Ritual Hamman marocan acasa sapun negru 2

Cum și cu ce faci un Ritual Hamman marocan acasa cu poduse profesionale Charme d’Orient

Beauty Dosarele frumusetii Wellness Wellness-ul și călătoriile

Răsfăț total pentru piele și o stare de bine: te simți ca un bebeluș după un ritual marocan acasă. De fapt după orice ritual marocan realizat ca la carte și mai ales cu produsele potrivite. Asta pentru că pielea va fi detoxifiată, hidratată și o să fii uimită de cât de elastică și fermă devine. Rezultatele sunt vizibile și palpabile încă de la prima aplicare, așa că haide să vezi cum am făcut, pas cu pas, ritualul chez moi. Cu secrete de la profesioniști.

Pentru hammamul marocan ca la carte, ai nevoie de câteva produse, fiecare cu funcția sa specifică: săpun negru marocan, argilă rhassoul, mănusă Kassa și uleiuri de corp aromate: de argan și/sau de migdale dulci.

Vei obține o piele ca de bebeluș la sfârșit, delicat, fără să agresezi pielea și mai ales o stare de bine care va persista. În seara când efectuezi ritualul marocan vei avea un somn profund și foarte odihnitor. Îmi place atât de mult că mă gândesc să îl fac uneori și în călătorii. Toți pașii de mai jos i-am făcut și numai pentru zona feței, gâtului și a decolteului în câteva dăți.

Produse: profesionale, de la Charme d’Orient 

Am realizat deja acest ritual de câteva ori cu produsele de la Charme d’Orient. Le folosesc de ceva timp și sunt 100% eficiente, fiind aceleași produse care se folosesc și în saloane. Fie că faci un ritul hammam la un salon din Franța, din Maroc, sau de la noi vei folosi aceleași produse, nu sunt realizate game pentru anume piețe, fiind produse ”gourmet”, nu de mass market.

Este foarte plăcut să faci un ritual complet la un salon, unde poți beneficia și de un masaj și de ambianța și relaxarea de acolo. Sunt multe saloane la noi unde puteți efectua acest ritual cu produsele Charme d’Orient.

Însă și efectuat acasă, ritualul aduce pielii aceleași beneficii și este cu mult mai la îndemână. Desigur, trebuie să muncești și tu, dar de ce nu? Este mai solicitant, dar nu ai nevoie decât de o oră pentru tine. Haideți să vedem cum stau lucrurile:

Ritual Hamman marocan acasa rhassoul sapun

Pasul 1: Duș și aplicarea săpunului negru

Săpunul negru marocan este o pastă de măsline saponificată, cu proprietăți terapeutice unice. Săpunul Charme d’Orient are și eucalipt, tradițional, eucaliptul având nenumărate efecte benefice, înviorând organismul și luând obosela cu mâna.

După ce facem un duș, pentru a deschide porii, aplicăm o lingură de săpun marocan. Atât se aplică în saloane, nu trebuie pus în strat gros, ci doar să ”ungem” pielea cu el. Face o ușoară spumă când este aplicat.

Săpunul acesta moale, din astă de măsline emoliază pielea, o hrănește și o pregătește pentru gomaj. El deschide porii, exfoliază, topește celulele moarte și elimină toxinele din epidermă. Vei rămâne uimită ce piele de bebeluș o să ai la sfârșit.

Ritual Hamman marocan acasa sapun negru
Sapunul negru, pasta de măsline saponificată cu eucalipt – o cutie ajunge 8 aplicări pe tot corpul, sau mai mult

Stăm cu săpunul 15 minute. Acesta este standardul, dar vă mărturisesc că am stat cu el chiar și câte o oră, când am avut timp. Dar de obicei stau 30 de minute. Mai mărturisesc și că eu aplic și pe față, evitând zona ochilor. Aplic pe față pentru că am observat cât de cauciucat arată tenul meu după acest răsfăț. Am tenul destul de sensibil, dar nu am avut reacții adverse deloc cu aceste produse, dimpotrivă, îmi priesc foarte bine, însă poți testa prima oară pe o parte, dacă știi că ai probleme.

Ritual Hamman marocan acasa sapun negru 2
Ritual Hamman marocan acasa: nu trebuie aplicat sapunul negru in strat prea gros

Poți sta înfășurată într-un prosop, pentru a aștepta să se scurgă timpul. De preferat închis la culoare, sau orice culoare, nu alb. Nu va rămâne pătat, dar se poate să devină ”înecat” după spălare. Am o obsesie cu prosoapele albe ca zăpada curată, așa că pentru ritualuri folosesc prosoape colorate.

Pont: de ce nu ai face și o mască de păr? Poți folosi mască cu uleiuri eseniale, sau ulei de argan, sau de măsline, ce dorești. Umezește părul, aplică masca și înfășoară-l într-un prosop.

Cum? în baie, la căldură, dacă poți. Eu nu fac asta, prefer să îmi fac un ceai și să citesc ceva frumos, sau să mă uit la un documentar frumos, la ceva care să mă relaxeze total.

Ritual Hamman marocan acasa sapun negru 1
Ritual Hamman marocan acasa: sapunul negru nu pateaza

Pasul 2: Gomaj cu mănușa Kassa

După ce s-a înmuiat pielea, s-a relaxat, este timpul pentru… gomaj! Aici este aici! Trebuie să umezești pielea și să te masezi cu mănușa Kassa, cu mișcări de du-te vino, blânde pe zona pieptului, pe interiorul coapselor și în zona popliteală. Nu freca alunițele proemintente. Poți aplica săpunul negru și pe călcâie și să freci cu piatra ponce cu mișcări circulare.

Insistă cât poții! O să rămâi uimită de cât de eficient este procedeul. Din când în când mai umezește mănușa. Totul ar trebuie să dureze 20 de minute. Clătește bine, pentru că urmează…

Mănușa Kassa curăță, exfoliază, dr nu zgârie absolut deloc pielea

Ritual Hamman marocan acasa manusa kassa
Am continuat in baie, unde din motiv de aburi nu am luat si camera foto, desigur

Pasul 3: Împachetare cu argila rhassoul

Argila Rhassoul (sau Ghassoul) este o argilă de proveniență marocană, vulcanică, cu proprietăți de excepție de curățire și de îngrijire a pielii și a scalpului și a părului. Are multiple întrebuințări, dar acum vom folosi ca împachetare.

Cu o încărcătură ionică negativă, argila rhassoul scoate toxinele și impuritățile din piele, purifică, reminalizează. Este eficientă și singură, folosită ca o simplă mască, dar în ritualul marocan, după săpunul negru, proprietățile sale sunt amplificate. Mai mult, pielea pregătită de pașii anteriori va absorbi toate proprietățile.

Pont: pregătește argila dinainte de a aplica săpunul marocan. Amestecă argila cu apă fierbinte. Se recomandă folosirea a 30 de grame de argilă pe tot corpul (la salon). Amestecată cu 10 ml de ulei de argan bio și cu 10 ml de apă de flori de portocal, trandafir etc. Poțo pune și câteva picături de ulei esențial de care preferi dacă nu ai apă de flori la îndemână. Pasta trebuie să fie moale, subțire, fină.

Ritual Hamman marocan acasa rhassoul argila
Ritual Hamman marocan acasa: argila rhassoul preparata

Pentru fotografii am făcut o pastă groasă, pentru că altfel la uscare nu se distingea foarte mult, dar am cam făcut risipă.  Am făcut fără ulei de argan ce se vede în fotografii pentru că doream să văd cum acționează argila singură. Deși pusă abundent, nu mi-a zgâriat pielea deloc când am curățat, este extrem de fină și se curăță foarte ușor cu apă călduță.

Ritual Hamman marocan acasa rhassoul argila 3
Nu este necesar sa puneti atta de multa argila rhassoul. Paasta poate sa fie foarte subtire, am pus eu pentru poze

Mai mult, lasă pielea nu uscată, ci foarte hidratată, cu un film subțire emolient. Clar argila aceasta are o textură specială, m-am bucurat că am folosit produsul original, odată ce îl încerci înveți să îl recunoști. În combinație cu uleiul de argan este cu atât mai emolient și se întinde mai bine, mai uniform, fin.

Acest procedeu trebuie să dureze 20 de minute, cu tot cu dușul de după. Ei, dacă ai timp și nu te strânge pielea, poți să mai stai un pic. Bineînțeles, după ce ai terminat aplicarea. Poți pune și pe păr, dacă îți mai rămâne produs, sau pe pielea capului.

Ritual Hamman marocan acasa argila rhassoul 5
Ritual Hamman marocan acasa

Pasul 4: hidratare cu ulei călduț de argan sau de migdale dulci

La sfârșit, pentru un răsfăț total, ne masăm ușor cu ulei hrănitor de arhan, sau de migdale dulci. Poți folosi ambele uleiuri, împreună. Sunt fine, delicate, pătrund rapid în piele și nu lasă pielea uleioasă. Este bine să folosiți un produs de calitate superioară, pentru a hrăni pielea curățată, fără celule moarte, cu porii deschiși.

Sfârșit: bea un ceai și relaxează-te un pic. Gata! 

Pentru marocani ritualul de hammam este un prilej de socializare. Este locul unde doamnele vin să socializeze, este o zi pe săptămână când se răsfață și uită de griji. Așa că: de ce nu ai face acest ritual împreună cu prietenele? Măcar o dată, sau de mai multe ori, prin rotație la câe una acasă. O șuetă deșuetă cu miros de portocală și trandafiri.

Băuturi ideale: ceai de plante: mușețel, tei, sau amestec de plante cu efect relaxant, apă infuzată cu fructe, limonadă cu multă mentă.

Înfășurată într-un halat gros de casă, hidratează-te cu băutura preferată și citește o carte bună. Sau o revistă pe care îți face mare plăcere să o răsfoiești. Cocoțează-te în vârful patului și savurează senzația de bine.

Nu ai timp de ‘after-detox-party-ritual”? Rămâi (doar) cu efectele nemaipomenite ale ritualului de hammam, care realizat cu regularitate (o dată pe săptămână) te va ajuta să ai o piele frumoasă și o stare de bine prelungită.

Produse Charme d’Orient folosite:

Săpun negru marocan

Argilă rhassoul cu geraniu

Mănușă Kassa

Ulei de argan și ulei de migdale

Ritual Hamman marocan acasa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.