poze corfu meisje attractie insla kerktra 4

Cand sa vizitezi insula Corfu? #lunaideala 1

Corfu Grecia Luna ideală

Când să vizitezi insula Corfu? În articolul de azi despre ce se întâmplă și ce puteți vedea în fiecare lună a anului, pentru a face cea mai bună alegere! Corfu este o destinație care poate fi vizitată tot anul, dar de fiecare dată pentru alte activități și priveliști!

Încep un nou serial: când este cea mai potrivită perioadă să vizitezi o anumită destinație. Spre deosebire de serialul #martitreiceasuribune, care a împlinit un an și patru luni deja, #lunaideala nu va avea o anume regularitate, deși voi înceca să acopăr destinațiile ExTraViTa cât mai repede, mai ales că întrebarea: ce părere ai dacă mă duc în locul x în luna y este una dintre cele mai des primite.

Cand sa vizitezi insula Corfu? #lunaideala 1

Lunile ianuarie, februarie, martie în insula Corfu

Cu temperaturi medii de 10-12, ploi și multă umiditate, insula Corfu hibernează în aceste luni! Mulți corfioți călătoresc, sau se odihnesc pentru a-și încărca bateriile pentru noul sezon. Dar: este cea mai potrivită perioadă pentru a cunoaște oamenii, a socializa, a învăța despre greci și obiceiuri, a înțelege cât de mult le place de fapt să stea și să se bucure de compania celorlalți. Și de o bârfă bună!

Mijloacele de transport există, însă pentru multe zone autobuzele verzi nu circulă decât până la ora 14:30. Și oricum, nu sunt decât două sau trei curse pe zi! Dar se pot închiria mașini!

Plusuri mari: insula este totuși deosebit de frumoasă, puteți face multe drumeții, aerul este proaspăt, este un loc ideal pentru a scrie o carte, de exemplu! Plajele sunt pustii, relieful încântător.

Există multe taverne deschise, în fiecare sat câte una cel puțin, din cele tradiționale, de care efectiv m-am îndrăgostit! Toți localnicii sunt acolo, când sunt deschise, desigur că nu toată ziua! Siesta se respectă cu sfințenie în insula Corfu și vara darmite iarna!

Evenimente: Carnavalul din Corfu*!

Carnavalul din Corfu are rădăcini adânci, încă din antichitate, la început fiind un festival dedicat zeului vinului, Bacchus. Mai tărziu, pentru că insula Corfu a fost vreme de patru secole sub stăpânire venețiană, festivalul a împrumutat și elemente veneține, astfel că acum Carnavalul din Corfu seamănă cu cel venețian, dar are multe elemente tradiționale corfiote.

Aș că puteți vedea o mare pardă pe Liston în orașul Corfu, costume, muzică și dansuri locale, precum un dans al preoților, executat fără muzică, tradiție cu mare vechime și care se desfășoară în anumite orașe din nordul insulei și în Acharavi. Sunt tot felul de evenimente, iar la sfârșit regele carnavalului este ars! Și există chiar un teatru de bârfe, actorii stând pe stradă și bârfind practic, despre autorități și scandaluri publice.

*Când: la sfârșitul lunii februarie sau începutul lunii martie

Orașul Corfu este animat tot timpul anului, fiind un oraș universitar. Sunt multe magazine deschise, multe baruri, restaurante, cluburi.

Luna aprilie în insula Corfu

Ador luna aprilie în Corfu! Este deja cald, temperaturile medii fiind de 15 grade dar când este soare se simte mult mai cald, aerul este foarte proapăt, ziua deja este mai lungă. Toată insula ste înflorită și este vremea orhideelor! Insula Corfu este plină de flori însă, în unele regiuni este ca o poiană cu sute de miresme. Totul este înverzit, trezit la viață. Și toată lumea se pregătește pentru sezon! Se vopsește, se aranjează, este multă forfotă.

După Paște deja începe sezonul, așa că deja încep să se deschidă multe restaurante, pensiuni și hoteluri. Se poate face plajă, soarele este blând, deja unele terase sunt deschise, plajele sunt curate, libere.

Citiți și 10 lucruri frumoase de făcut în Corfu Town – să vedeți cum este luna aprilie în Corfu

Paștele în insula Corfu

O dată în viață! Îmi doresc să petrec o sărbătoare pascală în Corfu! Orașul Corfu este plin, moaștele Sfântului Spiridon sunt purtate prin oraș în sunet de fanfară, localnicii ajuncă carafe de la ferestre, pentru a evoca bucuria Panaghiei – Fecioara – când a descoperit mormântul lui Isus Cristos gol.

Știați că: din 1964, credincioșii catolici și ortodocși sărbătoresc Paștele împreună! Episcopul catolic al insulei Corfu a solicitat acest lucru Sfântului Scaun și a obținut permisiunea!

Sunt câteva Filarmonici în insula Corfu, fiecare cu fanfara sa și toate se desfășoară în timpul evenimentelor deosebite. Am văzut imagini și filme de la această sărbătoare, este de neimaginat de frumos! Energia trăită este probabil extraordinară!

După Sărbătorile Pascale și până începe Postul Crăziunului, există foarte multe sărbători în diferite sate de pe insulă! Patronul satului, alte festivități și de fiecare dată ste foarte multă culoare și vselie, urmăriți programul când ajungeți pe insulă, dacă doriți să luați parte la bucuria localnicilor!

Luna mai în insula Corfu

În luna mai deja este sezon, nu plin, dar deja sunt chartere cu autocarul și este totul deschis! Se pot deja face excursii de o zi în multe locuri din jurul insulei. Vremea este foarte frumoasă, temperaturile medii sunt de 22 de grade. Se face plajă, iar apa deja este caldă și se poate face baie lejer, în special în partea de sud a insulei. În nord apa este mai rece și asta toată vara, dar mereu există temerari și temerare care se aventurează în apele mării ionice.

Seara este un pic mai răcoare și uneori plouă, dar nu mult. Sunt ani și ani, nu este la fel mereu, anul acesta a plouat doar de câteva ori, a fost un mai superb. Ca și în luna aprilie și în luna mai insula Corfu este plină de flori!

Traseul Corfu: în luna aprilie sau mai – două săptămâni de colindat pe jos prin satele din inima insulei, de la sud spre nord, locuind la săteni. Este un traseu realizat de o britanică care s-a mutat în insula Corfu și pe car doresc să îl fac și eu, poate chiar într-un grup mai mare, dacă vă tentează ideea, dați un mesaj!

Sărbători: Marea Aniversare a Uniunii Insulelor Ionice cu Grecia!

Anul acesta, Președintele Greciei a venit pe insulă, s-au sărbătorit 153 de ani de la Unirea celor 7 insule Ionice (Corfu, Zakynthos, Kefalonia, Lefkada, Ithaka, Paxos, Kythira) cu Grecia, care a avut loc în 1864! Sunt tot felul de procesiuni, costume tradiționale, cântec de fanfară, este o nebunie în orașul Corfu! Pe 21 mai!

lunile iunie, iulie și august în insula Corfu

În luna iunie încep și cursele charter cu avionul, chiar și de la noi! Sezonul este în toi începând cu mijlocul lunii iunie. Sezonul diferă de la an la an, anul acesta luna iunie a fost cu mult mai lejeră decât în alți ani, nu prea erau fericiți localnicii. Dar pe măsură ce temperaturile cresc, sunt din ce în ce mi mulți turiști și insula devine incredibil de aglomerată.

În lunile iulie și august este dogoritor de cald, apa mării este caldă, sunt multe petreceri, multe tururi, autobuzele verzi au cel mai bun program pentru explorarea insulei!

Sunt multe festivaluri de muzică și religioase, precum Varkarola – în August, în Golful Spiridon din Paleokastritsa.

Zbor charter Tarom Bucuresti Corfu – Kerkyra și cum ajungi de la aeroport în oraș

Transport public insula Corfu: informații rute și ponturi

Lunile septembrie și octombrie în insula Corfu

În luna septembrie este la fel ca în mai, dar mai cald la început. Totodată, apa este mult mai caldă, evident și oamenii mai obosiți, nu atât de veseli și dornici de vorbă ca la început de sezon!

În luna octombrie deja este frig și ușor, ușor, totul se închide! Încep și ploile dar cumva, atmosfera este extraordinară pentru a vizita satele din interiorul insulei și a vă bucura de plajele care deja s-au golit, de nostalgia toamnei! Mulți localnici își iau concediu în partea a doua a lunii octombrie, pentru a-și încărca bateriile pentu culesul măslinelor!

În luna septembrie și în octombrie, puteți merge la un workshop să vedeți cum se prepară vinul. În octombrie se deschide și sezonul de nunți și să vedeți acolo distracție!

Lunile noiembrie și decembrie în insula Corfu

În lunile noiembrie și decembrie este liniște pe insulă, sunt multe ploi ți temperatura medie de 10 grade. Însă se culeg măslinii, se face uleiul de măsline, este o perioadă frumoasă.

Corfu, un paradis pentru bird watching! Și pentru iubitorii păsărilor flamingo!

Insula Corfu are câteva lagune, precum Lacul Korission, fosta mină de sare Lefkimi și Antiniotissa. Acestea sunt adevărate sanctuare pentru păsările migratoare, astfel încât în perioadele de migrație, aveți șansa să vedeți păsări rare.

În lunile mai-iunie și septembrie-octombrie, mulți norocoși au văzut, fotografiat și filmat stoluri uriașe de flamingo!

Sfântul Spiridon

Sfântul Spiridon este apărătorul insulei Corfu și patronul tuturor călătorilor. Legenda spune că Sfântul a salvat insula de patru ori, așa că de patru ori pe an, moaștele sale sunt scoase și duse în procesiune și muzică de fanfară în orașul Corfu. Aceste date sunt:

  • Duminica dinaintea Paștelui
  • 11 august
  • Prima duminică din luna noiembrie
  • 12 decembrie

Planificați-vă vacanța în insula Corfu!

Din luna octombrie până în aprilie, insula Corfu poate fi vizitată de călătorii independenți, neexistând tururi, sau activități organizate, poate doar câteva pelerinaje. Nici pe insulă nu veți găsi multe opțiuni de excursii organizate.

Despre excursii opționale: de curând am descoperit că se pot achiziționa online cu prețuri mai bune decât la operatori direct. De exemplu excursia Paxos Antipaxos Peșterile Albastre costă 28 de euro luată online, sau Corfu-Parga cu 27 de euro și multe altele . Cu același vapor, cu aceeași companie.

Corfu este o insulă uriașă, iar unitățile de cazare sunt efectiv pentru orice buzunar! Sunt peste 1700 de unități de cazare , iar în curând voi posta un articol cu câteva sugestii de cazare pentru anumite tipuri de vacanțe!

Citește și:

Angelokastro Castelul Ingerilor Corfu: istorie, priveliște, drumeție

Transport public insula Corfu: informații rute și ponturi

Canalul iubirii Sidari Corfu: cum este, cum se ajunge aici și de ce să vizitați atracția

Excursie din Corfu la Grotele Albastre Paxos si Antipaxos cu nava Svendoni și căpitanul Dimitris

Excursie Sivota Laguna Albastra din insula Corfu: o zi de neuitat

Excursie optionala insula Corfu Albania, o surpriză foarte plăcută

Călătorii frumoase!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.