Transport Iordania Egipt: din Aqaba în Taba 10

Transport Iordania Egipt: din Aqaba în Taba și retur, traversarea durează 40 de minute pe sens

Egipt Iordania Taba

Doriți să vizitați Muntele Sinai și Manastirea Sfanta Ecaterina? Sau să mergeți să faceți scufundări în Dahab, unde este celebra Gaură Albastră sau în rezervația Ras Mohamed? Ambele adevărate paradisuri pentru scufundători? Sau în insula Farun sau alte locuri din peninsula Sinai? O puteți face foarte ușor din Taba, Egipt, deoarece sunt multe tururi de aici. Iar în Taba Egipt ajungeți imediat din Aqaba. Am traversat Mara Roșie din Aqaba spre Taba și înapoi la jumătatea lui februarie și tot, de la îmbarcare, la debarcare, scanat bagaje și viză a mers foarte repede. Am stat două nopți în Taba și m-am întors. Puteți să alegeți ruta aceasta dacă doriți o vacanță combinată, sau dacă doriți să treceți în Egipt chiar și pentru o plimbare.

Intenționez să mai fac o dată acest drum cât mai curând, din necesitate. Necesitatea de a-mi continua cursurile de scufundări cu instructorul meu din Aqaba și tot necesitatea de a face scufundări în Dahab (unde este faimoasa Gaură Albastră) și care este foarte aproape de Taba). Cum este această călătorie?

Îmbarcarea din Aqaba spre Taba Egipt se face din micuțul port Tala Bay

Tala Bay este un fel de suburbie a Aqabei. Îmi place mult acest loc, voi scrie un articol separat despre el. Tala Bay se află în Iordania, la 14 kilometri de Aqaba, spre Arabia Saudită. Drumul durează 20 de minute. Sunt diferite transferuri între Aqaba și Tala Bay. Sau se poate lua un taxi.

Transport Iordania Egipt: din Aqaba în Taba 6
Marina din Tala Bay, Iordania – revin cu un articol despre acest loc care imi place enorm

Formalitățile vamale se fac la urcarea pe vas

Înainte de a te îmbarca pe una dintre navele care fac transferul între Aqaba și Taba, Egipt, treci printr-un control de securitate. Bagajele sunt scanate și ți se ștampilează pașaportul. Nu se plătește viza de Egipt, însă se plătește o taxă de 10 dinari iordanieni, taxa de ieșire din Iordania (spre Israel această taxă este de 15 dinari). Revin la sfârșitul articulului cu informații despre prețuri și taxe. 

Transport Iordania Egipt: din Aqaba în Taba 5
Biletul de transport si taxa de iesire din Iordania
Transport Iordania Egipt: din Aqaba în Taba 4
Pe nava spre Egipt se completeaza un formular

Transport Iordania Egipt: din Aqaba în Taba 20

Transport Iordania Egipt: din Aqaba în Taba 19

Transport Iordania Egipt: din Aqaba în Taba 1
Am ajuns printre primii la bord
Transport Iordania Egipt: din Aqaba în Taba 15
Imediat s-a umplut sala mare
Transport Iordania Egipt: din Aqaba în Taba 22
Capitanul a fost foarte dragut si m-a lasat sa fac cateva poze in cabina înainte să plece nava, desigur
Transport Iordania Egipt: din Aqaba în Taba 18
La Revedere Tala Bay, la revedere Iordania

Transport Iordania Egipt: din Aqaba în Taba 16

Transport Iordania Egipt: din Aqaba în Taba 17

Traversarea dintre Iordania și Egipt durează 40 de minute

Bărcile sunt destul de mari, moderne, curate, cu trei punți. Dacă mergeți pe zi, trebuie să stați afară deoarece drumul este minunat. Vedeți de altfel 4 țări: Egiptul, Iordania, Israel și Arabia Saudită. Este o traversare rapidă, dar plăcută, deoarece Marea Roșie este în general foarte calmă. Mi-a plăcut mult de tot călătoria. Bărcile sunt pline, așa că trebuie să vă rezervați bilet din timp, deși în plin sezon sunt mai multe curse pe zi, când am fost eu în februarie erau puține. Am plecat la 18:00 spre Taba și înapoi din Taba spre Aqaba la ora 12:00.

La bord sunt desigur toalete și un mic bar, de unde se pot cumpăra cafele, sucuri, apă și diferite gustări. Fiecare poate veni cu ce dorește la pachet. Orice în afară de alcool, nu se poate bea alcool în public în țările musulmane. Nu sunt polițiști pe navă, nu controlează nimeni, deci posibil să puteți avea alcool și să nu vă zică nimeni nimic, însă mai bine evitați.

Mi-a plăcut traversarea pentru că am simțit că sunt într-o excursie de tip croazieră

Pe vas și la dus și la întors erau mulți oameni de diferite vârste și naționalități. Toți se bucurau de călătorie, toți fotografiau, erau curioși ce faci unde te duci, se bucurau de excursie. Mi-a plăcut mult călătoria dus, dar mai mult cea de întoarcere, deoarece a fost ziua, briza adia ușor, era soare, marea calmă, toată lumea veselă. Chiar a fost foarte, foarte frumos. 

Și am ajuns în Taba, Egipt

La debarcarea în Taba, Egipt, se trece din nou de controlul de securitate, se scanează bagajele și se aplică viza. Am avut seara comandat un taxi, puteți aranja transferul cu hotelul la care veți sta. Eu am stat la Bay View și am ajuns destul de repede la hotel. Taxiul meu a lăsat însă înainte și un alt pasager la un alt hotel, Sofitel. Am înțeles că în Egipt este destul de obișnuit să se împartă taxiul. A fost o călătorie foarte plăcută.  În general totul a fost cu mult mai simplu și mai simplu decât m-aș fi așteptat.

Transport Iordania Egipt: din Aqaba în Taba 14
In ritmuri orientale spre hotel
Transport Iordania Egipt: din Aqaba în Taba 13
Am ajuns in Egipt
Transport Iordania Egipt: din Aqaba în Taba 21
Ciufulita, obosita (abia terminasem cursurile de scufundari) dar fericita

Traseul Taba Aqaba a fost mai frumos, cu mult soare

La întoarcere procedurile au fost similare, mă refer la cele vamale. Și uite așa, am ajuns și în Egipt și înapoi în două zile. Doream să văd cum stau treburile cu ruta aceasta deoarece planific o excursie mai lungă în Egipt, dar cu întoarcere din Cairo spre casă. Desigur doream să și scriu despre rută, odată ce am aflat că există. Nu puteam rezista tentației.

Transport Iordania Egipt: din Aqaba în Taba 12
Transferul aranjat de hotel spre terminalul din Taba Egipt

Transport Iordania Egipt: din Aqaba în Taba 11

Transport Iordania Egipt: din Aqaba în Taba 10
Transport Iordania Egipt: din Taba spre Aqaba

Transport Iordania Egipt: din Aqaba în Taba 9

Transport Iordania Egipt: din Aqaba în Taba 3
Transport Iordania Egipt: la revedere Taba
Transport Iordania Egipt: din Aqaba în Taba 7
O ultia privire de aproape spre Peninsula Sinai

Transport Iordania Egipt: din Aqaba în Taba 8

Din Taba se pot face diferite tururi în peninsula Sinai:

Dahab – paradisul scufundătorilor și visul meu (unul dintre ele, puteam merge acum, dar înainte vreau să am certificatul de avansați, să pot să mă scufund măcar până la 30 de metri). Spre Dahab sunt și autobuze publice.

Muntele Sinai și Mănăstirea Sfânta Ecaterina: Am găsit acest tur foarte frumos, să vă faceți o idee, dar sunt multe similare, le puteți aranja direct de la hotel, chiar înainte de vizita voastră.

Rezervația Naturală Ras Mohamed

Insula Farun

Sharm el Sheik

Prețuri și condiții de transport Aqaba Egipt

Preț bilete Aqaba – Taba Egipt (dus-întors)

100 de dolari americani pentru adulți și pentru copii de peste 12 ani

Copii între 6-12 ani 70 $.

Copii 2-6 ani 60 $.

Copii sub 2 ani gratuit.

Condiții transport și taxe

Prețul biletului include toate taxele portuare din Aqaba și din Taba și taxa de plecare din Egipt. Numai taxa de plecare din Iordania, cea de 10 dinari iordanieni nu este inclusă, se plătește separat, cash, la reprezentantul Sinbad care este prezent la îmbarcarea turiștilor.

Nu se pot rezerva decât bilete dus-întors, din cauza reglementărilor autorităților. Și puteți sta în Egipt maxim o săptămână. Ruta este creeată pentru a facilita turismul între cele două țări. Ca cei din Egipt să poată vizita Petra sau Wadi Rum și ca cei care vizitează Aqaba să poată merge în Dahab, Sharm el Sheik chiar pentru câteva zile sau desigur pe Muntele Sinai.

Așa că dacă doriți să treceți în Egipt din Iordania, puteți rezerva un loc pe navele de la Sinbad. 

Biletele le cumpărați de la oficiile turistice din Aqaba, sau din Tala Bay, cu minim o zi în avans.

Și mai ales, nu uitați să vă asigurați că primiți viza atât la intrarea cât și la ieșirea din Egipt. Pe lângpă cele de mai jos, de Egipt, mi-a fost ștampilat pașaportul și acolo unde primisem viza când am ajuns în Iordania.

transport iordania egipt viza sinai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.