Amenzi în Veneția: ce comportamente sunt taxate scump

Veneția

Numai dacă ești rezident al Veneției poți să mergi cu bicicleta prin centrul orașului. În încercarea de a păstra Veneția și pentru viitoarele generații, a fost lansată campania #EnjoyRespectVenezia.

Se dorește ca turiștii să se comporte astfel încât să nu distrugă orașul și să nu perturbeze prea mult viața localnicilor. Să fie în armonie cu viața de zi cu zi din lagună. Și să respecte mediul, peisajul, frumusețea artistică și identitatea Veneției. Duse sunt zilele în care turistul era stăpânul. Călătoria este un privilegiu, este ca și cum ai intra în lumea, în casa cuiva.

Și pentru că fără măsuri concrete principiile sunt ușor încălcate, au fost lansate amenzi usturătoare pentru anumite comportamente considerate a strica orașul. Să vedem care sunt acestea:

Picnic în Veneția: 200 de euro amendă

Cu excepția zonelor special desemnate, este interzi să se stea în Piața San Marco și în Piazzetta dei Leoncini, sub arcadele și pe treptele din Procuratie Nuove, Aripa Napoleon, Biblioteca Sansovino, sub arcadele Palatului Ducal, la intrarea din piața San Marco și pe docurile din Piața San Marco.

”Nu stați în niciun moment” – chiar și pentru a consuma mâncare sau băutură, cu excepția restaurantelor, cafenelelor și a zonelor cu gustări (cele care vând băuturi, înghețată, felii de pizza, adică dacă au mese und stai în picioare, sau în fața acestor localuri ai voie).

Este interzis să se arunce gunoaie în zonele publice.

Înotatul în canalele Veneției: 450 de euro

Este interzis să se înoate în canale, sau în cursurile de apă de orice fel, private sau publice și în bazinul San Marco sau în orice alt loc din apropierea oricărei zone municipale. Deci se poate face baie numai în zonele special amenajate, la plaja din Lido, de exemplu, sau la piscinele hotelurilor.

Aruncatul gunoaielor: 100-200 de euro

Este interzis să se atunce gunoaie de orice fel în toate zonele publice sau deschise publicului din orașul Veneția. Amenzile aplicate sunt între 100 și 200 de euro.

Umblatul în costume de baie: 200 de euro

Atât bărbaților cât și femeilor le este interzis să meargă pe străzile orașului, la orice oră din zi, în locurile publice, sau să călătorească în mijloacele de transport publice sau private cu pieptul gol sau purtând costume de baie. Nu știu cum să traduc asta, dar se pare că nu te poți plimba într-o barcă sau gondolă în costum de baie. În vaporetto nici atât. Amenda este de 200 de euro!

Hrănirea porumbeilor: amenzi între 50-200 euro

Este interzis să se alimenteze sau să se lase, să se împrăștie și să se abandoneze deșeurile alimentare pe alei, în piețe sau în alte locuri publice, în canalele și apele din Veneția. Totul pentru motive legate de sănătate publică și pentru a proteja patrimoniul artistic.

Mersul cu bicicleta: amendă 100 €

Bicicletele sunt interzise (chiar și atunci când mergeți pe lângă ele) în centrul Veneției – cu excepția cazurilor când sunt folosite de către locuitori sau de către copii de până la 8 ani de zile.

Campare în Veneția: 50 de euro

Este interzisă camparea, statul pe bănci sau așezarea în orice moment a echipamentului de camping în orașul Veneția. Amenda este de 50 de euro.

Mai multe detalii – articolele de lege pentru fiecare infracțiune – pe linkul sursă al acestui articol, aici. 

Citește și:

Impresii din Venetia, ce am invatat despre Serenissima in 5 zile
TOP: 17 obiective turistice si alte lucruri de incercat in Venetia
Podurile din Venetia: Rialto, academia, Scalzi, Calatrava, Sospiri…..
Dor de Venetia in 24 de imagini frumoase

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.