hoteluri avioane corfu

Trei hoteluri ideale pentru fotografii cu avioane în insula Corfu

Corfu Grecia

Ioannis Kapodistrias, Aeroportul Kerkyrei, sau al insulei Corfu cum este cunoscut acest loc în afara Greciei are una dintre cele mai spectaculoase amplasări. Mașinile stau la semafor când decolează sau aterizează un avion, între Perama și Kanoni, la o aruncătură de băț de orașul capitală, Kerkyra sau Corfu town. Și sunt câteva hoteluri (dintre care unul extraordinar de trei stele) cu o vedere de milioane. De milioane de stele și de câteva zeci sau sute de avioane în fiecare zi, mai ales în plin sezon.

Una dinte cele mai faimoase priveliști din insula Corfu este cea cu avioanele care decolează pe aeroportul Ioannis Kapodistrias. Cu insulițele Vlaherna și Ponitikonisi în cadru și o imagine superbă a coastei insulei Corfu.

Κέρκυρα: o insulă care are multe surprize plăcute

hoteluri avioane corfu
Vederea faimoasa, cu insulitele Vlaherna si Pontikonisi

Ce vedem în această fotografie? Insulițele Vlaherna, Pontikonisi, Perama și muntele Aghi Deca (Zece sfinți), care are un balon meteorologic folosit de către avioane ca punct de reper pentru aterizare.

Când ajung avioanele în zonă, întorc în dreptul aeroportului dar deasupra mării, făcând o roată. Iubesc peninsula Kanoni și zgomotul făcut de avioane la decolare sau la aterizare. Mereu am fiori de bucurie când aud acest zgomot pentru că probabil îl asociez cu bucuria de a descoperi noi locuri, cu călătoria și cu dorința mare avută la un moment dat să zbor și eu odată și odată.

Deși sunt multe locuri unde ai impresia că poți atinge avioanele care aterizează sau care decolează, asupra cărora poate voi reveni, în articolul de azi vorbesc despre cele trei hoteluri frumoase, ideale pentru cei care iubesc avioanele. Imaginați-vă că stați la piscină, eventual cu un cocktail în mână și neapărat aparatul de fotografiat și vedeți avionul care vine spre voi, periculos de aproape dar nu chiar. Emoțiile vin numai de la plăcerea de a-l vedea: pe el, pe avion, indiferent al cărei companii.

Trei hoteluri ideale pentru fotografii cu avioane în insula Corfu 1

kanoni avioane corfu
Aterizeaza avionul pe vapor? Nuuu, pe Ioannis Kapodistrias

Avantaje să stai în peninsula Kanoni:

Este foarte aproape de aeroport, cu siguranță veți face fotografii excepțioanle cu avioanele.

Este o plajă frumoasă cu nisip fin. Și o tavernă frumoasă.

Din peninsula Kanoni se ajunge ușor în orașul Corfu. Cu autobuzul albastru numărul 2. Puteți să traversați și digul spre Perama și să luați cina la una dintre terasele de peste dig. Veți descoperi la fața locului imediat, cu siguranță că se văd.

Excursiile spre Paxos/Antipaxos, Laguna Albastră, Albania etc: fiind aproape de oraș și implicit de port, nu veți pleca la ore foarte matinale, ci după ce veți lua micul dejun foarte pe îndelete. Și veți face eventual o suită de fotografii cu avioane.

plaja kanoni corfu 1

avion corfu aéroport

kanoni corfu
Taverna din peninsula Kanoni cu vedere la avioane

perama corfu hoteluri aéroport

vlaherna corfu kanoni
Biserica Vlaherna

Trei hoteluri ideale pentru fotografii cu avioane în insula Corfu 7

Hotelul Royal Boutique 3***

Hotelul Royal Boutique din peninsula Kanoni este minunat. Are o poziție fenomenală. Din păcate are un scor foarte scăzut pe booking, de doar dar asta pentru că mulți turiști îi dau notă mică pentru că… se aud avioanele!

Serios, NORMAL CĂ SE AUD avioanele! Comentarii precum: este frumos, dar prea aproape de aeroport snut delicioase. Adică de ce ați luat cameră acolo, nu știați că este aproape de aeroport? Că nimeni nu a mutat hotelul. Nu se poate să te plângi de locație, sau să depunctezi un hotel din motivul amplasării, atâta timp cât aceasta a fost corect semnalată în descrierea hotelului.

În rest, piscina este minunată, iar camerele sunt izolate bine fonic, dar trebuie ținute geamurile închise. Micul dejun este repetitiv, dar este un hotel de trei stele, cu o amplasare excpțională, bine întreținut, cu un preț mic pentru zonă. Nu spun că ar strica ceva îmbunătățiri, dar când o să facă o renovare mare, probabil că o să treacă la 4 stele sau oricum, o să crească semnificativ prețul. Obiectiv, calitate/preț acest hotel merită. Mai ales dacă vă plac avioanele, dacă nu, mai bine alegeți un loc mai izolat. Hotelul este aproape pe pista de aterizare!

Recomandare: luați doar micul dejun, nu mai mult la hotel, nu excelează la capitolul catering, evitați totuși dacă sunteți cu copii mici sau dacă vreți un concediu foarte liniștit.

royal boutique hotel corfu canon
Hotel Royal Boutique din peninsula Kanoni
hotel royal corfu canon
Piscina cu vedere la aviaone

Hotelul Ariti Grand Kanoni – 4 ****

Ariti Grand Kanoni este un hotel superb, care iar primește note de 3,3 de la turiști din România (probabil și de la alții, m-am uitat cu precădere la ce spun turiștii de la noi)  trăgând în jos scorul pentru că… au avut probleme despre care nu au spus nimic, nu au atras atenția, dar sunt nemulțumiți. Dacă aveți o problemă la un hotel, ideal ar fi să încercați să anunțați, poate vi se schimbă camera, sau se rezolvă problema, nu să suferiți și să vă plângeți când nu se mai poate face nimic.

Sunt și alte aprecieri subiective, care nu au legătură cu ceea ce promite hotelul. Este departe de oraș nu este motiv ca cineva să dea notă proastă, dacă hotelul nu se promovează ca fiind în centrul orașului. Când scrie clar că este la 3,5 km de oraș. Notele negative trebuie date când un loc nu corespunde cu descrierea.

De ce insist pe acest aspect: pentru că am ales de multe ori hoteluri cu un scor de 7 și un pic, sau de 6 și un pic de care am fost extraordinar de mulțumită. Depinde notele negative pentru ce sunt date, așa că recomand să citiți și comentariile la un hotel, să vedeți de ce sunt nemulțumiți oaspeții și să hotărâți ulterior cât de importante sunt respectivele aspecte pentru fiecare.

Ariti este un hotel frumos, bun ca raport calitate preț. Este un hotel în peninsula Kanoni, deci nu are spațiu uriaș, dar totuși are multiple facilități. Camerele sunt frumoase, micul dejun destul de îmbelșugat. Piscina este superbă, cu vedere la avioane. Îmi place mult.

hotel ariti grand kanoni

hotel kanoni corfu ariti grand
Piscina Ariti Grand Hotel peninsula Kanoni Corfu

Hotel Corfu Holiday Palace 5 *****

Corfu Holiday Palace este un hotel frumos, care are o piscină superbă cu vedere la aviaone și un lift până la plaja cu nisip. Iar văd note de 5 sau de 6 date de turiști din România pentru că este zgomot. Atenție, nu în camere, ci pe proprietate. Nu înțeleg, efectiv nu înțeleg: este lângă aeroport!

Micul dejun este îmbelșugat, camerele frumoase, este curat. Un singur aspect ciudat. hotelul păstrează datele de pe card, un act de identitate sau un depozit de 200 de euro pentru oaspeți, pentru a acoperi eventualele consumații de la mini bar, sau de la barurile din hotel (de exemplu dacă cineva are demipensiune, băuturile nu sunt incluse și se pot comanda și trece pe cameră). Aceasta este politica hotelului.

Uitați deci trei hoteluri ideale pentru cei care iubesc avioanele. Toate sunt frumoase, toate au un raport calitate preț extraordinar, dacă luăm în considerație zona și amplasarea. În rest, dacă sunteți în căutarea unui sejur foarte liniștit, poate nu este o idee bună să stați aici.

hotel aéroport corfu
Hotel Ariti Grand Kanoni

plaka kanoni corfu

Cafe Kanoni

Nu stați la unul dintre hotelurile de mai sus? Nu-i bai. Puteți veni să serviți o cafea, un cappuccino, un cocktail, o bere, un desert sau lua masa la Kafe Kanoni sau la Cafe Royal (cafeneaua care aparține tot de hotelul Royal Boutique).

Trei hoteluri ideale pentru fotografii cu avioane în insula Corfu 5
Vedere de la Cafe Kanoni

Toate fotografiile din articol au fost realizate și editate cu un telefon ASUS zenFone4. 

Călătorii Frumoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *