România în TOP 10 cele mai primitoare țări de pe planetă în anul 2018, conform Booking.com

Noutăți

Booking.com a dat publicității rezultatele ”Guest Review Award” pentru anul 2018. Au fost analizate 759,845 de proprietăți din 219 țări și teritorii, iar țările care au primit cele mai multe premii au fost Italia, Spania, Franța, Germania, Statele Unite, Croația, Marea Britanie, Federația Rusă, Polonia și Brazilia. Însă față de ceilalți ani, anul acesta Booking.com a realizat și Topul celor mai primitoare țări de pe Planetă. Acestea sunt: Austria, Cehia, Polonia, Noua Zeelandă, Taiwan, Romania, Ungaria, Irlanda, Serbia și Grecia.

Pentru a fi premiate, proprietățile trebuie să aibă un scor de minim 8 bazat pe cel puțin cinci recenzii. Doar cei care au stat într-o anumită proprietate pot lăsa recenzii pe booking.com, primind ulterior șederii un link activ câteva zile. Clienții pot evalua: curățenia, confortul, locația, facilitățile, personalul și raportul calitate/preț.

Dintre proprietățile premiate, 269,649 au fost apartamente, 148,913 hoteluri, 78,574 case de oaspeți, 66,697 B&B și 56,303 case de vacanță.

”Indiferent de tip, mărime sau locația proprietății, ceea ce remarcăm la clienții noștri este că prețuiesc conexiunea umană atunci când călătoresc, fie că este vorba de multă atenție la detalii sau la servicii cu adevărat personalizate” a declarat Olivier Grémillon, Vice Președinte Booking.com. Acesta a mai adăugat: ”Cu aceste premii, sărbătorim și le mulțumim tuturor partenerilor noștri care creează zi de zi experiențe speciale de călătorie pentru clienții noștri”.

Țările au fost clasificate după numărul total de Premii (Guest Review Award) comparate cu numărul de proprietăți listate în țara respectivă. Pentru a fi în acest top totuși țările trebuie să aibă un număr de minim 4000 de proprietăți premiate.

Top 10 țări cu cele mai multe premii

Italia 106,513

Spania 46,646

Franța 45,286,

Germania 36,042

Statele Unite 35,626

Croația 34,027

Marea Britanie 31,206

Federația Rusă 26,729

Polonia 26,572

Brazilia 24,477

TOP 10 cele mai primitoare destinații

Goreme – Turcia

Slunj – Croația

Eluanbi – Taiwan

Niagara on the Lake – Canada

Lacul Tekapo Noua Zeelandă

Bendigo – Australia

Newport – Statele Unite

Nozawa Onsen – Japonia

Fernando de Noronha – Brazilia

El Chalten – Argentina

TOP 10 cele mai primitoare țări de pe planetă

Austria

Cehia

Polonia

Noua Zeelandă

Taiwan

Romania

Ungaria

Irlanda

Serbia

Grecia

Sursa: Comunicatul de Presă Booking.com aici

7 thoughts on “România în TOP 10 cele mai primitoare țări de pe planetă în anul 2018, conform Booking.com

  1. Eu lucrez acum la o proiect online destinat turismului rural din Romania si am ceva dubii in privinta acestui studiu. Inca este nevoie de educatie/indrumare pentru ca serviciile oferite de majoritatea furnizorilor sa fie la un nivel satisfacator.

    1. Da, pai este procent din recenzii, nu chiar o radiografie a turismului din RO, insa sunt multe pensiuni si hoteluri, conace care fac o treaba excelenta, dar si sunt pline mai mereu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *