Promoție Ryanair: 1 milion de locuri cu 5 euro călătoria și 10 dus/întors

Noutăți ryanair

Ryanair a lansat o promoție de doar 48 de ore, în care găsim bilete dus (dar și întors) la 5 euro biletul pentru un segment de călătorie. Unde putem călători cu 10 euro dus/întors și alte ponturi despre călătoriile în această perioadă în articol.

Călătoriile trebuie efectuate în lunile septembrie și octombrie a.c. și sunt valabile pentru 240 de destinații. Deci revenim la Hop on Hop off cu Ryanair? Da, dacă nu ar fi restricțiile actuale, desigur. Unde putem călători? În Italia (mai multe aeroporturi), în Marea Britanie și în Spania. Mă refer la zborurile directe, desigur, că din ”hub”-urile Ryanair putem zbura spre alte destinații. Ca de exemplu Tenerife, sau Maroc, Muntenegru, Polonia, Suedia etc…

Biletele de 5 euro pot fi rezervate direct pe websiteul ryanair până miercuri, 2 septembrie, la miezul nopții. Ryanair a tot încurajat clienții să cumpere numai de pe websiteul companiei, pentru ca în fiecare moment să primească direct pe mailul înscris în momentul rezervării toate detaliile referitoare la zbor. Am mai scris despre acest subiect, includ câteva linkuri la finalul articolului.

Cum verificăm ce restricții sunt valabile în anumite țări?

Ministerul de interne are un instrument foarte util: de aici putem verifica condițiile de intrare în fiecare țară, prin prisma pandemiei. Mi se pare cel mai util instrument de pe piață din acest moment. Pentru Europa puteți accesa de aici, linkul anterior este pentru regiunile din afara Europei.

De exemplu, pentru Italia, ”persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României și Bulgariei în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia sunt supuse obligației de autoizolare și de supraveghere medicală pentru o perioadă de 14 zile. Autoritățile italiene au decis prelungirea aplicării acestor măsuri până la data de 7 septembrie”.  

Totuși, nu se plică pentru tranzit de 36 de ore conform Ministerului Sănătății din Italia. Trebuie însă să verificați încă o dată înainte și singuri. Însă teoretic am putea tranzita un aeroport din Italia pentru a merge către o destinație unde nu avem restricții. Listele sunt actualizate frecvent de către Institutul de Sănătate Publică. Totodată, ImperatorTravel și AirlinesTravel publică frecvent informații la zi despre destinațiile cu risc/fără risc etc. Aruncați un ochi și la ei pentru a vedea ultimele actualizări. 

Revenind la Ministerul Sănătății Publice din Italia, pe site la ei scrie: ”Restrictions do NOT apply to:

  • to anyone (regardless of nationality) who enters Italy for a period not exceeding 120 hours for proven needs of work, health or absolute urgency, with the obligation, at the end of that period, to leave the national territory immediately or, failing that, to begin the period of surveillance and fiduciary isolation;

  • anyone (regardless of nationality) transiting, by private means, through the Italian territory for a period not exceeding 36 hourswith the obligation, at the end of that period, to leave the national territory immediately or, failing that, to begin the period of surveillance and fiduciary isolation”

Pentru Spania în schimb, nu sunt restricții acum, dar este o nouă stare de normalitate, detaliile pe linkul amintit.

Totodată, trebuie să verificăm dacă o anumită companie are anumite cerințe. La Ryanair veți fi informați în momentul rezervării. Oriunde călătorim acum, este util să avem acel test PCR, pentru că efectiv nu se știe dacă o anumită destinație nu va impune testul peste ceva timp. Măcar să avem efectuată o rezervare, să nu ne trezim că se impune test și nu putem găsi un loc la testare de azi pe mâine. Când se anunță o astfel de măsură nu se implementează imediat, este o fereastră de câteva zile, dar în fereastra aceasta nu prea putem programa un test.

Este bine să avem o asigurare storno, pentru ca în cazul în care suntem nevoiți să anulăm noi călătoria, să ne putem recupera banii.

Trebuie să știți că în acest preț este inclus numai bagajul mic de mână, care este totuși destul de măricel. Însă pentru al doilea bagaj de cabină, trebuie să plătim suplimentar, cel mai bine în momentul achiziției biletului de avion. Este foarte simplu.

Ryanair a accelerat returnarea banilor pentru clienți, probleme cu websiteuri intermediare neautorizate

Noua politică de bagaje de mână Ryanair explicată: de la 1 noiembrie, doar un bagaj mic gratuit

promotie ryanair 1

promotie ryanair3

promotie ryanair

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *