Viza turistică în Arabia Saudită din 2018

Noutăți

Sursa Foto: websiteul Saudi Turism SA

Arabia Saudită dorește să atragă 30 de milioane de vizitatori pe an până în anul 2030. În acest sens, a anunțat că începând de anul viitor, va emite vize turistice. Momentan, singurele vize eliberate sunt cele pentru turismul de afaceri, pelerini și pentru cei care vizitează membrii familiei.

Într-un interviu CNN, Prințul Sultan bin Salman, care conduce instituția de turism din Arabia Saudită a declarat că ”Targetul sunt acei oameni care doresc într-adevăr să experimenteze această țară și grandoarea ei”. Acesta a mai declarat că din 2018 va emite vize turistice și că va încerca să reducă dependența de petrol a Arabiei Saudite.

Bugetul pentru a crește turismul? Peste 39 de miliarde de euro până în anul 2020, pentru construirea a multor complexe hoteliere la Marea Roșie și a șase parcuri tematice.

Prințul încoronat al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman a declarat că va distruge ideologiile extremiste și că este timpul ca țara să se întoarcă la un ismal mai moderat.

Femeile primesc dreptul de a conduce și de anul viitor vor putea să intre în cele mai mari săli de sport din țară. Anul acesta, femeile și bărbații au participat împreună la conferințele importante.

Cea mai importantă piață este reprezentată de musulmanii care călătoresc în Orientul Mijlociu și de către turiștii din interiorul țării care merg în vacanțe în țările învecinate.

Of, când eram gata gata să fac un super proiect și să le trimit! Dar poate chiar fac, pentru când Arabia Saudită va deveni o destinație și pentru femeile care călătoresc singure. Cred că o să le trimit!

Mai multe detalii în articolul sursă de pe CNN aici. 

Siteul Ministerului de Turism Saudit este aici și mai jos un clip care prezintă situri arheologice și alte frumuseți ale naturii din Arabia Saudită!

2 thoughts on “Viza turistică în Arabia Saudită din 2018

    1. Eu as vrea sa ajung in toate locurile unde pot calatori sigur si unde pot vedea minuni ale lumii acesteia, vestigii antice. Imi dau seama ca nu voi avea in unele locuri libertatea din altele, dar nu orice vacanta este pentru plaja si distractie, sunt dispusa la cateva adaptari, inclusiv in tinuta pentru a vedea anumite obiective si a experimenta o noua cultura 🙂 O sa te urmaresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.