Fabrica parasita Alte Conti Hanovra Continental 6

Retrospectiva anului 2018 și obiective pentru 2019

Motivație

Anul 2018 a fost un an în care parcă am fost într-un roller coaster. Am pornit lin în ianuarie, am avut câteva accelerări în februarie, martie, dar începând cu luna iunie… am intrat în horă. Se spune: ai grijă ce îți dorești că s-ar putea să ți se îndeplinească. Ei bine, din luna iulie până la sfârșit de decembrie nu am stat decât o lună legată în țară. Am uitat despre toate prioritățile, mai puținde  momentul prezent. În 2018 am fost prezentă 100% în viața mea. Însă lucrurile au scârțâit în alte părți, pentru că nu-i așa, avem nevoie de o perioadă de adaptare la o situație nouă. Deci cum a fost anul 2018?

Am vizitat 10 țări, dar încet: am stat 7 luni plecată în 2018

Am stat șapte luni de zile plecată anul trecut. Cu toate acestea, nu am vizitat zeci sau sute de destinații, pentru că în multe destinații am stat mult. Îmi plac călătoriile tonice scurte, dar îmi place mai mult să aprofundez anumite locuri. Simt că pentru a scrie articole cu adevărat valoroase și a aborda anumite aspecte dintr-o destinație trebuie să fi stat ceva timp acolo. Așa că am călătorit încet și foarte încet în unele locuri. Sau le-am bătătorit în lung și în lat.

Drept să spun aveam de gând să vizitez mai multe țări, însă așa s-au legat lucrurile în 2018. Și am făcut ce am făcut întotdeauna: am mers cu valul, am avut încredere în ceea ce simt și până să mă dezmeticesc bine a sunat gongul: bine ai venit, 2019!

Unde am  călătorit în 2018:

Thailanda (Chiang Mai), Italia (Sicilia, insulele Eoliene), Portugalia (insula Sao Miguel Azore și insula Madeira), Grecia (Atena iar, Peloponez, Corfu, Paxos), Albania, Israel, Iordania, Ungaria (Budapsta), Germania (Berin, Hanovra), Palestina (Ierihon, Bethlehem).

Cum am călătorit

Hanovra 2018

În 2018 am avut 27 de zboruri cu 8 companii aeriene, dintre care una nouă: EL-AL, cu care am zburat în Israel. Da, știu că nu am apucat să scriu nimic (încă) despre Israel, ca despre multe alte locuri minunate, dar tocmai de aceea mi-am luat luna ianuarie ”off”. Hibernez.

Am condus singură 8500 de kilometri în Grecia. Am scris un articol foarte apreciat cu sfaturi de călătorie în Grecia.

Am trecut granița dintre Israel și Iordania cu autocarul.

Am stat o lună în Iordania.

Am stat trei luni și jumătate în Grecia.

Am mers cu autocarul în Budapesta.

Am vizitat pe îndelete multe orașe italiene fabuloase: Taormina, Palermo, Siracuza, Caltagirone, Piața Armerina, Catania. Dar și multe alte orașe noi, iar fiecare m-a încântat enorm: Ierusalim, Tel Aviv, Tiberias, Nazaret, Haifa, Bethlehem, Funchal, Budapesta, Hanovra, Amman, Aqaba,  Ierihon, Jerash, Chiang Mai, Napflio. 

Trafic blog

Traficul pe blog a continuat să crească în 2018, deși am scris mai puțin decât în 2017. În total am publicat 177 de articole. Traficul cel mai mare a fost înregistrat în lunile iulie și august, peste 46 000 de vizitatori unici în fiecare lună.

Față de 2017 am avut iar o creștere de cel puțin 20%. Pentru 2019 am planuri mari și deja am o poftă de scris de zile mari. Mi-a lipsit mult să stau și să scriu, să lucrez la blog. Am mult lucruri de pus la punct, multe de recuperat (mai ales din punct de vedere tehnic).

În luna ianuarie 2017 am mutat siteul de pe wordpress.com pe wordpress.org si a fost ca un reset in statisticile din platforma, de aceea prima luna are traficul cel mai scazut, pentru ca de regula in ianuarie siteul are mai multi cititori decat in februarie

Altele

Am realizat că dacă vreau să fac ce îmi doesc, trebuie să lucrez la asta zi de zi. Și că cel mai important este să pun odihna și sportul pe primul plan. Când suntem odihniți, nu ne pierdem din vedere prioritățile, altfel jucăm în horă un pic haotic și nu ne realizăm obiectivele. Sau cel puțin așa stă treaba la mine.
În general precum v-am spus, 2018 a trecut repede, foarte repede. Mai mult, au venit toate de-a valma și nu am avut un timp să fac un pas în spate, să analizez, să stau, să planific. Am pierdut mult timp din cauza asta, puteam face mai bine multe lucruri. Însă a fost un an frumos.
Și am învățat multe multe lucruri. Și cum să fac lucrurile să fiu mulțumită. De aceea mi-am luat acum o lună liberă de călătorii, dar pe care nu o petrec stând.
Am încheiat niște lucruri care mă țineau pe loc.
Nu prea am făcut: sport, dar mi-am propus în fiecare zi.
M-am ținut de planul legat de vitamine. Cred că dacă nu aș lua atâtea vitamine viața mea ar fi alta, efectiv am o mare energie și cred că vitaminele joacă un rol important. Mai mult, nu am mai răcit de nu mai țin minte câți ani de zile.
Am mâncat și nu sănătos, dar să spunem că 60% da.
Nu m-am distrat atât de mult pe cât îmi propusesem, timpul trece prea repede, nu poți lăsa pe mâine nimic. Azi contează.

Am apărut în Revista Ioana cu un articol de două pagini despre călătoriile solitare feminine și totodată în Revista Unica la categoria Social Media. Ba mai mult, am fost nominalizată în categoria Social Media Star la Gala Unica și am fost foarte onorată de acest lucru. Nu am câștigat, însă nu poți avea totul deodată. Mai mult, activez în nișa călătoriilor, o nișă nu foarte mainstream,cel puțin în comparație cu altele, dar  care devine ușor, ușor.

Ce doresc în 2019?

Vreau să ridic ștacheta mai sus cu back in shape. Și când spun asta mă refer la sport, alimentație sănătoasă, la a dormi mai mult și a face mai puțin binging pe Netflix. Vreau să citesc mai mult și să mai învăț o limbă străină. 

Din punct de vedere al călătoriilor, doresc să vizitez cel puțin 10 țări  noi. Sunt atâte locuri în care îmi doresc să ajung, am ralizat că dacă vreau să le văd în viața aceasta trebuie să fiu mai organizată. Și să îmi propun asta, în lista de obiective de realizat în noul an.
Scriu țări nu destinații, pentru că pe lângă țările noi, cu siguranță voi vizita destinații noi în țări în care am mai fost și voi revizita locuri dragi.
Să fac o călătorie cu mama și una cu o prietenă dragă cu care am tot complotat de mult timp și nu ne-am coordonat.
Am renunțat din start la ITB Berlin, nici măcar nu m-am mai înscris, pentru că efectiv nu am timp. Poate anul viitor.

Să continui cu lucrurile bune începute în 2018, dar despre care nu vorbesc foarte des. Am făcut-o în articolul despre cât de important este să donezi 10% din ceea ce câștigi. 

Voi sta iar în Grecia o perioadă mai lungă, efectiv îmi place Elada.
Mă tentează mult de tot să stau o perioadă mai lungă în Roma, eventual să fac un curs de Istoria Artei aici, să văd dacă va fi fezabil anul acesta sau anul următor.
Să renunț la procrastinare și să fiu eficientă măcar 90% din timp.Să fiu mai constantă și pe Instagram, să fac mai multe vlguri.
Să scriu cel puțin 260 de articole pe ExTraViTa.ro, față de 177 în 2018.
Și cel puțin 50 pe Trolleypacker.com, neglijat cras în ultimele luni.
Să îmi fac câteva play list-uri pe care să le am la îndemână în toate călătoriile. Să adun toate piesele favorite, mi-a lipsit de multe ori muzica în călătorii.
Să îmi cumpăr o genată Louis Vuitton Neverfull GM, este cea mai bună geantă pentru călătorii.

Până atunci, am în agendă pentru luna ianuarie 2019:

Să scriu cel puțin 40 de articole din care voi posta cel puțin 25, restul programate pentru perioadele în care voi călători. Și suntem în data de 12 și nu am scris decât 10, mai am… 30! Dar am o scuză: m-am întors în țară pe data de 4 ianuarie, iar până pe 7 am dormit și m-am uitat la seriale pe Netflix.
Să editez două vloguri filmate în călătorii în 2018.
Să filmez un clip video nou și evident să îl editez.
Să refac mai multe articole vechi.
Să fac curat în poze: să golesc cardurile de memorie, să salvez în mai multe locuri, să trimit pozele cui am de trimis.
Să scriu în draft o parte dintr-o carte pe care vreau să o public alături de o prietenă.
Să fiu prezentă în Social Media
Să fac sport.
Să studiez despre prima destinație pe care o voi vizita în 2019. Nu vă spun care este, dar este superbă, este o destinație nouă și de mult timp pe lista mea de dorințe.
Alte lucruri administrative legate de încheierea anului 2018.

Sună relaxant, nu-i așa? Îmi țineți pumnii?

View this post on Instagram

See u again soon Jerash! Felt for this city with a 6500 years history, one of the best preserved Roman towns around the world. His theatre is absolutely amazing as the sit itself, got really impressed of the size.of the city and its beauty. Visited Jordan this year in October but will be back at the end of November, can't wait! . . . @visitjordan #jordan #jerash #jordangram #jordantourism #shareyourjordan #visitjordan #beautifuldestionations #worldtraveler #iordania #shetravels #trolleypacker #mirelagoesjordan #globetrotter #travelinspiration #adventureculture #jordan1 #paradiselost #wonderlust #fashiontravel #fashionista #paralela45 #ancient #ancientrome #travelblogger #ig_jordan #momentsofmine #myjordanjourney #myjordan #travelwithme

A post shared by Mirela Leoni (@trolleypacker) on

View this post on Instagram

Angua is two months old and bigger than his friend (which had just 4 himself). Baby elephants love to play and they do it all day long. Didn't realised how strong they are and how sociable! Elephants are magic beings and seeing the little ones, it means that there is hope. Angua's mother is a resqued elephant and he is really too cute and curious and so restless 🐘🐘 #chiangmai #pataraelephantfarm #babyelephant #thailand #travelworld #goingplacestogether #thailandaro #elephants #mirelagoesthailand #chiangmaithailand #chiang_mai #ig_thailandia #ig_chiang_mai #trolleypacker #dametraveler #travelblog #travelbloggerlife #presstrip #chiangmaitrip #discoverchiangmai #amazingthailand #lig_thai #southeastasia #animals #thai #animallovers #play #playtime #hugs

A post shared by Mirela Leoni (@trolleypacker) on

 

8 thoughts on “Retrospectiva anului 2018 și obiective pentru 2019

  1. La tine nu exista” nu pot” .
    La tine există trebuie să fie tot.
    Si dupa cum te cunosc, stiu ca pentru tine nimic nu este imposibil.
    Nu pot decat sa ti urez un 2019 in care tot ce ti ai propus, sa devina visuri împlinite. Silvia

    1. Multumesc mult Silvia. Da, mereu imi spun: daca altii pot, eu de ce nu as putea? Si trag de mine 🙂 cred ca este singurul lucru pe care il poti face atunci cand doar tu te impingi de la spate si cand ai visuri mari

  2. Waaw! Chiar că un an fabulos și plin! Mult succes în continuare, la cât mai multe călătorii și țări noi, experiențe frumoase și tot ce vrei tu să devină realitate! Multă baftă! 🙂

  3. Superb an ! Imi place sa te urmaresc si citindu-te, am impresia ca plec si eu cu tine. Te imbratisesz si nu ma indoiesc ca tot ce ti-ai propus se va transforma in realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.