poze corfu meisje attractie insla kerktra 14

Grecia va solicita test PCR tuturor vizitatorilor indiferent de statutul de vaccinare

Coronavirus COVID Grecia Noutăți

Toți călătorii care ajung în Grecia vor trebui să prezinte un test PCR negativ pentru Covid începând de duminică 19 decembrie a.c., a anunțat miercuri Ministerul Sănătății din Grecia.

Măsura afectează toți călătorii, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați împotriva Covid-19, indiferent de țara de plecare. Singura excepție este pentru călătorii care au petrecut mai puțin de 48 de ore într-o țară (cei care au stat afară din Grecia mai puțin de 48 de ore).

Testul PCR trebuie să fi fost efectuat cu 48 de ore înainte. Măsura intră în vigoare la ora 6:00 a.m. duminică, 19 decembrie 2021.

Sursa

Măsurile restrictive nu se aplicau copiilor cu vârsta de sub 12 ani, dar încă nu s-au transmis toate lămuririle, vor fi probabil actualizate pe siteul MAE,  unde se regăsesc toate condițiile de intrare în Grecia, inclusiv referitoare la formularul PLF care trebuie completat.

Acum câteva zile Grecia a anunțat că certificatele de recuperare după boală nu vor fi recunoscute decât pentru o perioadă de 90 de zile. Certificatele de recuperare, sau certificatele de vaccinare sunt necesare în Grecia pentru accesul în spații închise și pentru alte activități. Exceptați în acest caz sunt numai copii cu vârsta de peste 4 ani (dar copii între 4-17 ani puteau face un test rapid). Detalii despre măsurile interne sunt pe linkul de mai sus, siteul MAE.

Ne putem aștepta ca și Grecia să scurteze durata certificatului de vaccinare, precum au recomandat oficialii de la UE. Nu se știe dacă și grecia va adopta o asemenea măsură, dar tot mai multe state o fac. Însă probabil că nu vor implementa măsura aceasta de azi pe mâine, toate statele au anunțat cu cel puțin o lună înainte de data aplicării.

Grecia: certificatele de recuperare după covid vor fi valabile numai 3 luni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.