Plaja Loggas cel mai frumos apus din insula Corfu 7

Plaja Loggas cel mai frumos apus din insula Corfu

Corfu Grecia

Unde putem admira cel mai frumos apus de soare în insula Corfu? Sunt multe locuri spectaculoase, printre care și în Pelekas, sau alte locuri superbe de pe coasta de vest a insulei. Însă niciunul nu se compară (după părerea mea și a localnicilor) cu plaja Loggas, din satul Peroulades. Cum ajungi aici, la ce oră să vii și ce poți face în zonă în articol.

Marea și vântul creează în stâncile de calcar peisaje spectaculoase. le admirăm în multe locuri din Europa dar nu numai. Insulele Mării Ionice au însă câteva locuri unice, precum cea mai mare peșteră din Grecia, Ipapandi, din insula Paxos. Sau superba plajă Navaggio, din insula Zakynthos. Și multe, multe altele.

Plaja Loggas cel mai frumos apus din insula Corfu

Insula Corfu se mândrește cu câteva peisaje spectaculoase, printre care golfurile din Paleokastritsa și Liapades. Sau Canalul Iubirii și frumosul Cap Drastis. Situat în satul Peroulades, este spectaculos. Apa azurie, turcoise pe alocuri, stâncile abrupte pot fi admirate atât de sus, de la un punct de observare de unde se poate coborî la picior. Sau puteți face o plimbare cu bărcuțele pentru a face baie în minunatele mici golfulețe. Revin cu informații despre capul Drastis în alt articol, însă până atunci mă întorc la apus.

De data aceasta voi psta toate pozele la sfârșitul articolului, pentru a admira toată frumusețea locului într-o singură suită de fotografii. Însă până atunci, detaliile organizatorice:

Cum se ajunge la plaja Loggas din satul Peroulades

Plaja Loggas se află la aproximativ 35 de kilometri de orașul capitală a insulei Corfu, pe coasta de nord-vest a insulei. Tocmai datorită poziționării, dar și a cadrului natural, apusul aici este magnific.

Faleza de calcar este spectaculoasă. Chiar la capătul micuțului fiord Drastis se află frumoasa plajă Loggas. Aici din fericire se ajunge destul de ușor, chiar dacă tot pe jos.

Traseul este: Kerkyra (numele grecesc al sorașului Corfu), Tzavros, după care urmați drumul spre Sidari, în punctul unde șoseaua se bifurcă și la stânga mergeți spre Paleokastritsa, iar la dreapta spre Sidari. La un moment dat, trebuie să o luați spre satul San Stefanos Afionas, după care ajungeți în satul Peroulades.

Dacă veniți dinspre nord, treceți prin Sidari și ajungeți ulterior imediat în Peroulades.

Foarte simplu este și să luați ca punct de reper terasa 7th Heaven. Este bine semnalizat drumul până aici pe Google Maps. Terasa 7th Heaven este chiar punctul de hotar de unde pornesc scările care duc direct la plaja Loggas. Și la minunatul apus de soare.

Excelent este și faptul că sunt multe locuri de parcare fără plată. Nu veți întâmpina probleme în a găsi loc de parcare, chiar în plin sezon. Asta dacă nu cumva locul va deveni atât de cunoscut încât se va aglomera excesiv. Eu am vizitat locul de câteva ori în vara anului 2018.

Citește și:

Închiriere mașină insula Corfu: ponturi și idei

Terasa 7th Heaven – satul Peroulades Corfu

Această terasă este situată la 50 de metri deasupra plajei. Aceasta este înălțimea falezei și pentru a ajunge jos trebuie să coorâți o mulțime de trepte. Însă la un moment dat veți dori să ajungeți sus și poate să vă bucurați de cocktailurile pentru care terasa 7th Heaven este faimoasă în toată insula.

La 7th Heaven puteți și lua masa, dar meniul nu este foarte variat, prețurile sunt măricele și calitatea este bună, dar nu extraordinară. Însă cocktailurile sunt senzaționale! Mulți oameni vin aici doar pentru a face fotografii, existând și o punte de observație cu podea de sticlă. Dar merită să iei cina aici, cu vedere la acest loc spectaculos, însă asumat: acest loc merită și mâncarea este bună. Doar că față de alte locuri din insulă, raportul calitate/preț nu este excelent. Însă peisajul compensează cu vârf și îndesat.

Însă pentru a fi siguri că nu ratați momentul, trebuie să ajungeți cu cel puțin o oră înainte ca soarele să intre în mare

La sfârșit de iulie, soarele apune la ora 21:00. Însă la început de septembrie va apune la ora 20:00, așa că verificați înainte pe internet și propuneți-vă să ajungeți cu o oră și jumătate înainte. Asta dacă nu doriți să vă bucurați mai mult de o baie în mare înainte de a admira apusul de soare aici.

Spectacolul naturii – plaja Loggas Corfu

De ce? Pentru a avea timp să coborâți pe plajă. Și pentru a vă bucura de toate momentele și culorile micului paradis de aici. Pentru că dacă la început veți fi uimiți de frumusețea falezei, odată ce soarele începe să apună, aici este o adevărată feerie.

Feerie care începe cu o atmosferă de basm, în care parcă toată zona este învăluită în pulbere de aur. Practic totul strălucește, dar o strălucire palpabilă, atmosfera este magică și vă învăluie. Nu poți să nu rămâi uimit de spectacolul naturii. După, pe măsură ce soarele coboară în mare, văzduhul devine portocaliu, iar bila de foc capătă nuanțe din ce în ce mai aprinse de portocaliu-roșiatic, culminând cu punctul în care coboară de tot în mare.

Însă momentul în care soarele începe să coboare, este timpul pentru a merge sus și a admira de la terasa 7th Heaven ultimele vâlvătăi. Iar după ce soarele a coborât de tot în mare, cerul se schimbă din nou, norii fiind colorați în diferite nuanțe de roz, galben, turcoise, dar nuanțe mai patinate. Frumusețe pură!

Plaja Loggas cel mai frumos apus din insula Corfu 5

Plaja Loggas cel mai frumos apus din insula Corfu 12

Plaja Loggas cel mai frumos apus din insula Corfu 10
Plaja Loggas

Plaja Loggas cel mai frumos apus din insula Corfu 11

Plaja Loggas cel mai frumos apus din insula Corfu 9

Plaja Loggas cel mai frumos apus din insula Corfu 6

Plaja Loggas cel mai frumos apus din insula Corfu 3

Plaja Loggas cel mai frumos apus din insula Corfu 8

Plaja Loggas cel mai frumos apus din insula Corfu 4

Plaja Loggas cel mai frumos apus din insula Corfu 2
Plaja Loggas cel mai frumos apus din insula Corfu – terasa 7th Heaven

Plaja Loggas cel mai frumos apus din insula Corfu 7

Plaja Loggas cel mai frumos apus din insula Corfu

2 thoughts on “Plaja Loggas cel mai frumos apus din insula Corfu

    1. Da, este superb acolo, am descoperit locul acesta abia anul acesta, deși am stat ceva în Corfu și anul trecut. Nu este total necunoscut, dar mai mult word-of-mouth a fost popularizat, trebuie să stai ceva timp pe acolo pentru a afla de el sau să ai o recomandare 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *