FIBULA lansează programul pentru seniori în Costa Dorada și Antalya All Year

Noutăți Seniori Turcia

Costa Daurada,sau Dorada adică Coasta de Aur, este o fâșie de coastă cu o lungime de 216 km din nordul Spaniei, în provincia Tarragona. Este o regiune recunoscută pentru pantele foarte line cu nisip fin, ideale pentru plajă, iar primăvara și toamna sunt perioadele ideale pentru o vizită aici, datorită temperaturii și a lipsei aglomerației excesive.

Iar Fibula Air Travel tocmai ce a lansat programul pentru seniori, cu demipensiune, hoteluri cu multe facilitți și mai ales multe programe pentru a descoperi regiunea. Turiștii pot vedea Barcelona, Valencia sau Andorra, sau pe toate trei. Totodată, sunt disponibile pachete foarte avantajoase pentru Antalya, pe tot parcursul anului.

Credit Foto: Fairy Chimneys rock formation, nearby Gorëme, in Cappadocia, central Turkey, Benh LIEU SONG

Salou, Costa Dorada: scurtă istorie și puncte de atracție

 • Salou a fost folosit ca port de către grecii vechi, care au numit oașul Salauris și de către romani, a apărut în cărțile de istorie în anul 1229, când flota lui James I de Aragon a debarcat în portul din Salou pentru a cuceri insulele Baleare, creând regatul de Majorca.
 • În 1286 Alfons III de Aragon a debarcat aici să cucerească Menorca, ultimul tritoriu din insulele Baleare controlate de mauri.
 • Mai târziu, Salou a devenit cuibul piraților.
 • Fiind considerat un loc nesigur, în 1530 arhiepiscopul de Tarragona a decis să se construiască un turn de apărare, care acum se numește Torre Vella, unul dintre obiectivele renumite din Salou.

Ce se mai poate vizita în stațiune:

 • Biserica Sfânta Maria del Mar, construită în secolul 18 și mărită în 1950.
 • Turnul Vella – secolul 16.
 • Portul
 • Monumentul lui James I de Aragon/
 • Fântânile” Font lluminosa”
 • Monumentul pescarilor
 • Vechea stație feroviară Old Carrilet.
 • Auditoriul Teatrului din Salou.
Foto: Public Domain Wikipedia, autor Wikisid at Dutch Wikipedia, aici

Plaje și promenade

Salou are 34 de plaje cu steag albastru și este un port unde se opresc multe bărci de navigație care se plimbă prin Mediteramă.

Promenada  Passeig Jaume I, care se întinde de-a lungul plajei Llevant, cea mai lungă plajă din oraș. Sunt și alte plaje fumoase, precum Platja de Ponent, Platja dels Capellans, Platja Llarga sau Platja Cala Crancs. Și toate aproape unele de altele.

Credit Foto: Domeniu Public wikipedia aici

Programul Fibula Air Travel dedicat Seniorilor

Se va zbura cu Blue Air, fiecare pasager având inclus un bagaj de cală de 32 de kilograme pe lângă bagajul de mână. Și catering la bord.

Plecări Program Seniori Costa Dorada Salou de la 465 euro/persoană  

22 și 29 septembrie, 6, 13 și 20 octombrie 2018, sâmbăta.

Servicii incluse:

– Bilete de avion Bucuresti-Barcelona El Prat și retur.
– Taxele de aeroport, bagaj de cală 32 kg/persoană și catering.
– Transfer aeroport-hotel-aeroport.
– 7 nopți de cazare la Hotelul Salou PArk I 4* sau la Hotelul Gran Regina 4* din stațiunea turistica Salou, cu demipensiune (un pahar de vin și apă incluse la mese).
– Turul panoramic al orasului Barcelona.
– asistență în limba română pe toata durata programului.

Nu sunt incluse:

– asigurarea medicală.
– taxa hotelieră obligatorie de aproximativ 2 euro/zi, care se plătește direct la hotel
– supliment pensiune completă (optional) : 50 euro/persoană.

Hoteluri:

HOTEL SALOU PARK I 4* și HOTEL GRAN REGINA 4*. Ambele cu multiple facilități.

Costa Dorada se întinde între Vilanova în nord și delta Ebro în sud. Are o poziție ideală pentru a fi punct de plecare în alte destinații frumoase din zonă și mai ales, o stațiune ideală pentru ei care iubesc marea și plaja. Deși este o stațiune

Ca în multe alte locuri din Europa, este bine să avem grijă de obiectele personale, mai ales în zonele turistice. Nu trebuie să uităm să încercăm tapas de tot felul, pentru a ne familiariza cu bucătăria spaniolă.

Pe lângă plajă,  plimbări prin oraș și relaxare, sunt disponibile multe excursii opționale, ideale pentru a descoperi cele mai frumoase locuri din împrejurimile Coastei Dde Aur spaniole.

Notă: dacă pentru Spania nu avem nevoie de pașaport, putând cicula cu actul de identitate național, pentru intrarea în Andorra va fi necesar pașaportul, așa că dacă îl aveți trebuie să îl luați în bagaj, în cazul în care vă vine ideea să vedeți și micuțul stat din Pirinei.

Excursie la Montserrat și Fantanile Magice din Barcelona –  Legenda spune că Statuia Fecioarei Negre a fost găsită de câțiva călugari benedictini și neputând să o mute au hotarât să construiască mănăstirea Monserrat în jurul ei.

Excursie la Barcelona lui Gaudi si Parcul Guell – Parcul Guell, Sagrada Familia, Casele Gaudi, Plaza Catalunya, cumparaturi pe Rambla, celebra artera din capitala Cataloniei, Arcul de Triumf, Plaza Spania, Montjuic unde seara este un spectacol de sunet și lumină la fântâni.

Excursie la Taragona – Orasul Tarraco a fost capitala provinciei romane Hispania Citerior, construit în anul 300 i. Hr. Se vizitează portul și Amfiteatrul Roman, partea veche a orașului, Circul Roman, Forumul Roman, orașul și Catedrala romano – gotică.

Excursie la Valencia – Al treilea oraș ca mărime al Spaniei este fermecător, cu bulevarde largi mărginite de magazine, palmieri și monumente. Se vizitează centrul istoric, cu Loja de Sela, Catedrala din Valencia, Real Basilica de Nuestra Senora de los Desamparados, Orasul Artelor și al Știintelor.

Excursie in Principatul Andorra –  minusculul stat european din Muntii Pirinei ne fascinează.  Cumparaturi la preturi atractive, fără taxe, se explorează pe îndelete La Vella, capitala Andorrei. Pașaportul este obligatoriu pentur această excursie.

Sâmbătă, va fi un tur panoramic al Barcelonei, inclus, înainte de oprirea pe aeroportul El Prat, pentru plecarea acasă. Un program foarte foarte frumos dar disponibil numai pentru seniori.

Antalya All Year

Fibula a lansat și programul Antalya All Year, cu prețuri avantajoase pentru zboruri charter fără oprire, 365 de zile pe an. Începand cu 27.10.2018 și până la data de 20.04.2019 – va opera un charter Tarom / Bucuresti – Antalya cu prețuri speciale, pentru pachetele de 7 nopți, pornind de la  99 euro/ adult + taxe aeroport (95 euro).

Pachetele sunt de două tipuri: sejur sau circuit, fiind disponibile două circuite de 7 nopți: în Cappadocia sau pe coasta Licia. În ambele circuite se vizitează și Antalya, unde este cazare într-o parte din program.

Pachetele includ:

 • Bilet avion București – Antalya.
 • Transferuri aéroport-hotel.
 • Însoțitor de grup vorbitor de limba română pentru circuite, asistență în limba română pentru sejururi.
 • Cazare cu mic dejun.
 • Hoteluri de 4 și de 5 stele.
 • Tur de oraș Antalya.
 • Unele pachete au și ședințe de masaj incluse.

Program circuit Cappadocia

După prima noapte petrecută în Antalya, se pleacă spre Konya, und se vizitează mănăstirea Mevlana, cazarea fiind în Cappadocia trei nopți.Zilele următoare se vizitează zona Cappadocie (sub numele țara cailor Frumosi), cetateaa Uchisar, vizita la parcul național Goreme, considerat centrul creștinismului, vizitarea unor ateliere de olarit și ceramica, valea Simion , Dervent, valea porumbeilor.

Se va vizita și renumita fabrică de covoare turcești, orașul subteran unic în lume. Sunt și câteva excursii opționale, ca de exemplu la renumitul canion Ihlara unde se vizitează biserici din perioada antică.

Întoarcerea în Antalya în a cincea zi de circuit, unde se va sta până la plecare. Se mai vizitează un caravan saray, fabrica de piele și de bijuterii, renumita cascadă Karpuzkaldiran  Și desigur orașul Antalya și centrul vechi, portul vechi.

În Antalya sunt diferite excursii opționale: seară turcească în Capadocia, canionul Ihlara plus orasul subteran Cardac, Sema Dervis, tur cu barca Manavgat, zbor cu balonul de aer.

Programul Coasta Licia

După prima noapte petrecută în Antalya, se pleacă spre coasta Licia în zona Dalman. Se vor vizita: orașul antic Mira, mormintele licienilor, biserica Sf. Nicolae și  cazare în Dalaman.

A treia zi se pleacă spre Kusadasi, în drum vizitându-se Dalyan și o plajă superbă, cazarea fiind la un hotel de cinci stele din Kusadasi. În ziua a patra se vizitează orașul antic Efes.

În ziua a cincea se vizitează Pamukkale și orasul antic Hierapolis, piscina Cleopatrei, cazarea find la un hotel cu apă termală din Pamukkale.

Sunt și aici posibile diferite excursii opționale, precum: croazieră la orasul scufundat Kekova, Casa Maica Domnului și satul grecesc Sirince, Aquarium.

În cea de-a șasea zi se pleacă spre Antalya, unde se va sta până la plecare, u un program similar cu cel din circuitul Cappadocia.

În ziua a opta se pleacă spre aeroport.

Locul perfect pentru un concert: Efes, Turcia
Credit Foto: Antoine Taveneaux, Commune licence Wikipedia aici

Dacă ar fi după mine, aș sta 14 nopți și aș merge în ambele circuite, ultimele câteva zile din Antalya petrecându-le numai pentru relaxare.

Fibula Air Travel este o agenție turoperatore care vine pachete turistice exclusiv prin agențiile revânzătoare. În ziua de azi este foarte important să cunoaștem însă și cine este turoperatorul unui program, de aceea vă invit să citiți și articolul:

Interviu cu Marius Surdu, Fibula AIR Travel: despre agenții și destinațiile alese de cei 50 000 de turiști în 2018

Credit Foto: Benh LIEU SONG, Wikipedia Common Licence

2 thoughts on “FIBULA lansează programul pentru seniori în Costa Dorada și Antalya All Year

 1. Bună ziua,
  Am sunat la Agenția Fibula Air Travel de la Cuțitul de Argint pentru Circuitul Costa Licia prezentat mai sus în articolul dvs.
  La telefon mi s a spus ca nu există așa ceva in oferta lor.
  Nu mai înțeleg nimic.
  Poate ma lămuriți dvs
  Mulțumesc

  1. Buna ziua, la data publicarii articolului era oferta, probabil ca acum nu mai este de actualitate, o sa verific si eu si modific multumesc pentur atentionare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *