Veneția introduce taxa de intrare pentru toți vizitatorii, chiar și pentru cei care nu înoptează în oraș

Veneția

Turiștii care vor vizita Veneția vor plăti o taxă de intrare, de 2 și 5 euro în afara sezonului și până la 10 euro în plin sezon. Taxa va fi plătită de toți tuiștii, inclusiv de cei care vizitează orașul doar pentru câteva ore. Dacă până acum taxa era plătită numai de cei care stăteau peste noapte, noutatea constă în faptul că autoritățile au introdus taxa pentru toți vizitatorii, ceea ce se discuta de mult timp. Știu că la un moment dat se punea problema ca taxa să fie de 200 de euro, numai pentru turiștii care nu înoptau în lagună. Însă nu se știe ce va aduce viitorul, acum că a fost deschisă cutia Pandorei și de către Veneția.

Există multe destinații care au taxe de vizitare: de la parcuri turistice, la arhipelaguri, cum este de exemplu arhipelagul insulelor Eoliene. Am fost de curând în Iordania și pentru a vizita deșertul Wadi Rum se percepe o taxă de 7 dolari de persoană. Iar intrarea la Petra, orașul roz, costă 70 de dolari! Nu văd de ce Veneția, care este un muzeu în aer liber să nu perceapă o taxă de la toți cei care o vizitează, cu atât mai mult cu cât este nevoie de fonduri mari pentru a salva orașul.

Veneția introduce taxa de intrare pentru toți vizitatorii

Repubblica.it a publicat această știre preluată de zeci de publicații de pe tot mapamondul, generând tot felul de reacții.

Noua taxă se va plăti în mai multe moduri: inclusă în biletul de avion ca o supraxată, sau în prețul croazierei, sau în prețul transportului terestru (sau cu vaporetto). Municipalitatea va folosi banii pentru a curăța și întreține orașul. Oficialii se așteaptă ca în 2019 orașul să încaseze până la 50 de milioane de euro pe an datorită acestei măsuri, față de 30 de milioane cât încasează în momentul de față, din taxa de oraș plătită de căre turiștii care înoptază în Veneția.

Veneția a introdus în ultimii ani multe măsuri menite să salveze orașul, de la amenzi mari pentru cei care nu respectă anumite reguli, în cadrul campaniei EnjoyRespectVenice despre care am scris aici, la a dirija turiștii numai pe anumite trasee, în perioadele cele mai aglomerate.

Însă părerea mea este că ce vedem acum în Veneția va fi aplicat în viitor în majoritatea destinațiilor care acum se plâng de prea mulți turiști. Ba chiar și de altele. Și că aceste taxe vor crește din ce în ce mai mult. Deja am observat că în multe destinații nu mai există reduceri pentru pensionari la vizitarea obiectivelor turistice, de exemplu.

Care va fi următoarea destinație care va lua exemplul Veneției?

Și nu, nu cred că aceste măsuri vor aduce o scădere a numărului vizitatorilor, pentru că în ultimii ani, la nivel mondial turismul înregistrează anual creșteri. Și românii călătoresc acum cu mult mai mult decât o făceau în trecut. Și nu mă refer numai la numărul celor care pleacă în concediu peste hotare, cât și la numărul celor care nu mai fac doar o ieșire pe an în străinătate, ci 3,4,5. Sau mai multe. Ce să mai vorbim de chinezi, sau de indieni. Am fost uimită de numărul mare de grupuri de indieni și de chinezi care vizitau Locurile Sfinte din Israel. Foarte multe destinații s-au aglomerat excesiv și din păcate în viitor nu vom vedea decât creșteri de prețuri, asta bineînțeles dacă nu vor fi situații extreme, care vor stopa turismul în anumite locuri.

Întorcându-ne la Veneția, merită vizitată, însă nu numai o zi. Până ce nu te plimbi în liniște, noaptea, pe străzile pustii, până ce nu colinzi prin toate cartierele, nu poți simți Veneția cu adevărat. Iubesc acest oraș și abia aștept să îl revăd, cu cât mai devreme cu atât mai bine.

Citește și:

Dor de Veneția în 24 de imagini frumoase

Impresii din Veneția, ce am învățat despre Serenissima în 5 zile

TOP: 17 obiective turistice și alte lucruri de încercat în Venetia

Podurile din Veneția: Rialto, Academia, Scalzi, Calatrava, Sospiri…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *