Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 13

Poiana Brasov iarna: mini ghid și multe fotografii

Brașov România

Poiana Brașov ne cheamă an de an, ademenindu-ne cu pârtiile de schi și de snowboard, cu multă zăpadă, cu diferite activități și cu renumitele restaurante cu preparate tradiționale. Am ajuns în Poiana iarna atât în excursii de o zi din București, strict pentru o zi pe pârtie, cât și în sejururi mai lungi sau mai scurte, am petrecut chiar și un revelion aici. Tocmai ce m-am întors dintr-o nouă escapadă în Poiană și uitați cu ce cucerește acest loc, cum ajungeți și ce puteți face aici iarna.

Îmi place Poiana în primul rând pentru pârtii, pentru plimbări și pentru preparatele foarte foarte bune. Este cel mai fruos să vii aici cu gașca de prieteni, să petreci timpul pe pârtie, după să te relaxezi, să te odihnești și să lenevești. Îmi place să fie cald în cameră și să ies pe balcon, să simt aerul rece și foarte proaspăt.

Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 23

Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 7

Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 8

Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 9

Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 12

Poiana Brașov îmi place iarna, îmi place vara, îmi place mereu. Cele mai plăcute amintiri sunt dintr-o iarnă aprigă, când am petrecut câteva zile la cabana Postăvaru. A fost magic, ca în copilărie. Am petrecut și un Revenion, am venit și vara și în foarte multe excursii de o zi sau sejururi mai lungi. De fiecare dată m-am simțit excelent, dar de făcut nu am făcut decât să mă dau cu placa, să mănânc, să beau vin fiert (și altele) și să merg la piscină sau la saună. Să le luăm pe rând:

Stațiunea este la 1030 altitudine, cel mai înalt vârf Cristianul Mare – 1799m, diferență de altitudine: 800 metri

Centrul de Informare și Promovare turistică Poiana Brașov

Centrul de Informare este amplasat în centrul stațiunii, chiar în stația de autobuz, unde este și parcarea mare, trebuie neapărat vizitat de cum ajungeți în Poiană. Primiți hărți gratuite cu Poiana, cu părtiile și alte informații, cu Brașovul și alte pliante de tot felul, pentru a vă organiza șederea, pentru că mereu mai găsești ceva de făcut la fața locului, sau o nouă idee.

Program: L-V: 10:00 – 18:00 D: 10:00 – 14:00

Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 3
Centrul de Informare Turistica Poiana Brasov

Schi și snowboard în Poiana Brașov

Poiana Brașov este o stațiune minunată pentru schi și pentru snowboarding, cu cel mai mare domeniu schiabil din România. Până la sfârșitul lunii martie se schiază fără probleme, mai ales că sunt și multe instalații de zăpadă artificială. Așa că puteți veni aici pentru schi, schi de fond, snowboard, săniuș. patinaș. plimbări cu saniile trase de cai.

Există multe web cam-uri care pot fi vizionate pentru a vedea starea pârtiilor. Care este preferata voastră?

Pârtia Lupului – dificilă – 2605 m lungime, 28 m lățime medie, altitudine plecare/sosire: 1703 – 975.
Sulinar – medie – 2820 m lungime, 35 m lățime medie, altitudine plecare/sosire: 1705 – 1070.
Drumul Roșu – pârtie medie-ușoară, 4752 m lungime, 22 m lățime medie, altitudine plecare/sosire: 1765 – 1050.
Subteleferic – dificilă – 2200 m lungime, 35 m lățime medie, altitudine plecare/sosire: 1700 -1050.
Kanzel – dificilă – 297 m lungime, 50 m lățime medie, altitudine plecare/sosire:  1760 – 1651. Lungime totală, cu variantele, 814.
Bradul: ușoară. Lungime: 430 m, 70 m lățime medie, altitudine plecare/sosire: 1106 – 1035.
Station: ușoară. Lungime 612 m, lățime medie 50 m, altitudine plecare/sosire: 1040 – 1010.
Pârtia Ruia și Pârtia Slalom Poiană.

Există multe centre de închiriere de echipament sportiv și magazine, găsiți cam tot ceea ce aveți nevoie la fața locului, dacă ați uitat ceva.

Teleferice în Poiana Brașov

Capra Neagră, Kanzel, Express , Bradul, Ruia , Subteleferic , Stadion , Lupului , Ruia. 

Aici vedeți harta cu părtiile și cu telefericele, harta se poate mări și tot aici sunt și prețurile pentru schipass-uri și urcări/coborâri.

Recomandare: luați gondola (35 lei dus/35 întors) și de la capăt mai faceți câțiva pași și beți un vin fiert la Cabana Postăvaru.

Video: trei zile în Poiana Brașov într-un minut și 20 de secunde: atenție, are sunet!

Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 13

Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 14

Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 11

Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 10

Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 2

Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 15

Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 1

Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 19

Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 18

Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 25

Alte activități în Poiană

În Poiana Brașov există un teren de sport, un centru de echitație, o stână turistică, biliard, piscine, jacuzzi și câteva cluburi pentru petrecăreți. Există și grădinițe pentru copii.

Pentru distracție puteți face și o vizită până în Brașov, unde ajungeți cu autobuzul 20 sau cu taxiul/UBER. Mai puteți merge la Bran, la Complexul Sâmbăta, la Sighișoara.

Cazare: Hotel Royal Boutique

Sunt mult cabane și hoteluri în Poiana Brașov, iar anul acesta am stat la Hotelul Royal Boutique, despre care am făcut un articol separat. Camerele moderne au dotări extraordinare, iar cele vintage sunt si ele placute. Toate camerele sunt spațioase, sunt locuri de joacă și mai ales, camerele cu vedere la munte au o priveliște de vis! Mai mult, oamenii sunt foarte simpatici.

Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 28
Vedere la partiile de schi si la lacul Miorita
Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 27
Lacul Miorita este atat de frumos!

Cea mai apreciată fotografie!

Cea mai apreciată fotografie de pe contul de Instagram, din tot acest an a fost cea în cadrul de mai jos, făcută pe podul de pe lacul Miorita. Peste 450 de like-uri în scurt timp! Încă o dată vedem că avem cu ce, pentru că am fotografii din atâtea locuri minunate și totuși aceasta este cea mai cea.

Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 6
Nu ratati acest cadru!

Restaurante

Atunci când este frig, simțim nevoia să mâncăm ceva consistent! Și cald și delicios. Am preferat de mai multe ori carbohidrații din paste, pentru că nu am dorit ceva foarte foarte greu. Dar desigur de fiecare dată în Poiană mai degustăm și preparate tradiționale.

Club Rossignol – este preferatul meu, pentru atmosfera caldă, occidentală, pentru lejeritate și pentru că au și prețuri cu mult mai bune decât alte localuri, fiind desigur un loc unde mergi în echipamentul de schi.

Același meniu: paste, vin fiert și apă plată a fost 60 de lei la Capra Neagră și cu 15 lei mai puțin la Rossignol. Calitatea aceeași, a fost bun în ambele părți. Atmosfera îmi place mai mult la Rossignol.

Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 24
La Club Rossignol

Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 29

Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 30

Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 22
Club Rossignol la bar is supple sunt foarte ieftine in comparatie cu cele din alte locuri
Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 20
La Club Rossignol

În plin sezon la Rossignol sunt foarte multe petreceri apres-schi și vă recomand să nu le ratați.

Sura Dacilor – restaurant cu specific românesc, pe care l-am vizitat de nenumărate ori deja și unde mereu m-am simțit excelent. Prețuri destul de mari, la fel ca la alte localuri cu ștaif. Însă trebuie, trebuie să veniți aici pentru preparatele excelente și pentru bulzul delicios, care este și foarte accesibil ca preț: 30 sau 35 de lei, nu mai țin minte exact.

Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 5
Bulzul acesta este delicios!

Coliba Haiducilor – restaurant cu specific românesc, unde am mers de câteva ori, nu anul acesta.

Capra Neagră – complexul are mai multe localuri, chiar și un club, Inga-Le, dar cel mai mult mi-a plăcut la Ambient pentru că era liniște. Când au program la restaurantul principal efectiv nu poți mânca, este mult prea mare gălăgia. Era plin însă, deci dacă mie nu îmi place    să fie foarte mult zgomot nu înseamnă că toată lumea trebuie să fie așa. Pe mine mă stresează când duduie efectiv un local, dacă am venit să mănânc. Iar dacă sunt și obosită, efectiv nu este pentru mine. Însă nu este pierdere pentru local, pentru că abia găsești un loc liber când au program artistic. Când sunt cu gașca la distracție este altceva, dar când sunt singură sau când doresc să vorbesc cu prietenii îmi place liniștea mai ales că îi văd foarte foarte rar, cred că aici este buba de fapt.

Vânatorul – restaurant vânatoresc, considerat cel mai bun din Poiana Brașov. Am ajuns de mai multe ori aici și m-am simțit bine, însă este uriaș, ca o sală de mese mare, nu pot spune că este tipul meu de local.
Stâna turistica – restaurant în stilul unei stâni
Miorita – restaurant românesc cu bucătărie tradițională.

Cum ajungi în Poiana Brașov

Cu mașina personală: sunt două parcări. Parcarea mare, unde este și stația de autobuz și parcarea mică, mai jos, de unde poți lua un microbuz până la parcarea centrală. Multe hoteluri au parcări, dar se dorește să se limiteze accesul mașinilor în stațiune în plin sezon. Așa că verificați înainte.

Cu trenul și transport public, taxi sau UBER. Să le luăm pe rând:

Am mers cu toate, la dus cu autobuzele și la întoarcere cu taxiul și chiar am învățat câteva lucruri noi.

Cu transportul public: se ia din fața gării autobuzul numărul 4 până la stația Livada Poștei (care este în centrul vechi). Sunt cam 6 sau 7 stații mici. De la Livada Poștei se ia autobuzul 20 până în Poiană. Biletele dus/întos pentru un adult (4 bilete) costă 14 lei (decembrie 2017). Drumul de la Livada Poștei până în Poiană durează în jur de jumătate de oră și sunt multe autobuze, ultimul din Brașov pleacă la 23:30 din câte știu. Verificați pe google: program 20 Poiana Brașov sau invers, este afișat.

Cu UBER sau cu taxiul: în timp ce la UBER vezi direct în aplicație cât vei plăti, trebuie să vă spun că pentru taxi veți plăti drumul dus-întors. La plecare am chemat un taxi și a venit cu aparatul pus deja pe 29,29, i-am spus să pornească, a pornit după ceva timp și mi-a explicat că nu au tarif de ieșire din oraș, așa că se practică să vină la comandă cu aparatul pornit și să plătești dus-întors. de la hotel la gară a costat 65 de lei cursa.

Omul a fost civilizat, am înțeles, dar ce nu am înțeles este de ce nu mi s-a spus înainte. Efectiv toată lumea crede, presupune că alții spun, anunță, că x că y experiența unui turist nu este tocmai de vis când nu este transparență. Nu am făcut niciun scandal că am înțeles situația, are sens și oricum, ce pierzi într-o parte câștigi în alta. Chiar mă bucur că am pățit asta că pot scrie despre situație pentru ca alții să știe, pentru că altfel nu se spune decât că trebuie să iei un taxi cu autorizație de la o companie.

Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 2

Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 16

Poiana Brasov Iarna schi snowboard transport 18

Vacanțe frumoase!

1 thought on “Poiana Brasov iarna: mini ghid și multe fotografii

  1. Si mie imi place Poiana Brasov. Acum ca tot a venit sezonul, mergem la sanius! Mai dureaza ceva pana invatam sau mai bine spus, pana ne facem curaj sa incercam schiurile sau snowboard-ul.
    Felicitari pentru articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *