Croazieră pe raul Mae Ping River Chiang Mai 4

Croazieră pe raul Mae Ping River Chiang Mai Thailanda

Chiang Mai Thailanda

Când ești în Chiang Mai… o modalitate foarte plăcută de a admira orașul este mini-croaziera pe râul Mae Ping. Spun mini pentru că durează două ore. Însă primești multe informații despre oraș, identifici unele puncte de interes, ai o altă perspectivă asupra arhitecturii și vizitezi și o fermă. Cu orez, fructe zemoase și multă vegetație. Și ce este mai interesant: poți merge în această croazieră seara, să servești cina la micuța fermă.

Plecând de pe frumosul chei Wat Chai Mongkol, barca noastră merge spre nord, permițându-ne să vedem o mare parte din oraș. Inclusiv două superbe restaurante unde cinasem în serile precedente.

Croazieră pe raul Mae Ping River Chiang Mai Thailanda

Admirăm mai multe construcții de tot felul, inclusiv reședința privată a unei doamne din familia regală. Am văzut și un hotl luxos nou, care arăta ca un palat. Arhitectura fiind, evident, clasică și reprezentativă pentru Chiang Mai, fostul regat Lanna.

Mi-a plăcut să văd îmbinarea între nou și vechi și să văd clădirile oglindindu-se în apa nu tocmai cristalină. Ba aș spune că deloc, ci mai degrabă gălbui-verzuie. Asta nu înseamnă că nu erau nuferi, sau că mirosea urât. Sau cel puțin eu nu am simțit niciun miros deranjant.

Cu ocazia acestei mini-călătorii am primit o mulțime de informații la microfon, ceea ce ne-a hrănit setea de cunoaștere a acestui loc.

Croazieră pe raul Mae Ping River Chiang Mai 13
Un mini templu langa cheiul de imparcare
Croazieră pe raul Mae Ping River Chiang Mai 12
Stii ca esti in Chiang Mai

Croazieră pe raul Mae Ping River Chiang Mai 11

Croazieră pe raul Mae Ping River Chiang Mai 9

Croazieră pe raul Mae Ping River Chiang Mai 8

Croazieră pe raul Mae Ping River Chiang Mai 7

Croazieră pe raul Mae Ping River Chiang Mai 6

Croazieră pe raul Mae Ping River Chiang Mai 4

Ferma

Am ajuns și la mini-ferma cu o mare terasă, aceasta fiind ultima oprire. Am primit limonade și sucuri de ghimbir, din păcate cu zahăr deja adăugat. Zău că nu înțeleg obsesia asta de a adăuga zahăr în smoothie-uri și în sucuri naturale. Să știți că în mai toate locurile din Asia așa este: chiar și dacă ceri fără zahăr este posibil să pună puțin. Scapi numai dacă le spui că ai diabet.

Am primit și fructe și am primit câteva explicații despre fermă. Drept să spun nu m-a dat pe spate ferma așa că nu am ascultat explicațiile ci am mers să mă relaxez pe lac și să fac poze. Era un soare atât de plăcut, un aer proaspăt datorită vegetației, iar fructele foarte zemoase și gustoase. Nu mai îmi trebuia nimic altceva, mai ales că ferma era frumoasă, cochetă dar 100% turistică. Nu în senul rău, am aprciat 1000% toaletele impecabile, de exemplu.

Croazieră pe raul Mae Ping River Chiang Mai 3

Croazieră pe raul Mae Ping River Chiang Mai 2

Croazieră pe raul Mae Ping River Chiang Mai 1

Croaziera durează două ore, costă în jur de 500 Baht (13 euro) pentru adulți și jumătate pentru copii și este inclus și transferul de la hotel și oprirea la fermă.

Este o expereință plăcută, o recomand, mai ales dacă aveți timp și vă place să fiți pe ape. Pe mine mereu mă relaxează o plimbare cu barca, așa că mi-a plăcut, însă nu vă așteptați la o croazieră ca în Krabi cu barca long-tail! Nici la nebunia de croazieră din Bangkok! Este o croazieră pe un râu mic, în Chiang Mai. Foarte relaxantă, foarte plăcută, o activitate de tras sufletul, învățat mai multe despre oraș și o nouă perspectivă.

Ce să aveți: apă, suc, cremă de protecție solară, cremă anti-insecte și aparatul foto!

#GoingPlacesTogether #DiscoverChiangMai

Am fost in Chiang Mai la invitatia Qatar Airways si TAT Thailanda – Tourism Authority of Thailand. Fotografiile sunt realizate cu Nikon 1 J 5, un aparat mirrorless de vis, de la Nikoniști.

Croazieră pe raul Mae Ping River Chiang Mai

2 thoughts on “Croazieră pe raul Mae Ping River Chiang Mai Thailanda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *