skytrax 2019

Qatar Airways: votată cea mai bună companie a anului la Oscarurile industriei aeronautice

Noutăți QATAR

Qatar Airways a fost votată cea mai bună companie a anului 2019 și a fost premiată în cadrul estivității de decernare a Premiilor Skytrax 2019 pentru Liniile Aeriene, la Paris. 21,65 de milioane de voturi de la pasageri din peste 100 de țări au fost înregistrate în cadrul sondajului care marchează deja 19 ani de când a fost lansat și de desfășoară anual. Pe lângă premiul de ”Compania Anului 2019”, câștigat pentru a cincea oară de Qatar Airwas, compania a mai câștigat încă trei alte premii importante: Cea mai bună companie aeriană din Orientul Mijlociu (pentru al treilea an consecutiv,) Cea mai bună Clasă Business ( pentru cel de-al patrulea an consecutiv) și Cel mai bun Lounge pentru Clasa Business din lume pentru cabina Qsuite.

Premiile Mondiale Skytrax pentru Liniile Aeriene sunt independente şi imparţiale şi au fost introduse în 1999.  Skytrax plăteşte toate costurile sondajului precum şi ale distincţiilor evenimentului, iar companiile aeriene nu plătesc nicio intrare sau taxă de înregistrare.

Totodată, companiile nu plătesc nimic pentru afișarea logourilor de căștigător, pentru festivitate, sau pentru altceva. Anul acesta au participat la sondaj clienți din peste 100 de țări, fiind înregistrate în total 21.65 milioane de intrări eligibile, fiind verificat IP-ul fiecărei intrări (de către Skytrax) pentru a identifica intrările duplicate, suspecte sau neeligibile, care au fost șterse.

Peste 300 de companii aeriene au fost luate în calcul în cadrul voturilor

Îmi place Qatar Airways din multe motive, așa cum am mai spus. Un criteriu major pe care îl am atunci când aleg o companie aeriană este să nu transporte trofee de animale și din fericire Qatar Airways nu face lucrul acesta. Nici alte mari companii din Golf nu o fac, dar sunt companii mari care încă contribuie la extincția animalelor sălbatice. indiferent cât de multe rute ar avea o companie, sau cât de bune servicii la bord, dacă transportă trofee de animale nu este pe lista mea. Am scris multor companii care încă fac asta, pe mail, mesaje FB etc, spunându-le că mi-ar făcea plăcere să anunț că au renunțat la decizia de a transporta trofee, desigur fără niciun răspuns.

Din punct de vedere al confortului, îmi place că indiferent dacă zbori la clasa economică sau la business class, ai parte de mult confort, de catering bun, de o selecție excelentă de băuturi alcoolice și non alcoolice și mai ales zboruri scurte, fiind conexiuni excelente spre multe destinații îndepărtate.

Îmi place mult aeroportul Hamad International, este simplul, bine organizat, are SPA și piscină și desigur hotel și multe lounge-uri accesibile. Mai mult, există și spații diverse de relaxare pentru pasagerii care nu doresc să plătească accesul în lounge sau nu îl au inclus (membrii prestige club au diferite facilități).

Am avut numai zboruri frumoase cu Qatar Airwys: spre Kerala, India, când am câștigat competiția Kerala Blog Express, fiind primul blogger din România care a reușit acest lucru, zbor de 11 ore (patru ore și jumătate București – Doha,  escală 2 ore, încă patru ore și jumătate Doha-Trivandrum). Sau zborurile spre Krabi și Chiang Mai, Thailanda, ambele de 11 sau 10 ore în total, cu escală cu tot. La fel de plăcut și de scurt a fost și ultimul zbor din luna februarie a.c., când am mers în Sri Lanka cu un grup mare. Mă leagă deci numai amintiri de suflet de această companie, pentru că toate vacanțele spre destinații în care am zburat cu QA au fost magice.

Mă bucur că au câștigat atâtea premii, le merită cu prisosință!

Skytrax 2019, premii Qatar Airways:

Cea mai bună companie aeriană din lume („World’s Best Airline”) – singura companie aeriană din istoria competiţiei care a câştigat această distincţie de cinci ori (2011, 2012, 2015, 2017 şi 2019).

Cea mai bună companie aeriană din Orientul Mijlociu („Best Airline in the Middle East”) pentru al treilea an consecutiv.

Cea mai bună Clasă Business („World’s Best Business Class”) – al patrulea an consecutiv.

Cel mai bun Lounge pentru Clasa Business din lume („World’s Best Business Class Seat”) pentru cabina Qsuit.

Directorul Executiv al Skytrax , dl. Edward Plaisted, a declarat: „Distincţia Cea mai bună companie aeriană din lume („World’s Best Airline”) este o recunoaştere importantă a standardelor înalte ale Qatar Airways şi o recunoaştere a muncii grele şi a dedicării din partea fiecărui membru al personalului pentru satisfacerea clienţilor. Obţinerea acestei distincţii pentru a cincea oară este o realizare remarcabilă şi îi felicităm pentru acest succes unic”.

Citiți mai multe detalii despre distincții aici, în comunicatul de presă Skytrax. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *