Zbor charter Tarom Bucuresti Corfu - Kerkyra 2

Hacker profesionist: s-a îmbogățit găsind zboruri ieftine pentru alții

Inspirație de călătorie

Cerul este limita în online. Jack Sheldon, pasionat de zborurile ieftine a decis să facă o carieră din acest lucru. Și-a făcut un site prin care îi ajută pe oameni să acceadă la zboruri foarte ieftine. Într-un an de zile a reușit să câștige aproape 1 milion de lire sterline! Vedeți cum câștigă bani, cum a ajuns atât de cunoscut și câte ceva despre afiliere și cum funcționează la noi. Și câteva idei de afaceri pentru cei cu talent în a căuta zboruri ieftine!

Jack Sheldon a lansat siteul Jack’s Flight Club acum un an și un pic, reușind să aducă economii de 5 milioane de lire sterline abonaților săi. Partea proastă (pentru noi) este că ofertele sunt numai din UK și Irlanda, așa că dacă sunteți de acolo (știu că am cititori) puteți să vă abonați cu încredere.

Este ceva, nu? Ceea ce este și mai extraordinar este că acest lucru nu i-a schimbat cu aproape nimic stilul de viață: în continuare călătorește la fel ca înainte și nu se poate abține să nu caute să zboare cât mai iefin.

Cum a reușit să fie cunoscut: Jack a scris pe Reddit despre serviciile sale și atunci i-a căzut siteul. A avut dintr-o dată foarte mulți abonați și a dat diferite interviuri în publicații de prestigiu. A ajuns la 200 000 de aboați!

Din ultimate exemple de zboruri cu prețuri mici cu care se laudă Jack:

 • Londra către Tokyo: £248
 • Manchester către Peru: £319
 • Birmingham către Melbourne: £441
 • Inverness către Hawaii: £289
 • Manchester către Las Vegas: £199
 • London către Havana: £225
 • Dublin către New York: £163

Cum funcționează:

Vă abonați la newslettere gratuit și primiți în jur de 6 alerte de preț pe lună, în mail.

Luați abonamentul premium (35 lire/an) și primiți pe mail mai multe oferte, în jur de 20 de alerte pe lună.

Din ce a câștigat Jack aproape 1 milion de lire sterline:

Din abonamente plătite! Jack susține că linkurile sale nu sunt linkuri afiliate niciunei companii, deci nu depinde de ofertele unei anume companii, ci cercetează toată piața.  Este posibil pentru că de multe ori se primesc alerte direct de la diferite companii aeriene din toată lumea, nu prin meta-search sau alte search-uri. Nu știu ce să spun, mai ales că și-a făcut multă publicitate, poate mai are și alte surse, pentru că faci 750 000 dar și cheltuiești.

Dar… mi-am amintit de cifra magică, 200 000 de abonați: cu siguranță vinde publicitate în newslettere. Este imposibil altfel din ce susține în articol și oricine cu o listă atât de mare (pentru care costurile de mentenanță sunt uriașe) vinde publicitate. Adică cred că din ce primește, celtuiește mult pentru această afacere, așa că sunt necesare surse suplimentare.

Și logic, în travel se prezintă orice legat de călătorii pentru că ajunge informația la oameni interesați de respectivele produse și pentru că vorbim totuși de Marea Britanie. Și Google Ads plătește și de zeci de ori mai mult pentru un link din UK în comparație cu unul din România. Deci acolo sunt bani mulți în publicitate, pentru că se cumpără mult. Este mai ușor să ajungi milionar acolo decât pe plaiuri mioritice J.

Jack’s flight club – are și el un program frumos de afiliere, tenant, dar este pentru cei din UK.

Deci se poate, mă bucur când văd exemple de succes, există atâtea posibilități, idei să fie și multă perseverență. Și să faci ceva ce este util!

Acesta este un business curat, Jack un ”self-made millionaire” – termen folosit pentru cei care nu se bazează pe moșteniri și alte ajutoare pentru a avea succes, ci pornesc de jos și prin munca lor reușesc. O afacere curată care este de folos oamenilor și toată lumea are de câștigat, ce poate fi mai frumos!

Hacking de zbor la noi și idei de afaceri

Avem și noi hacking de zboruri, siteuri de DIY care ajută oamenii să ajungă la oferte de preț mici pentru vacanțe care poate altfel ar fi doar un vis.

Siteuri precum Travelator, Aventurescu sunt afiliate* de exemplu la Momondo, urmăresc prin Momondo ofertele bune și când le găsesc compun vacanța și o postează, o promovează etc.

Afiliere: cumpărând prin linkuri afiliate, cel al cărui link îl urmezi primește un mic comision, fără ca cest lucru să te afecteze în vreun fel. Comisionul se dă de către compania finală, cea de la care cumpărați. De exemplu: urmați link de la Travelator sau Aventurescu (de ei știu că văd mereu reclame pe Facebook, sigur sunt mai multe de acest tip) și ajungeți la Momondo (sau booking ) de acolo la un alt site sau companie și de acolo cumpărați efectiv. Aceia dau un comision invers.

Dacă ați cumpăra direct de acolo ați plăti același preț, deci consumatorul final nu este afectat deloc ci este doar câștigat că a primit informația ușor. Și siteul ExTraViTa are câteva linkuri afiliate risipite în unele articole, am semnalat în câteva rânduri, în viitor vor fi mai multe, probabil, sau așa intenționez. Voi anunța la momentul respectiv, am în pregătire un articol și despre acest lucru, dar va fi afiliere mică, conținutul va rămâne baza. Dar dacă veți dori să ajutați blogul, veți ști cum o puteți face, am o idee de ceva timp.

Este puțin probabil ca cineva să plătească abonament la noi, nimeni nu plătește nimic în plus față de cât ar plăti normal, însă cel mai bine funcționeză pentru call-to-action, oferte last minute, cumpără acum aici.

Dacă sunteți bloggeri interesați să testați aflilierea, cea mai bună soluție financiară este un site de afiliere DIY sau de alt fel, dar făcut în jurul afilierii. Dezvoltați și o bază de newsletter mare și aici nu știu, cum merge publicitatea prin newsletter la noi, dar dacă vă tentează ideea vă puteți interesa.

Ați fi dispuși să plătiți un abonament pentru a primi zboruri ieftine? Întreb pentu un prieten

Nu glumesc, chiar nu aș avea cum și timp să fac lucrul acesta, dar știu câțiva hackeri grozavi de zboruri, care știu mult mai multe decât mine despre toate rutele din lumea aceasta. Și culmea nu au bloguri de călătorii, dar sunt foarte foarte pasionați.

Surse: Daily Mail

Călătorii cât mai multe, mai accesibile și fără neplăceri!

3 thoughts on “Hacker profesionist: s-a îmbogățit găsind zboruri ieftine pentru alții

  1. Da, banuiam că doar afilierea este o formă potrivită pe piața noastră. Mulțumesc!
   Și nu este vorba doar despre a te uita la 10 euro, este despre a nu da pe ceva ce poți face tu, cred. De aceea fiecare este instalator, electronist etc, că preferăm să facem noi (consumând timp uneori) decât să dăm bani, trebuie să înțelegem că uneori cheltuind salvăm mai mult.Trebuie să respectăm mai mult timpul nostru că este singura resursă finită, banii se fac, timpul nu ți-l dă nimeni înapoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *