ryanair dioxid de carbon

Ryanair devine prima companie aviatică europeană care raportează lunar emisiile de CO2

ryanair

Ryanair a devenit prima companie din Europa care va raporta lunar emisiile de dioxid de carbon. Emisiile medii de carbon în luna mai au fost de 66 grame per pasager per kilometru, cu aproape 50% mai puțin decât ale celorlalte companii mari din Europa. Ryanir este la ora actuală cea mai ecologică companie aviatică europeană. Totodată, Ryanair a înființat Irish Whale & Dolphin Group, care se ocupă cu conservarea, înțelegerea și protejarea cetaceelor din apele teritoriale irlandeze.

ryanair dioxid de carbon

Emisiile de dioxid de carbon Ryanair mai 2019

Parametri Mai 2019
Kilometri totali 17,529m km
Total Pasageri 14.1m
Emisiile totale de CO2 1,157 kt
CO2 pe pasager/km 66g

Cu cel mai mare grad de încărcare din industrie (96%) și cu una dintre cele mai tinere flote (medie de 6 ani), Ryanair produce cele mai mici emisii per pasager din toată industria aviatică europeană. Media actuală Ryanair, de 66 sau maxim 67 grame per pasager/km este simnificativ mai mică decât a competitorilor săi europeni. Totodată, Ryanair și-a luat un angajament de a reduce mai mult rata emisiilor, la sub 60 de g/pasager/km până în 2013. Mai multe detalii se pot afla din Politica Referitoare la mediu a companiei, aici. 

În ultima decadă Ryanair a redus emisiile cu 18%, de la 82 la 67 grame, în timp ce alte mari mari companii europene din TOP 10, de linie majoritatea, generează peste 120 grame/pasager/kilometru.

Grija companiei pentru mediu se reflectă în investițiila de 20 de miliarde de dolari americani, pentru 210 noi avioane Boeing 737 ”gamechanger” în reînnoirea flotei, cu avioane care vor transporta mai mulți pasageri, cu emisii cu 16% mai mici și cu un nivel de zgomot redus cu 40%.

Ryanair va publica lunar statisticile sale referitoare la emisiile de CO2, pentru a demonstra interesul pentru protejarea mediului și pentru a încuraja și celellte companii să facă schimbări în această direcție.

La momentul actual, Ryanair este cea mai ecologică/curată companie aeriană din Europa.

Ryanair a înființat și Irish Whale & Dolphin Group

Din dorinț de a proteja viața marină, în anul 1990 Ryanair a înființat IWDG – Irish Whale & Dolphin Group, care are ca activitate principală protejarea cetaceelor din apele teritoriale irlandeze. După un an, Guvernul Irlandez a declarat că toate apele teritoriale irlandeze devin un sanctuar al balenelor și al delfinilor. Slavă Domnului că amăcar aici sunt în siguranță, că au vecini care le ucid fără milă (Irlanda).

Azi mulți oameni de știință și oameni pasionați de protejarea cetaceelor fac parte din această asociație. Și fac lucruri minunate, o să vă povestesc mai multe atunci când o să merg să fac scufundări în Irlanda, acum m-am hotărât, nu știam despre existența acestei organizații, sunt foarte fericită când aflu vești bune din această direcție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.