Zbor Ryanair Bucuresti Amman Iordania

Zbor Ryanair Bucuresti Amman Iordania: la ce să vă așteptați #RyanairIordania partea I

Iordania ryanair

Am zburat cu Ryanair în Iordania la sfârșitul lunii noiembrie a.c., unde am petrecut câteva zile la invitația Ministerului de Turism din Iordania. Au fost câteva zile superbe, pline de activități diverse, dar totul a început cu… zborul București-Amman și retur. Despre zbor în articolul de azi, despre restul excursiei în articolele viitoare. Am tot bătut Iordania  (nu numai în această excursie) așa că voi scrie multe articole despre această țară, în perioada următoare.

Zbor Ryanair Bucuresti Amman Iordania

Biletele de avion

Puteți cumpăra bilete de avion București Amman cu prețuri începând de la 14,99 euro pentru fiecare segment. Atunci când sunt promoții. Altfel, prețul diferă în funcție de momentul achiziționării, de gradul de ocupare etc. Prețul fluctuează la fel ca la orice companie din industria aviatică. Însă dacă sunteți flexibili, puteți călători în Iordania incredibil de ieftin. Sau oricum, cu cel mai bun preț, aproape tot timpul.

Pont: la Ryanair este de preferat să rezervați direct pe siteul companiei aici, nu prin diferite siteuri cu linkuri afiliate.

Dacă agenția a luat direct este la fel de bine. Ce contează: cui i-a fost plătit biletul. Dacă ați achiziționat biletul de la un site unde ați ajuns urmând linkuri din alte siteuri și plătiți unei companii care nici nu este înregistrată în România și scrie la termeni și condiții că nu își asumă nimic… ei bine, este posibil să aveți probleme.

Ce probleme? Diverse… să nu primiți mailul care dă anumite informații suplimentare despre zbor (acesta se primește pe adresa care a rezervat biletul de avion și puteți pierde informații importante) și altele cu check in-ul, cu bagajele.

În sutele de comentarii la articolele despre Ryanair apar unele de la persoane care sunt nemulțumite de Ryanair, că au fost nevoite să plătească încă o dată bagajul de cală și altele, dar… toți aceștia au cumpărat din altă parte, nu de pe siteul Ryanair. Și sieurile nu sunt integrate în platforma Ryanair, nu se transmit toate datele. Așa că… recomandarea mea este să mergeți direct pe www. ryanair.com și de acolo să luați biletul de avion.

Orarul de zbor București Amman și retur

În momentul de față, zborul Ryanair București – Amman are un orar excelent. Însă în timp este posibil să intervină schimbări, normal. Orarul actual este următorul:

București – Amman –> 10:15 – 13:05

Amman – București –> 13:30 – 16:25

Sunt două zboruri spre Amman pe săptămână și evident două înapoi, în fiecare zi de marți și de sâmbătă.

Check-in

Check in-ul la Ryanair se face online, pentru a nu plăti taxa suplimentară dacă îl efectuați în aeroport. Deci la check-in se lasă doar bagajele de cală, dacă ați rezervat acest serviciu (contra cost). Am zburat cu bagaj de mână, dar cu prioritate, ceea ce înseamnă că am avut dreptul să iau la bord atât bagajul mic, care este gratuit, cât și bagajul mare de mână,

Citiți mai multe despre bagajul de mână în articlul dedicat:

Noua Politică De Bagaje De Mână Ryanair Explicată: De La 1 Noiembrie, Doar Un Bagaj Mic Gratuit

Ryanair a avut grijă să ne rezerve și un bagaj de cală, dar a fost prima oară când nu am folosit acest serviciu. Adică aveam dreptul la un bagaj de 20 de kilograme și am avut unul de 9, un mic bagaj pe care l-am lăsat la cală, dar asta numai pentru că înainte să zbor am ajuns în București unde am stat câteva zile.

Deoarece acum stau în Eforie Nord, am luat cu mine câteva lucruri necesare pentru șederea în București, mai ales că am avut câteva întâlniri și evenimente, iar la întoarcere am mers direct acasă. Am călătorit cu o cursă Direct Aeroport, sunt multe companii pe această rută și avantajul este că te lasă chiar în fața casei – curse regulate București Otopeni-Mangalia.

Așa că am luat un troller micuț în care am avut hainele pentru București, depus la cală. Dar pentru Iordania chiar am avut mult prea multe lucruri în bagajul de mână, revin cu un articol despre bagaj, ce am avut, ce am folosit, ce am cărat inutil.

Fiind o destinație cu mult soare, poți merge în Iordania numai cu bagajul de mână, cel mic. Dar pentru că eu mai am echipamente precum laptop, cameră foto, încărcătoare externe, hard extern etc, am nevoie de ambele bagaje de mână. Sau de bagaj mic de cală, cu doar 8 euro. Două să fie.

Zbor Ryanair Bucuresti Amman Iordania 2
Bagaj perfect pentru Ryanair pe travelkit.ro

Îmbarcarea

Îmbarcarea a fost rapidă, mult mai rapidă de când a fost introdusă noua politică a bagajelor de mână. Singurul lucru neplăcut la zborurile cu companiile low-cost unde nu ai bagaj de cală inclus este că mulți pasageri călătoresc numai cu bagajul mic de mână. Asta nu ar fi în sine o problemă, însă regula este că bagajul de mână se ține sub scaunul din față. Însă lucrul acesta nu se respectă.

Astfel încât, dacă te sui în avion mai târziu, toate locurile de sus sunt ocupate și chiar dacă tu ai un loc rezervat pentru bagajul de mână mare, nu poți să îl pui sus, decât în altă parte. Personal, vreau ca bagajul meu să stea lângă mine. Soluția pe care o recomand, dacă vă aflați în această situație, este să solicitați ajutorul însoțitorilor de bord, să verifice dacă bagajele care sunt sus în dreptul scaunului dvs. nu trebuie să stea jos.

Nu este nimic grav că cineva care nu a cumpărat loc sus, ci are inclus în prețul biletului de avion doar bagajul mic care se ține sub scaun folosește locul de sus. Atâta timp cât o face dacă mai rămâne loc. Nu folosind spațiul achiziționat de cineva. Dar oricum, îmbarcarea a fost rapidă.

Zbor Ryanair Bucuresti Amman Iordania
Este ușor să zbori în Iordania cu bagajul demână
Zbor Ryanair Bucuresti Amman Iordania 4
Spre Iordania era mult spațiu în avion!
Zbor Ryanair Bucuresti Amman Iordania 26
Nimeni nu pune bagajul jos, sau foarte puțini

Zbor Ryanair Bucuresti Amman Iordania 3

Zborul

Zborul București-Amman durează aproximativ trei ore. La fel returul. Am plecat și am aterizat la timp de fiecare dată. De fapt, am ajuns chiar cu 10 minute mai devreme. La fel la întoarcere.

Am avut o dispoziție festivă, așa că am luat Prosecoo, apă și măsline. Și două creme FENOMENALE! În revista de bord Ryanair găsiți multe produse cu prețuri excelente și foarte bune. Precum știm, la Ryanair nu este inclus cateringul la bord. Dar fiecare poate să își ia alune, fructe, sandwich, covrigei, ce dorește. Zborul este și foarte scurt, așa că nu sunt necesare multe provizii. Apa se poate cumpăra de la bord. Și este mai ieftină decât în aeroport.

Zbor Ryanair Bucuresti Amman Iordania 22

Revista de bord Ryanair este plină de oferte bune, de promoții și de concursuri de tot felul

Wellcome to Jordan!

Bine ați venit în Iordania!

Așteptați-vă să auziți lucrul acesta foarte des, încă de când pășiți în Iordania. Formalitățile de intrare sunt facile, viza se dă direct în aeroport. Dar mai multe despre Iordania (viză, bani, bacșișuri, ponturi de toate felurile) în articolul dedicat, util tuturor celor care vor să viziteze Iordania pentru prima oară, dar nu numai:

Impresii Iordania: informații de călătorie #minighid

Zbor Ryanair Bucuresti Amman Iordania 1

Zbor Ryanair Bucuresti Amman Iordania 23

2 thoughts on “Zbor Ryanair Bucuresti Amman Iordania: la ce să vă așteptați #RyanairIordania partea I

  1. Bine punctat! Am zburat și eu recent cu Ryanair și chiar am observat acea lejeritate la îmbarcare. Și mă bucur tare că Ryaniar zboară spre Amman, uite destinația ne-a devenit mai accesibilă. Mulțumim pentru Informații! 🤗

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.