”Victorie! Am reușit să îmi decolorez și imediat să îmi vopsesc părul (nuanțator fără amoniac) și să îmi pastrez cârlionții. Pe care stiți că îi pierdusem pe drumul spre un blond polar! Am acum o nuanță superbă, 100% uniformă și părul meu arată de parcă este o reclamă la permanent! ” Așa îmi exprimam entuziasmul pe facebook după lupte seculare care au durat mai mult de doi ani.
Credeam că trebuie să aleg între a avea părul des și creț (natural) sau a avea părul blond. M-am vopsit acum aproape o lună și părul meu este des, sănătos, se regenerează. Am așteptat acest interval să văd cum se comportă podoaba capilară după vopsit înainte de a mă pronunța. Aici era oful meu principal, efectiv reușeam să am păr blond deschis, însă era ars, mai puțin, firul devenise foarte fin și casant. Ce produse sunt folosite la Recreation Studio, cum este salonul și cine este ”responsabil” de minune în articolul de față.
Când scriu aceste rânduri am deja părul crescut de o lună și voi mai sta un pic până ce voi face un nou tratament. De ce? Pentru că vreau să mă vopsesc chiar înainte de a merge în vacanța următoare: plec pe 4 aprilie în Georgia, Armenia și poate și Baku, Azerbaijan singură. Dacă m-aș vopsi acum aș merge acolo cu el crescut un pic, ceea ce nu îmi doresc, așa că mai aștept. Revin cu feedback, pentru că voi încerca o nuanță mai deschisă! Dar uitați cum arată părul meu după prima vopsire aici:

Cum am ajuns la salonul ”RECREATION Studio”
Am părul creț natural, șaten închis și de doi ani de zile de când m-am hotărât că vreau să am părul blond platinat am trecut prin tot felul de experiențe, majoritatea nu tocmai plăcute. Mai mult, am și o mini alergie la anumite vopsele, drept pentru care nu de puține ori m-am trezit cu coji în cap. Multe, groase, nu două, trei cojițe. Mă și strângea pielea capului.
În dorința de a avea părul blond, l-am distrus efectiv. Având în vedere că am părul foarte bogat și umflat nu era vizual atât de grav, însă cine știa ce aveam și unde ajunsesem aproape plângea când se uita la mine. Nu auzeam decât: dar de ce, dar de ce nu lași culoarea naturală, o să rămâi fără păr în cap, este păcat etc.
Însă doream nepărat păr blond. Cu orice preț, nu știu dacă mă înțelegeți, dar cum doream și să fie scurt, nu mă deranja atât de tare că se subția. Însă la un moment dat m-am gândit serios să trec la o nuanță cognac. Nu vreau să ajung cheală, de la ce bogăție de păr aveam. După ce mi-am făcut damblaua cu părul blond, începuse să îmi fie dor de buclele mele elastice, efectiv mi s-a făcut dor. Iar când vedeam cum se aranja părul meu înainte, ei mă gândeam serios să renunț la blond.
Am ajuns la Recreation Studio cu speranță (nu moare niciodată), curioasă și un pic sceptică. Aveam cu părul în trei nuanțe: cea naturală, un blond deschis și unul platinat pe vârfurile țepoase. Am plecat de acolo cu o nuanță uniformă, cu bucle și cu un păr foarte mătăsos.
Blond platinat fără păr ars la ”RECREATION Studio”
Am fost vopsită cu Joico, iar tratamentul aplicat în timpul vopsitului este ChromaTech de la Moroccanoil
La început, rădăcinile numai au fost vopsite cu un amestec de vopsea, pudră și oxidant numărul 6 de la Joico și cu tratament Chromatech de la Moroccanoil. Acesta protejează firul de păr în principal, dar are și alte beneficii (crește rezistența vopselei). Însă oxidantul a fost destul de slab, doar numărul 6.
Am stat destul de puțin cu maclavaisul în cap, adică mai puțin de o oră (am avut uneori în alte părți de stat și o oră și jumătate cu oxidant 9). Ei bine, părul meu a reacționat frumos și s-a deschis neașteptat de repede. Nu știu exact care este proporția în care au fost mixate componentele, cred că este secretul stilistului.
Cătălin este specialist în păr blond nears. Părerea mea este că preferă să vină lumea doar pentru vopsit și tuns, spălat, nu să ardă părul și să aibă de lucru la meșe și tratamente (am aflat despre atâtea experiențe horror că doream să renunț la blond deschis la un moment dat). Am văzut că el suferă să aibă lumea părul cât mai lung, să salveze cât poate etc. Chiar și părul meu ars l-a tuns cu milă și după o negociere, nu dorea să taie cât am zis eu inițial. Am avut încredere să mă las pe mâna lui Cătălin din două motive:
1. Nu aveam mare lucru de pierdut, oricum părul meu era cam varză.
2. Am avut recomandări și am văzut ce frumos a lucrat pentru alte fete (puteți vedea pe pagina lor de Facebook diferite rezultate). Efectiv face minuni. Nu numai pentru părul blond, însă la părul blond este cel mai greu să nu îl arzi, mai ales când părul este atât de închis, cel natural. Am văzut fete cu păr lung de tot, blond, fin, bogat. Dar și alte culori, însă toate aveau părul sănătos. Știm că este greu să ai părul lung un blond foarte deschis și să stea ca în reclame. Sau să ai părul cu 10 nuanțe mai deschis și să ai buclele naturale. Cazul moi.
Și nu îmi revin din a admira acest păr blod lung superb, bogat. Cătălin se ocupă de el de ceva timp!
Nuanțator tot de la Joico
După vopsire a urmat primul spălat bineînțeles, prilej de răsfăț și am avut aplicat un nuanțator, pentru uniformizare. Iar spălat și masaj (foarte plăcut) și am trecut la stilizat.
Cu durere în suflet (mi s-a părut) Cătălin a tuns cam 4 centimetri, chiar doram să scap repede, nu treptat de ce era ars. Călin nu prea dorea să tundă (cred că preferă să păstreze cât mai mult păr) însă eu sunt hotărâtă să mai stau o perioadă cu părul scurt, nu vreau să îl las să crească. Așa gândeam atunci. Acum, cred că o să îl las să crească un pic o perioadă.
Pentru stilizare a folosit tot produse Joico și Morocccanoil.




Am dorit păr și mai blond, în principal de fiecare dată schimb nuanța un pic:
Părul a fost numai decolorat+nuanțator, nu făcut permanent, este părul meu natural creț, tratat cu ”lucruri bune”
Concluzii
Părul meu este cu mult mai mătăsos, nu mai este aspru și nu mai stă întins pe alocuri. Se așează frumos în bucle.
Am o culoare uniformă, adică acum că a crescut am numai doua nuanțe, nu trei. Arata bine! Chiar este cool sa ai radacini negre și păr blond, dar nu trei nuanțe, numai două! Era în trei nuanțe pentru că înainte nu mai suportam să mi se pună nuanțatorul după vopsit pentru că mă ustura pielea capului îngrozitor. Nu mai suportam nimic, mă durea și la spălat. Acum nu a fost cazul, amestecul de vopsea a fost foarte blând. Dar eficient.
Părul meu este des,se regenerează, în general se subția, era mai puțin, pierdusem bogatia lui naturală. Îl țineam lins uneori, cu mult produs leave-in, uneori nu stătea deloc altfel. Sau stăteam cu el prins. Și trebuia mereu tuns mult. Acum a trecut o lună și părul meu arată bine, firul nu este subțiat (v-am spus că a tăit din el vreo 4 cm dar care era subțiat mult, se rupea mereu la vârfuri).
În general părul meu se regenerează ușor, iau și foarte multe vitamine, cred că ajută, însă după fiecare vopsit urma prăpădul. Acum am iar o claie în cap, contează când nu se arde. Având părul scurt se regenerează oricum mai repede.
Așa că o să mai las un pic să crească, înainte să îl tund din nou. Sau cine știe ce idei îmi mai vin!
Revin cu o actualizare după următoarea vopsire. Și încerc să fac și video, poate îî cer câteva secrete lui Cătălin, nu am apucat să filmez prea mult prima oară, oamenii își vedeau de treaba lor. Și eu: stați așa, stați un pic…
Aș fi vrut să aflu mai demult de acest loc, dar mă bucur că am ajuns aici înainte de a renunța la părul blond. Așa a fost să fie.
Contact

După o carieră de 8 ani ca Head of Media în cadrul uneia dintre cele mai mari companii de retail din România, Mirela și-a luat lumea în cap. La propriu. Ulterior s-a dedicat freelancingului, călătoriilor și scrisului pe blogurile personale. Cu scopul declarat de a vizita toată lumea, dar încet, de patru ani de zile îi inspiră și pe alții să își urmeze visurile și totodată să se bucure de călătorii, aducând ponturi și sfaturi practice din toate destinațiile.