Hoteluri Aqaba Mövenpick31 Iordania 15

Hoteluri Aqaba: Mövenpick, un resort cu plajă privată, piscine și o grădină superbă în mijlocul orașului

Iordania Review Hoteluri

Situat chiar în centrul orașului Aqaba, Hotelul Mövenpick este o alegee ideală dacă doriți confort, dar și un sejur în care să nu stați numai în resort. Hotelul are o plajă privată frumoasă, chiar pe malul Mării Roșii, patru piscine, centru de sănătate și multe alte facilități. Mai mult, este la doi pași (efectiv) de centrul stațiunii. La doi pași sunt multe magazine de tot felul, bazarul, baruri, cofetării, Yachting Clubul și plaja publică. Am petrecut trei nopți aici, chiar de Revelion și cred că nu puteam alege mai bine.

Cum spuneam în articolul despre Revelionul petrecut în Aqaba, pe lângă faptul că Cina Festivă și spectacolul oferit de organizatori au fost la superlativ, am avut câteva avantaje față de alte hoteluri din aceeași stațiune. În primul rând, am putut să dansăm și pe muzică românească, fiind mulți români. În al doilea rând, că nefiind mulți ruși în hotel, nu am ascultat discursul Președintelui Putin și Imnul Rusiei începând cu ora 23:00, cum au pățit alții. Nu că am ceva împotriva acestor lucruri, dar nu pot spune că visul meu de Revelion este să ascult orice discurs al unui Președinte străin, deși pentru ruși este îtr-adevăr un lucru important. Dacă veți sta într-un hotel plin de ruși, posibil să  pățiți asta oriunde în lume.

Un alt avantaj a fost că spre deosebire de alte hoteluri de cinci stele din Aqaba, aici ne-au lăsat să aducem băuturi alcoolice în hotel, ba chiar să le consumăm la plajă, piscine, la petrecerea de Revelion. Având în vedere prețurile astronomice pe care ajungi să le plătești în Iordania pentru orice conține alcool la un hotel de cinci stele, faptul să poți aduce în cameră băuturi de la Liqueur Shopurile care amundă în imediata vecinătate a hotelului, este un avantaj. Ca un exemplu, de la 6 dinari o bere Amstel de 330 ml preț afișat la minibar am plătit 10.75 cu tot cu taxe, adică… 62 de lei la un hotel de cinci stele, la fel și în altele. Bagajele se verifică ca la aeroport în toate hotelurile de 4 și de cinci stele din Iordania (posibil și în altele) și se confiscă în unele locuri. Le poți lua când pleci din hotel. Dar aici, de data aceasta cel puțin, nu știu dacă mereu, au fost îngăduitori.

Hoteluri Aqaba: Mövenpick, un resort cu plajă privată, piscine și o grădină superbă în mijlocul orașului

Hoteluri Aqaba Mövenpick31 Iordania 8

Amplasare

Mövenpick Resort & Residences Aqaba este situat chiar în centru. În imediata vecinătate sunt baruri, magazine, multe Liqueur Shopuri, bazarul, case de schimb, ba chiar și un mini Mall. Aici sunt mai multe baruri și magazine, printre care și magazinul Duty-Free din Aqaba, un Mc Donalds și Rovers Return, English Bar. Totodată, în apropiere este un KFC, plaja publică, Yachting Clubul.

În Aqaba mai există un Resort Movenpick, Mövenpick Resort & Spa Tala Bay Aqaba. Acesta este mai frumos (și mai scump), dar se află la 14 kilometri de centru. Este genul de resort în care poți petrece toată vacanța, dar dacă vrei să explorezi Aqaba este mai dificil. Așa că dacă stai la Mövenpick Aqaba,  poți ieși să iei masa la restaurantele din oraș și vei găsi multe cu prețuri incredibil de mici și preparate excepționale (lume a fost încântată de preparatele din pește, de miel și alte delicii locale). Mai mult, poți face cumpărături, bea cafea bună și sisha la cafenelele locale, undele foarte moderne, adică ai libertate de mișcare. Dar și plajă, piscine, SPA.

Însă oaspeții Movenpick Aqaba pot merge la Tala Bay la plajă, deoarece există un shuttle bus gratuit între cele doua. Sunt în jur de 7,8 curse pe zi în fiecare sens.

Movenpick Aqaba este o adevărată oază: palmieri, multe flori, multă vegetație și asta la sfârșit de decembrie!

Hoteluri Aqaba Mövenpick31 Iordania 3

Hoteluri Aqaba Mövenpick31 Iordania 7

Hoteluri Aqaba Mövenpick31 Iordania 13

Hoteluri Aqaba Mövenpick31 Iordania 12

Facilități Mövenpick Resort & Residences Aqaba

Mövenpick Resort & Residences Aqaba are două corpuri principale de clădire, conectate printr-un pod suspendat peste una dintre arterele principale din Aqaba. Mai sunt și alte clădiri, dar mai mici, de sine stătătoare. Pe acest pod este ”Lap pool” o piscină pentru adulți (peste 16 ani) un Jacuzzi la fel și un bar. Ador acest loc: priveți toată Aqaba, zumzetul, verdeața, portul.

Plaja hotelului este privată, cotată ”Blue Flag” și are un nisip foarte fin. Este dotată cu șezlonguri și umbrele (gratuite) și plină de palmieri. Există și un beach bar aici și este un loc ideal pentru relaxare.

În afară de ”Lap pool” mai sunt trei picine, una pentru copii și două pentru toți oaspeții, indiferent de vârstă: winter pool și summer pool. Ambele sunt deschise în permanență.

Centrul de sănătate include saune și o sală de fitness foarte modernă și spațioasă. Totodată, în complex mai sunt câteva magazine, dar și restaurante și un lobby bar, pe lângă barul de la plajă și cele de la piscine. În total, la Movenpick Aqaba sunt 8 restaurante și baruri.

Oaspeții hotelului au acces gratuit la toate aceste facilități. Subliniez acest aspect pentru că am fost la unele resorturi de cinci stele tot din Iordania unde accesul la SPA se plătea. Oaspeții hotelului aveau o reducere, dar nu mi se pare OK ca un hotel de cinci stele să nu aibă o saună cu acces gratuit pentru oaspeți, ci să plătească accesul cu 25 de dinari pe zi. Deci dacă mergeți în concediu în Iordania, interesați-vă înainte de aspectele care sunt importante pentru dvs.

Copii se pot distra la Little Birds Kids Club, unde sunt diferite activități organizate pe parcursul zilei, gratuit. Este și loc de joacă, piscină pentru copii și canale TV pentru copii. Există și serviciu de baby sitting, însă prețul este destul de mare: 30 de dinari iordanieni (42 de dolari) ora.

Parcarea pentru oaspeți este gratuită, păzită și nu necesită rezervare. Nu este permis accesul animalelor de companie.

Hoteluri Aqaba Mövenpick31 Iordania 10

Hoteluri Aqaba Mövenpick31 Iordania 11

Hoteluri Aqaba Mövenpick31 Iordania 14

Hoteluri Aqaba Mövenpick31 Iordania 15

Hoteluri Aqaba Mövenpick31 Iordania 16

Hoteluri Aqaba Mövenpick31 Iordania 17

Hoteluri Aqaba Mövenpick31 Iordania 19

Hoteluri Aqaba Mövenpick31 Iordania 20

Hoteluri Aqaba Mövenpick31 Iordania 23

 

Camerele de la Hotelul Mövenpick Aqaba

Hotelul Mövenpick Aqaba are 297 de camere, toate spațioase și foarte luminoase. Unele au balcon standard, altele doar un balcon minuscul și altele ieșire la terasa superbă (la etajul doi din corpul unde este Recepția). Există apartamente și camere duble, unele twin, iar altele cu pat matrmonial king size. Sunt și camere triple, în sensul în care se adaugă un pat în camerele duble.

Camerele sunt dotate cu TV cu ecran plat, prin satelit şi facilităţi pentru prepararea ceaiului și al cafelei. Zilnic se împrospătează produsele oferite gratuit: apă, ceai și cafea, la fel produsele cosmetice de la baie. Acestea sunt de foarte bună calitate, cu minerale de la Marea Moartă, le-am regăsit în toate Hotelurile Mövenpick din Iordania și chiar îmi plac mult de tot.

Se face zilnic curate în camere și se schimbă prosoapele și lenjeria. În schimb aici în camere nu există halate și papuci. Se oferă doar la cerere, dar nu sunt mereu disponibile. Eu am cerut de trei ori și nu am primit decât asigurări că voi primi. Efectiv nu înțeleg cum se poate ca la un hotel de cinci stele să nu ai lucrurile acestea în camere, ci doar le primești la cerere.

Situația este similară și în alte hoteluri unde am fost în Iordania, tot de cinci stele. Dar la Movenpick Dead Sea (care este fabulos din toate punctele de vedere) camerele erau dotate cu acestea din start. Deci ca orice altceva în Iordania și dotatul camerelor cu halate și papuci este tot relativă și nu are nicio legătură cu lanțul hotelier sau cu orașul.

Am avut o cameră single, era uni dublă twin cu ieșire la o terasă superbă

Hoteluri Aqaba Mövenpick31 Iordania 22

Hoteluri Aqaba Mövenpick31 Iordania 21

Hoteluri Aqaba Mövenpick31 Iordania 1
terasa

WiFi

În Resortul Mövenpick Aqaba internetul WiFi gratuit este disponibil în toate zonele. merge exclent în camere, în baruri, restaurante, cam peste tot. Singurul loc unde semnalul era slab era la piscina de pe podul mobil. Așa că perioada petrecută la Jacuzzi a fost și un detox digital și a trebuit să vorbim între noi mereu, ceea ce nu a fost tocmai un lucru rău.

Hoteluri Aqaba Mövenpick31 Iordania

Micul dejun și cina

Ei, aici am câteva rezerve. În ziua de 1 ianuarie micul dejun a fost servit în restaurantul principal, Palm Court, la fel și cina. Totul a fost excelent. Pe data de 1 ianuarie, la cină a fost seară italiană. Așa că pe lângă o mulțime de preparate de tot felul, erau multe bunătăți preparate pe loc: pizza la cuptor, paste, frigărui cu carne de vită etc. Îmi plac mult vinetele preparte în stil italian: melanzane al forno, cu multă mozzarella – au fost delicioase. Totul a fost bun și proaspăt.

Însă în zilele următoare restaurantul principal s-a închis și atât micul dejun cât și cina au fost servite undeva pe hol. Părerea mea este că după Revelion au închis hotelul, în rest nu cred că este așa. Au fost destule preparate, dar totul părea un pic improvizat. Cred totuși că situația stă altfel în alte perioade. Au fost însă destule preparate, deși unele (patiseria) nu erau prea proaspete, erau cam tari, cred că au închis și bucătăria și au fost preparate în avans. Fructele, ouăle, iaurturile etc au fost însă proaspete.

Hoteluri Aqaba Mövenpick31 Iordania 6
În Lobby în ziua de 31, când a fost ciocolată ”la liber” copii în special au fost foarte încântați

Personal 

Și aici am un sentimente amestecate. O parte din personal este excepțional. Cum a fost Șefa de Recepție dar și mulți alții. Însă nu toți vorbeau engleza. Politicoși sunt toți, nu este îndoială aici, dar nu chiar personal de cinci stele. În multe hoteluri este efectiv la fel. Am citit recenzii despre multe resorturi din Aqaba (inclusiv Tala Bay) și mulți oaspeți se plângeau de personal. Deși nivelul șomajului este ridicat, mulți iordanieni nu doresc să lucreze în hoteluri ca personal de curățenie. Nu comentez, nu știu tot contextul, dar rezultatul este că sunt mulți filipinezi și nu sunt prea prompți, sau bine pregătiți. Știu că în alte locuri sunt, dar aici nu.

Activități

Pe lângă plajă, baie în piscină, saună, jacuzzi, puteți face scuba diving, snorkelling, sau chiar golf. Desigur activitățile sunt opționale și se plătesc separat. Există tot felul de croaziere pentru snorkelling sau scuba diving, centre de scuba diving, dar dacă aveți o mască de snorkelling cu siguranță aveți ce vederea și aproape de țărm.

Cum se ajunge la Mövenpick Aqaba

Noi am ajuns cu autocarul din deșertul Wadi Rum și am ajuns într-o oră și un pic (sunt 50 de kilometri). Între Aqaba și Amman este o distanță de 284 de kilometri. Dar să nu vă închipuiți că această distanță se parcurge în două, trei ore.Autostrada deșertului nu este tocmai o autostradă. Sunt trei benzi pe sens, dar se poate intra pe drum din toate drumurile care o intersectează. Mai mult,  sunt multe limitatoare de viteză pe carosabil. Deci nu se circulă cu viteze de 140, 130 de kilometri pe oră. Așteptați-vă să parcurgeți drumul în aproximativ 4-5 ore cu mașina mică și 5-6 ore cu autocarul, cu pauze incluse. Totodată, la intrarea în Aqaba este control, deoarece este zonă liberă.

În Aqaba există însă și un aeroport, iar distanța de la aeroportul King Hussein International Airport la Mövenpick Aqaba este d enumai 10 kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *