vitamine calatorii 1

6 vitamine și minerale care mă ajută să fiu sanatoasă în călătorii

Sanatate in calatorii Sanatoase Wellness Wellness-ul și călătoriile

Nu am mai răcit de ani de zile. Am călătorit cu lunile singură în destinații îndepărtate și în afara circuitului turistic. Nu am fost răcită nici măcar o zi. Nu am pățit nimic. Des sunt întrebată cum de reușesc să fiu mereu în formă și să am și energia pe care o am. Desigur, fiecare organism este diferit, însă eu iau diferite suplimente alimentare și vitamine. Mai ales în călătorii. Vitamine calatorii

Am repetat de foarte multe ori: când pleci de la noi de la -15 grade și ajungi într-un loc cu +30, obosit (presupunând că nu dormi foarte mult în avion și mai ai și escale) nu este de mirare că imunitatea ta va scădea foarte mult. Aud că mulți călători s-au îmbolnăvit și au dus răceli pe picioare chiar și pe toată perioada vacanței. Luând multe pastile, inclusiv antibiotice și te miri ce altele.

Vitamine calatorii: pentru imunitate

Notă importantă: nu sunt doctor! Trebuie să vă consultați medicul, mai ales dacă aveți o condiție medicală aparte, dacă aveți boli cronice ș.a.m.d. Dar multă lume mă întreabă ce fac eu, de unde iau vitaminele și tot așa. Despre asta este acest articol. Despre ce iau eu. Și despre ce fac eu.

Menționez că nu am făcut niciun vaccin în afară de cele făcute în copilărie. Cu toate acestea, mă tentează să fac pentru hepatită, sau altele când voi merge în țări în care vaccinurile sunt obligatorii.

Am călătorit însă în multe țări exotice fără a lua nimic altceva decât vitamine. În general, prefer să previn, însă nu fac nici exces de zel dacă consider că nu este cazul. Până acum în Thailanda, Hong Kong – zonele mai izolate, am stat două săptămâni – Malaysia, Indonezia, India, Cuba etc) nu am avut nicio zi de răceală sau altceva. Așa că uitați ce iau eu ZILNIC și când călătoresc și când nu o fac.

6 vitamine și minerale care mă ajută să fiu sanatoasă în călătorii și nu numai

Vitamina C

Iau zilnic vitamina C cu 1000 mg/pastilă. În călătorii iau două pastile pe zi, una dimineața și una seara, iar dacă mă simt un pic slăbită iau 4, în 4 reprize. Cel mai bun raport calitate/preț l-am găsit aici și acum este ofertă: 37 lei pentru o cutie cu 180 de pastile!

PS: există și varianta pudră. Avantajul este că este VITAMINA C pură. 

Vitamina E

Vitamina E este indispensabilă dacă vrem să ținem ridurile departe. Bine și alte afecțiuni, dar mărturisesc că iau în primul rând pentru piele, mai ales că am și fumat vreo 10 ani de zile și nu am niciun rid (vitamina C face și ea minuni în acest sens). Iau tot de la My Protein, pentru raportul excelent calitate/preț. 

Complex de Multivitamine

Iau zilnic câte o pastilă de multivitamine. Nu am deocamdată o companie preferată. Am luat și de la Vitamax și din străinătate, din călătorii, dar cel mai des iau de la DM (Drogerie Markt). Sunt 100 de tablete și costă în jur de 20 de lei.

Omega 3

Iau cel puțin o pastilă pe zi. Omega 3 este bun pentru piele, pentru colesterol, pentru vasele de sânge, pentru tot. Iau de pste 3 ani de zile zilnc, uneori două pastile. Am luat de la DM (preț foarte bun, 13 lei 60 de pastile), dar și din alte surse Este acum o ofertă cu 12 lei pentru 90 de pastile! 

Crom

Cromul este util în multe procese din organism și este foarte greu să asiguri necesarul zilnic din alimentație. Mărturisesc că am început să iau pentru a tăia pofta de zaharuri când am dorit să slăbesc acum un an de zile și continui să iau câte o pastilă pe zi.

Cumpăr de la My Protein pentru că sunt foarte bune și da, prețul! Când iei atâtea vitamine, prețul contează plus că este mai avantajos să faci comenzi mai mari. Dar 12 Ron 180 de tablete, cum sună?

Nu este numai prețul, cumpăr produse de la această companie de 3 ani de zile, sunt foarte mulțumită și de calitate.

Seleniu

Seleniul este un aliat neprețuit pentru sănătate, fiind un foarte puternic antioxidant. Este cunoscut pentru efectul său anticancerigen și sprijină activitatea tiroidei. Cumpăr de la DM, o cutie cu 60 de pastile costă 8 sau 9 lei, nici nu mai țin minte, pentru că atunci când cumpăr iau mai multe, dar oricum, este un raport calitate/preț fantastic. Iau câte o pastilă pe zi. Nu au magazin online, nici informații online despre suplimente.

Zinc

Zincul întărește sistemul imunitar și ajută la vindecarea mai rapidă a leziunilor. Asta pe lângă faptul că ajută vitamina C să fie sintetizată. Cum este calciul cu D3 așa este Vitamina C cu Zincul. Iau o pastilă pe zi de obicei. Acum am rămas fără, am doar din pastila de multivitamine.

Am luat de la multe companii de-a lungul timpului. Următoarea comandă va fi de la My Protein, însă am deocamdată destule că am luat cantități mari. Dacă faceți vreo comandă spuneți-mi și mie acesta, (dacă sunteți prin zonă, vă trimit banii, nu vreau să fac o comandă pentru un produs de 15 lei) că deocamdată doar Zincul îmi lipsește.

În plus, uneori mai iau calciu, antioxidanți (din măceșe dar acum sunt în vitamina C de care am scris mai sus), BCAA și altele. Precum puteți vedea în filmulețul cu ultima comandă, am luat și proteină de zer, dar despre proteine și alte suplimente mai ales în călătorii în alt articol. Dar cele de mai sus sunt ”baza” de vitamine pe care le iau în călătorii dar și acasă.

PS: dacă faceți o comandă și folosiți codul meu:

MIRELA-R5N, primiți 30% reducere!

Comanda vine prin DHL și prin curier, parcă Urgent Cargus mi-a adus comanda. Am plătit 15 lei livrarea ultima oară, pentru că am avut o comandă de 189 de lei. Când faci comanda primești un cod și poți urmări online. Super simplu!

Am căutat și experimentat foarte multe până ce am descoperit actualele favorite, cred că este cea mai bună ofertă de pe piață la ora actuală. Îmi place faptul că pot lua totul într-o singură comandă, că sunt cantități mari și că produsele sunt foarte foarte bune.

Vă rog dacă aveți timp să îmi spuneți despre ce lte subiecte legate de stil de viață (în călătorii, desigur) doriți să mai citiți pe blog.

vitamine calatorii
Vitamine calatorii: baza este in cosulet

vitamine calatorii 1

2 thoughts on “6 vitamine și minerale care mă ajută să fiu sanatoasă în călătorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.