spring superbly castigatoare

Cătălina Cucu câștigătoarea Spring Superblog 2018 vrea să schimbe lumea prin zâmbet

Interviuri Noutăți

Cătălina Cucu, ofițer în cadrul Forțelor Navale și bloggerița care scrie despre lucruri frumoase pe Blogul de Zâmbit personal, a câștigat trofeul Spring Superblog 2018, la cea de-a doua participare. M-a impresionat că a reușit să transforme ceva dureros, respectiv o imobilizare la pat din cauza unei rotule dislocate, în ceva bun: s-a concentrat pe participarea la Superblog și pe redactarea articolelor pentru probele propuse, reușind să câștige competiția, după ce stătuse mult în cumpănă, dacă să participe sau nu. Am ales această zi frumoasă de duminică să postez acest mini interviu cu Cătălina, pe care o cunosc numai online deocamdată. Despre competiție, încercări și cum altfel, despre călătorii.

Inițial am dorit să fac un articol colectiv, cu mai multe bloggerițe participante. Însă am primit atâtea răspunsuri frumoase, încât am hotărât să le prezint separat. Desigur Cătălina are un blog foarte citit și apreciat, însă cu siguranță sunt cititori ExTraVita care se vor bucura să o descopere. Eu m-am bucurat să descopăr că iubește mult Florența, la fel ca mine.

Superblog este un concurs maraton, deloc ușor. Însă este mai mult. Este o comunitate și mă bucur că aest lucru este descoperit de către toți cei care se implică. Am scris aici despre ediția din primăvara 2018 a concursului SuperBlog, iar acum câteva întrebări pentru Cătălina Cucu- Blog de zâmbit – cățigătoarea trofeului.

Cătălina Cucu câștigătoarea Spring Superblog

spring superbly castigatoare

Care sunt subiectele preferate de scris?

Grea întrebare ☺ Iubesc să scriu, încă de când aveam vreo trei ani visam să scriu. Atunci doar compuneam pentru că nu am fost copilul minune care scria încă din fașă. Am început cu poezia ,,Oaia călătoare, zboară-n trei picioare/ Și se-ntreabă oare, de ce doar ea are/ Numai trei picioare.”

Subiectele preferate au rămas aceleași ☺ adică despre nimic, despre tot, despre oameni, locuri, suflete, trăiri, despre viață, zâmbete, fericire și dor, despre noi, despre voi. Aș putea să scriu o oră despre un stâlp, despre toate îmbrățișările care s-au dat în apropierea lui. Scrisul e o mare parte din mine. SuperBlog mi-a arătat că îmi place să scriu și despre case, storcătoare de fructe, haine, visuri.

Dar ca să rămân la un singur subiect care mă fascinează…oamenii.

Cum și unde ai auzit de SupeBlog?

Eram pe Facebook, într-o zi de septembrie, în pauza de masă și am văzut articolul de înscriere al Luizei Potecă. Aveam blogul de un an, articolele le scriam în pauzele de masă, pe telefon. Am zis ,,Mhm, SuperBlog, ia să văd eu blogul meu cât  e de super ☺)) Nu am citit prea multe despre competiție pentru că pauza mea era aproape terminată. M-am înscris.

Cât timp te-ai gândit/răzgândit dacă să participi?

Prima oară, adică Super Blog 2017, doar m-am gândit, nu și răzgândit maxim două minute, de obicei gândesc mai mult.

Pentru Spring Super Blog 2018 m-am gândit și răzgândit de 100 de ori. Am pornit cu hotărârea de care am tot auzit printre superbloggeri, că nu mă mai înscriu. În toamnă fusesem un zombie.

Activitățile mele erau ,,nu ies că am deadline”, ,,nu pot să mai rămân, trebuie să termin articolul”. În iarnă am schimbat și locul de muncă, așa că eram ferm convinsă că nu mai particip, timpul meu îl voi dedica în întregime carierei și familiei. Până am intrat pe grup și văzând discuțiile de acolo, mi-am amintit de gala din Poiană și am zis ,,La naiba, mă înscriu.”

Am scris articolul de înscriere, apoi primul articol din competiție și pe 6 martie, într-o aterizare pe picior greșit la un meci de volei, piciorul meu a luat-o în două direcții, m-am trezit cu rotula complet dislocată și imobilizare la pat cu orteză pentru aproape patru săptămâni. Deci am luat cea mai bună decizie când m-am înscris pntru a doua oară, pentru că SuperBlog devenise singura evadare dintre pereții aia nesuferiți.

Dar cat timp înainte de a-ți face blog?

Blog mi-am dorit dintotdeauna. De când cu oaia aia cred. Dar pe la 13 ani am mers la liceul militar și de atunci viața asta puțin diferită mi-a oferit activități pentru ocuparea timpului…de cele mai multe ori și a celui “liber”.

Apoi când am ajuns la locul de muncă și am realizat că în pauza de masă îmi mai rămâneau 10-15 minute libere (defect din liceu și academie, când eram nevoiți să mâncăm destul de repede) mi-am spus “Gata, am timp liber, îmi fac blog” și am creat Blog de zâmbit.

Câte premii ai câștigat la SuperBlog?

În toamnă (SuperbBlog 2017 n.r.) am înțeles de-abia pe la jumătatea competiției ce înseamnă advertoriale, așa că premiile au fost mici, două vouchere. În ediția Spring 2018, am câștigat un premiu de 100 eur cash pentru premiul întâi la proba celor de la Interflora care au avut o provocare grozavă pentru noi de 8 martie, un voucher de vacanță de 250 de euro pentru premiul celor de la CND Vacanțe Speciale unde mi-am transcris una dintre călătoriile la care sufletul meu visează, Bali, 300 de lei cash pentru că am tradus împlinirea unui vis și cei de la platforma online de traduceri e-trad.ro m-au recompensat și o super trusă Peter Rabbit (o animație grozavă pe care nu trebuie să o ratați). Era să uit de trofeul Spring Super Blog 2018 și 2000 de lei cash pentru câștigarea acestuia.

Nu mă așteptam să îl câștig, dar cred că a fost o recompense pentru dorința mea de a merge mai departe pozitivă, atunci când lucrurile au devenit mai grele. Ah…și cel mai fain premiu…familia SuperBlog. Aș renunța la oricare altul, dar la ei nu.

spring superbly
Familia Superblog

Cât de mult îți place să călătorești? Care este destinația preferată?

Pfff…nu rămân eu așa ușor fără cuvinte. Dar iubesc să călătoresc la fel de mult pe cât iubesc viața. De fapt, viața este o călătorie și călătoritul este viață. Cum prind un concediu, călătoresc. În țară, în lume, e una dintre cele mai frumoase evadări.

Descoperi lumea, te descoperi pe tine. Suntem cee ace am trait, simțit, cunoscut, gustat în călătoriile noastre. Cunoaștem oameni, tradiții, culturi, mââncaaare, peisaje care ne rămân tatuate pe retina. Ce dar mai frumos am fi putut primi la pachet cu viața asta?!

Destinația preferată? Florența!!! Am vizitat multe locuri și aș fi vrut să stau mai mult pe gânduri, dar chiar nu pot. Cred că într-o altă viață am locuit acolo, poate mi-am cunoscut iubirea vieții mele acolo…parcă prea am simțit prima oară când am ajuns că am sărutat fericirea.

Mi-am droit să revin și am revenit. O să mai  merg ori de câte ori voi avea ocazia. Sunetul străzilor, muzica din Piazzale Michelangelo, acea stare de <la vita e bella>, pastele, înghețata….gata, mă opresc aici pentru că o să vă scriu preaa multe.

Ce alte planuri ai?

Să schimb lumea ☺))) Mai în glumă, mai în serios, dasta vreau să fac. În primul rând port uniforma și bocancii în continuare, dar pe lângă asta, vreau să ajut oamenii să zâmbească, să vadă partea luminoasă a străzii, să creadă în ei, să nu renunțe.

Pentru asta am creat Blog de zâmbit. Vreau să public o carte, vreau să călătoresc și să apreciez oamenii de lângă mine. Ah…și să citesc cât mai mult, mai ales SuperBloggerii aceștia grozavi. Ați văzut cât de superextramegacalifragilistic pot să scrie?

Nu știu la care dintre întrebări ar fi trebuit să adaug asta, dar scriu aici că sunt super fericită și onorată să împart podiumul cu aceste domnițe povești, dar și să îi descopăr pe toți ceilalți.

Ne spui câteva cuvinte despre tine?

Eu sunt Cătălina și de cele mai multe ori mă vedeți zâmbind. Pentru că eu iubesc oamenii care îmi zâmbesc și merg pe principiul ,,fii ceea ce iubești”.

Sunt din Comana, județul Giurgiu, un mic colt de rai, unde Neajlovul spune povești la apus și răsărit, trecând ușor pe lângă mănăstirea Comana. E foooarte aproape de București, așa că dacă nu ați ajuns până acum…e un must. Dacă ajungeți toamna…chiar e un muuust acolo…

Sunt militar, ofițer în cadrul Forțelor Navale și sunt tare mândră de asta. Obosită, neobosită, iubesc ceea ce fac. Am blog de doi ani, iar pe pagina de Facebook a acestuia am reușit să adun aproximativ 40 000 de oameni cărora le place să zâmbească, deci visul meu prinde aripi, ori rădăcini adânci. Îmi plac și poeziile și fotbalul, iubesc animalele, visez să am o fermă de cai și vorbesc/scriu mult se pare.

Vei mai participa la Superblog? Ca și concurent? Ca blogger partener?

Aici mă doare ☺)))) așa aș fi vrut să mai particip la SuperBlog. Am prins ideea, gustul premiilor și adrenalina din zilele cu note. Dar până la urmă m-am bucurat de câștigarea trofeului, chiar dacă a venit un piiicuț prea devreme poate și o să fiu blogger partener, nu am de gând să mă desprind de această familie. 

Cu drag și mai mereu zâmbitoare, 

            Cătălina și al ei Blog de zâmbit

Mulțumesc pentru interviu, pentru mine a fost o plăcere să port acest mini dialog online cu Cătălina, căreia îi urez mult succes în continuare și să publice cât mai repede cartea. Totodată, aștept de veste să anunț și aici, pe blog, evenimentul.

2 thoughts on “Cătălina Cucu câștigătoarea Spring Superblog 2018 vrea să schimbe lumea prin zâmbet

  1. Am admirat-o pe Cătălina pe tot parcursul competiției. Eram mulți „adversari” în mânuirea condeielor, dar ea nu a lăsat niciodată să răzbată vreo urmă de rivalitate. Apoi, am cunoscut-o la Gală, la Hotel Aurora. I-am remarcat zâmbetul pe care l-a transferat blogului său. Dar i-am văzut și tristețea că nu va mai putea concura. Eu aștept, totuși, ca blogger partener.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.