Cu 20% mai mulți pasageri într-un avion care va avea locurile ”în picioare” realizate de o companie italiană

Noutăți

O companie din Italia (da, patria Ferrari, Lamborghini, Vespa, Dolce Vita) produce cele mai controversate locuri pentru avioane. Acestea le vor permite companiilor aeriene să aibă cu 20% mai mulți pasageri în avioane. Oare cum ar arăta o astfel de cabină? Voi ați fi tentați? Dacă da, pentru ce economie de preț?

Skyrider 2.0 este numele acestui tip de locuri sau configurație. Invenția este realizată de compania italiană Aviointeriors, care a prezentat configurația la expoziția  ”Aircraft Interiors Expo 2018” din Hamburg, care a avut loc înttre 2-4 aprilie.

”Densitate foarte ridicată” – este ceea ce va realiza implementarea acestui tip de locuri. Sunt curioasă cine va avea curajul să încerce aceste locuri prima oară.

Skyrider 2.0 este o versiune îmbunătățită a unui concept care a eșuat a fi implementat în 2010. Cu aceste locuri, spațiul pentru picioare este redus de la 71,12 cm la 58,42 cm.

Aviointeriors susține că scaunele Skyrider 2.0  sunt cu 50% mai ușoare decât cele obișnuite și că mentenanța lor este mai eficientă din punct de vedere al costurilor pentru că sunt mai puține componente.

Producătorii susțin totodată că se pot realiza diferite configurații, pentru a avea mai multe tipuri de clase în acelați avion.

Părerea mea: se poate să fie ceva de genul: 20% dintre locuri (cele mai ieftine) să aibă aceste scaune, 20% următoarele cele mai ieftine să aibă actualele scaune economice și așa mai departe.

Tendința de a vinde diferite tipuri de bilete nu este nouă. În SUA anumite companii locurile cele mai ieftine nu le permit pasagerilor să aducă la bord decât o geantă mică și totdată să se îmbarce ultimii. Deci se face delimitarea pe servicii, cred că următorul pas va fi pe locuri efectiv.

Nu știu cine va dori să zboare în aceste locuri, poate doar pe distanțe foarte mici și pentru o economie de preț substanțială. Sau dacă oricum biletele acelea cu prețuri micid e tot vor avea aceste locuri.

În 2010 Ryanair a făcut un sondaj, să vadă care ar fi condițiile în care pasagerii ar dori să zboare în picioare: Din 120 000 de respondenți, 80 000 ar zbura numai dacă ar fi gratuite, iar 42% au răspuns că ar zbura pentru o economie de 50%.

Foarte curiasă sunt ce se va întâmpla cu această invenție. Poate are soarta celei din 2010 și va fi abandonată. Sau nu. Voi ați călători în aceste locuri? Dacă da, în ce condiții?

Surse: Daily Mail și NY Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *