Croaziera cu catamaranul in Santorini 8

Croaziera cu catamaranul in Santorini, la apus

Grecia Santorini

Toți cei care au fost în această croazieră au spus la unison că a fost cea mai frumoasă experiență din Santorini.  Auzisem că cel mai frumos apus de soare este pe mare aici, chiar mai frumos decât cel din Oia. Nu știu ce să spun, apusul din Oia este magnific, la fel cel de pe mare, cred că depinde de gusturi. Însă croaziera cu catamaranul la apus, în regim semi-privat a fost de vis. Efectiv de vis. Nava nouă (”Time Out” are doar trei luni), personalul fantastic, serviciile deosebite, puțini oameni la bord, toți super simpatici și peisaje… ce peisaje. Plus înot în izvoarele fierbinți, snorkelling la Plaja Albă, accesibilă numai dinspre mare, apus la Plaja Rosie, plimbare în faimoasa ”Calderă” din Santorini, sau Thira, cum i se spune insulei în Hellas – da, numele oficial al Greciei este Republica Elenă, sau cum îi spun elenii, Hellas. Despre excursie și multe, multe fotografii, în articolul de față.

Croaziera cu catamaranul in Santorini

Îmbarcarea: Portul Vlychada

Ne-am îmbarcat din frumosul port Vlychada, din sudul insulei Santorini. Desigur, am lăsat încălțămintea în cutii care au fost aduse la bord, sigilate, înainte de a urca pe navă. Pe yachturi în general se stă în picioarele goale, pentru a nu zgâria cu praful de pe încălțăminte ambarcațiunea, așa că dacă doriți să stați încălțați, considerați să luați o încălțăminte curată, de rezervă. Atunci când am coborât, încălțările erau înșiruite frumos pe un covor afară, lângă catamaran.

Bine am venit la bord!

De cum am sosit am fost întâmpinați cu apă, ni s-a făcut o scurtă instruire cu ce vom experimenta, cum să ne mișcăm în siguranță pe vas, unde sunt toaletele etc. După, am fost serviți cu băuturi, barul fiind deschis pe toată durata croazierei: vin rece (foarte bun, din Santorini), bere, sucuri, apă.

După care ne-am relaxat unii la soare (pe punțile din față, sau pe plasele de stat la soare, deasupra apei, alții la umbră, în spatele navei sau sus, unde era căpitanul. Am preferat umbra, stând mai mult în spatele navei, deoarece nu prea stau la soare.

Croaziera cu catamaranul in Santorini 17
Eu nu am stat la soare, dar colegele de catamaran da 🙂 foarte lejer
Croaziera cu catamaranul in Santorini 19
Totul este imaculat
Croaziera cu catamaranul in Santorini 39
Peisaje minunate

Croaziera cu catamaranul in Santorini 1

Snorkeling și înot la Plaja Albă

Am ieșit din port pe o zi senină, frumoasă, alături de alte ambarcațiuni. Navigând aproape de coasta insulei și admirând diferite formațiuni, despre care am primit explicații de la echipaj. Am primit toți măști de snorkelling, sau tuburi pentru plutire, fiecare ce a dorit. Apa era chiar turcoaz în acest loc, ”Plaja Albă” fiind singura de acest fel din Santorini și accesibilă numai dinspre mare.

Am folosit o bluză ”rashguard” de snorkelling, cu factor de protecție 50. Mă simt foarte bine cu aceste echipamente, atât în apă cât și pe navă. Au și niște aripioare, pentru a te mișca confortabil. De când am descoperit bluzele acestea am devenit dependentă. Sunt cel mai subțire ”costum ud”.

Când am urcat iar la bord am avut o gustare, bruschete cu pâine prăjită cu salată de vinete, salată de crudități și maioneză și somon cu unt. Foarte bune, mai ales că feliile de pâine erau foarte subțiri, crocante.

Croaziera cu catamaranul in Santorini 36

Croaziera cu catamaranul in Santorini 35

Croaziera cu catamaranul in Santorini 34

Croaziera cu catamaranul in Santorini 33

Croaziera cu catamaranul in Santorini 32
Nu sunt eu aici…vecinele. Erau si vecini, erau la bord americani, britanici si italieni

Croaziera cu catamaranul in Santorini 31

Croaziera cu catamaranul in Santorini 30

Croaziera cu catamaranul in Santorini 29

Croaziera cu catamaranul in Santorini 43

Navigare în ”Caldera” din Santorini

Am trecut de Farul Venețian, de ”Capul de Indian” și de ”Plaja Roșie” și am intrat în Caldera – acolo unde a erupt vulcanul care a dat forma actuală a insulei și unde în adânc sunt mai multe orașe scufundate, unii chiar susțin că aici este Atlantida. Nu m-am scufundat încă aici, dar sper să o fac pe parcursul șederii mele în Santorini.

Croaziera cu catamaranul in Santorini 2

Croaziera cu catamaranul in Santorini 14

Croaziera cu catamaranul in Santorini 15

Croaziera cu catamaranul in Santorini 17

Croaziera cu catamaranul in Santorini 28

Croaziera cu catamaranul in Santorini 27

Croaziera cu catamaranul in Santorini 45

Oprire la izvoarele fierbinți din Palea Kameni

Alături de insula principală, Thira, din municipalitatea Thira mai fac parte patru insulițe, toate în Caldera: Nea Kameni – unde sunt încă 9 cratere active, Palea Kameni – cu izvoarele fierbinți, Aspronisi, acestea trei nelocuite și Thirassia – o insuliță micuță, foarte pitorească, unde sunt câteva mici așezări.

Ne-am oprit așadar la izvoarele fierbinți, unde am făcut baie. În aer se simte sulful și într-adevăr, sunt izvoare fierbinți, dar apa nu este deloc rea, adică nu fierbi înăuntru. Interesant este că dacă stai drept, simți apa mai rece de dedesubt, la suprafață fiind cu 5-6 grade mai caldă, datorită, da, izvoarelor. Acolo nu ai voie să faci baie decât cu tuburi din acelea pentru înotat, desigur am primit toți. A fost multă voie bună, ca de altfel pe tot parcursul croazierei.

Croaziera cu catamaranul in Santorini 25

Croaziera cu catamaranul in Santorini 24

Croaziera cu catamaranul in Santorini 23

Croaziera cu catamaranul in Santorini 22

Navigare în Caldera

Am admirat frumoasele localități Fira, Oia, Imeroviglia, Firostefani și portul mare de pe vas și ne-am îndreptat iar spre sudul insulei Santorini și ne-am oprit lângă plaja Roșie să admirăm apusul. Sau să admirăm prima parte a apusului, după stânci.

Croaziera cu catamaranul in Santorini 16

Croaziera cu catamaranul in Santorini 42

Cina la bord

Între timp ne-a fost servită și cina. Simplă dar foarte delicioasă, toate preparatele fiind proaspete și organice: salată grecească, tzatziki, grătar de pui și de port, legume preparate încet, în vase de ceramică, foarte, foarte bune, paste și pâine.

Mulți au făcut baie înainte de masă, când echipajul pregătea cina.

Croaziera cu catamaranul in Santorini 21

Croaziera cu catamaranul in Santorini 18
Bucataria, ca tot catamaranul, era imaculata

Croaziera cu catamaranul in Santorini 12

Croaziera cu catamaranul in Santorini 7

Croaziera cu catamaranul in Santorini 8

Croaziera cu catamaranul in Santorini 6

Croaziera cu catamaranul in Santorini 5

Apus de soare pe mare în Santorini 

După cină soarele a început să coboare încet, încet spre stânci. A fost magnific de frumos. Mai ales că erau multe nave, era muzică, veselie, de altfel pe tot parcursul excursiei a fost la fel. O euforie extraordinară.

După puțin timp ne-am mutat poziția, am ajuns lângă plaja roșie, pentru a vedea cum dispare soarele chiar în ape. A fost un moment magnific, cerul era roșiatic, apele luaseră și ele culorile apusului. O adiere blândă, multă liniște și șampanie. După ce soarele a dispărut cu totul, ne-am întors în port și am fost transferați fiecare la casele noastre. What a lovely day!

Croaziera cu catamaranul in Santorini 37

Croaziera cu catamaranul in Santorini 38

Croaziera cu catamaranul in Santorini 41

Croaziera cu catamaranul in Santorini 4

Croaziera cu catamaranul in Santorini 3

Ce include croaziera în Santorini:

Transferul de la hotel și înapoi.

Croazieră cu o navă imaculată, cu diferite opriri, așa cum am detaliat în articol.

Echipament de snorkelling, prosoape, tuburi pentru înot/plutire.

Băuturi la discreție, bar deschis: bere, vin alb din Santorini (foarte apreciat), apă, băuturi carbogazoase etc.

Gustări, cină proaspătă preparată la bord, fructe.

Șampanie la apus.

Bună dispoziție.

Personalul fantastic: toți veseli, săritori, calmi, foarte binevoitori.

Prețuri croaziere Santorini

Croazieră semi-privată cu catamaranul: catamarane noi, pentru 15-22 de persoane, dar nu se rezervă mai mult de 18 locuri, poate doar pentru grupuri compacte.

Preț: croaziera de dimineață 140 de euro/persoană, cea de la apus 150 de euro/persoană.

În afară de aceste croaziere, mai sunt croaziere cu catamaranul, dar cu nave un pic mai mari, pentru 44 de persoane. Opririle sunt cam aceleași, nu sunt incluse atâtea băuturi și excursia costă 95-100 euro/persoană. Totodată, există și croaziere cu nave tradiționale, mai mari, pentru mai mulți participanți, acestea sunt mai ieftine, în jur de 70 de euro/persoană.

Ca peisaje, sunt aceleași desigur, dar confortul de la bord este cu totul diferit. La cea semi-privată nu stai deloc la coadă la toaletă, ai totul la dispoziție imediat, poți sta la soare unde vrei, este foarte mult spațiu pentru fiecare. Sunt desigur și excursii private cu aceleași catamarane, acestea costă desigur mai mult, dar se plătește toată nava.

Însă trebuie să faceți rezervări din timp, navele sunt pline, se închid rezervările și este greu să găsiți locuri, mai ales în plin sezon. Santorini este una dintre cele mai faimoase insule din lume, sunt foarte mulți turiști, majoritatea vin pentru 2-3 nopți (după pleacă în Mykonos după, sau vin din Mykonos) și nu prea se uită la bani.

Așa că puteți vorbi la sosire cu reprezentantul agenție cu care ați venit, sau, dacă ați venit independent, să rezervați online aici, alegând excursia pe care o doriți.

Călătorii frumoase!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *