Închiriere mașină insula Corfu 1

Închiriere mașină insula Corfu: ponturi și idei

Corfu Grecia

Insula Corfu este o insulă muntoasă, cu șosele spectaculoase dar uneori înguste. Nu este o insulă pe care o poți descoperi ușor, dar este cu siguranță o insulă în care ai ce vedea. O cornișă dramatică de la Ipsos la Kassiopi, canalul dragostei din Sidari, fiordul cape Drastis, tronul Kaiserului, Bellavista Paleokastritsa, lagune, dune de nisip, văi adânci și multe foarte multe sate pitorești. Peisajele din insulă sunt de vis, cu milioanele de chiparoși și de măslini,  cu stâncile abrupte și marea turcoaz. Însă sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont, în peregrinările prin Kerkyra.

Închiriere mașină insula Corfu 6
Apus în Corfu

Închiriere mașină insula Corfu: ponturi și idei

Am condus câteva mașini închiriate în insula Corfu, printre care un Fiat Panda, preț de 3300 de kilometri și un Nissan Micra cabrio de peste 2000 deja. Alături de multe altele, dar pentru câteva zile. M-am descurcat foarte bine cu fiecare, important este ca mașinile închiriate să fie bune Am mai condus sporadic și mașini locale, iar anul trecut am condus mult o mașină din România.

Închiriere mașină insula Corfu 2
Cu Fiatul acesta am ajuns peste tot!
Condusul masinii insulele Grecia 2
Pe aici am mers cu mini Panda

Drumurile sunt înguste și aglomerate pe insula Corfu

Drumurile sunt înguste, cu foarte multe serpentine și semafoare care parcă răsar de nicăieri. Însă pentru orice semafor, există o logică, așa că fii atent mereu la drum și respectă regulile de circulație.

În special în plin sezon, drumurile care conectează stațiunile și orașul Corfu sunt foarte aglomerate. Pe aceeași șosea îngustă se înghesuie mașini, motociclete, scutere, autocare, autobuze, tractoare tot ce vreți. Logic, cea mai mare nebunie este în plin sezon. Mulți turiști mai ales circulă haotic.

Soluție: atenție și viteză redusă. Când nu mergi cu viteză mare, poți evita marea majoritate a pericolelor.

Încearcă și drumurile din interiorul insulei!

Acestea nu sunt atât de aglomerate, unele chiar deloc.

Închiriere mașină insula Corfu 1
Si peisajul
Închiriere mașină insula Corfu 4
Pe drumuri, de fapt unde am găsit loc de staționare pe drum

Cu mașina în Corfu: semafoare în pustietate (aparent)

Deoarece unele sate sunt foarte vechi, șoselele care traversează satele sunt uneori foarte înguste. Adică au numai un sens. Din acest motiv, încă de unde drumul este lat sunt puse semafoare, care țin destul demult, chiar și peste 7 minute.

Neapărat respectă culoarea semaforului!

Și fii atent la ele. Pentru că poate nu dorești să te trezești cu un autocar în față și încă o mașină sau două conduse de turiști, care s-au luat după tine! Iese cu bucluc. Nu neapărat cu mașini lovite, dar cu siguranță cu multe emoții până se eliberează drumul.

Șoferi beți

Da, mulți turiști în mod special, se suie în stare uneori avansată de ebrietate la volan. Nu te lua după ei și mai ales fii atent/ă la drum! Și mergi încet. Nu cred că pot repeta de suficiente ori lucrul acesta, dar atunci când mergi încet și preventiv (păstrezi distanță față de mașina din fața ta) cu siguranță vei putea evita multe belele, de fapt pe toate, teoretic. Și practic în marea majoritate a cazurilor.

Multe scutere conduse de tineri

În special în zona stațiunii Ipsos, dar nu numai, vei întâlni găști de tineri cu scutere. Vă spun că sunt multe accidente, dar mai mult decât ciocniri ei cad și fără să se întâlnească cu vreun obstacol. Pur și simplu nu sunt atenți. Și fac o gălăgie infernală. Claxonează, se bucură, râd, nu sunt atenți. Din acest motiv nu prea îmi place Ipsosul, că am emoții mereu pe acolo, mai ales seara, dar pnă acum nu am avut niciun incident.

Taxe debitate de pe card uneori la mult timp de când ai ajuns acasă

Aceste cazuri izolate totuși se întâmplă numai în cazul în care ai închiriat mașină de la o mare companie internațională, care este prezentă în multe țări.

Mașinile se închiriază cu asigurarea obligatorie, nu cu cea ”full”

Orice preț este menționat pentru închirierea de mașini, nu include asigurarea completă (din Grecia). Ci doar asigurarea obligatorie. Toți vor spune că are asigurare, însă este vorba despre cea de bază.

Soluție: cere asigurări (și scris) că ai închiriat o mașină cu asigurare totală.

Preț asigurări: în general 6 euro pe zi pentru mașinile mici (serie A sau B), 10 pentru cele mai mari. Sunt desigur și cei care cer 10 euro de persoană!

Închiriere mașină insula Corfu 5

Asigurarea totală nu este totală în Grecia

În Grecia nu există acel full CASCO așa cum este la noi. Sau cel puțin nu pentru închrieri. Asigurarea ”full” include de fapt o franciză, până la care vei plăti în cazul în care ai făcut accident din vina ta.

Adică: franiza poate fi 650 de euro sau mai mult. Dacă ai făcut o mare pagubă și este vina ta, vei plăti numai ce depășește 650 de euro. Sau altă sumă, mai mare, fiecare operator are alte reguli.

Oglinzile și podeaua nu intră de obicei în asigurarea completă. Asta nu înseamnă că se va băga cineva sub mașină să vadă dacă ai zgâriat ceva, dar dacă mergi off-road cu o mașină cu care nu ai voie să faci lucrul acesta și o strici, sau ceva evident, fii pregătit să plătești, chiar dacă ai optat pentru asigurarea totală.

Închiriere mașină insula Corfu 3

Este mai bine să închiriezi de la companii conduse de localnici

Este evident de ce: o companie mare va aplica regulile de multinațională, deci nu vei avea vreun sprijin în cazul în care ai o belea, mai mult decât procedurile standard. Dacă iei de la un operator local, este posibil să ai ai ajutor, asistență și oricum, să se găsească o soluție mai bună pentru tine.

Mai mult, dacă ai un reprezentant de la agenția de la care ai luat pachetul turistic, cea mai bună soluție este să închiriezi mașina prin ei, pentru că evident, vei avea cea mai bună asistență, ei având de regulă un partener local.

Citește și:

Condusul masinii in insulele din Grecia: situația după 3300 de km într-o lună de zile

2 thoughts on “Închiriere mașină insula Corfu: ponturi și idei

  1. Scuteriștii ăia de merg pe mijlocul drumului sunt enervanți rău. Dacă dai de unul din ăsta și trebuie să stai după el pe drumurile din Corfu, te cam apucă spumele.

    1. Sunt multi foarte multi dar asta este situatia, de aceea trebuie mers incet, asa eviti orice. Bine. sunt mult drumuri in interiorul insulei destul de pustii, dar si acolo cand iti este lumea mai draga apare un bezmetic pe mijlocul strazii, atentie constanta trebuie si mult, mult calm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.