă însoțește și acum. De fiecare dată, am aceeași nerăbdare și efectiv îmi place să fiu în aer, cum ajung în avion mă relaxez, îmi tresară inima de bucurie, mă simt acasă. Îmi place să zbor!

Dar dacă urmați sfaturile de mai sus, cu siguranță veți fi dacă nu fresh, cât de cât pe aproape, atunci când ajungeți la destinație!

Călătorii frumoase!

2 thoughts on “Cum sa fii fresh dupa un zbor lung: ponturi utile

  1. Mi-a placut mult articolul tau si sfaturile din acest post. De unele tineam cont, de altele abia acum am aflat. Faza cu apa din avioane m-a pus pe ganduri, pentru ca eu beau multa apa 😊Si cu paturile si pernutele stiu ca este o problema din cauza microbilor, dar uneori nu prea ai de ales, mai ales cand zbori pe distante lungi si alegi sa pleci la drum doar cu bagaje de mana 😊Felicitari pentru aceasta postare!

    1. Multumesc! Cu apa: de servit se serveste apa plata, de asta sunt sigura, dar la ceai/cafea se schimba treaba :(. Cu paturile din avion: eu le folosesc numai pentru partea de jos si am grija sa port pantaloni lungi si sus folosesc salurile mele, geaca, n tin patura nicaieri aproape de fata mai ales.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.