zbor bucuresti cairo

Zbor Bucuresti Cairo Tarom: impresii

Cairo Egipt Recenzii zboruri

Am plecat în aventura egipteană singură, cu temeri, cu multă curiozitate și mult entuziasm. Toate combinate. Doream de mult timp să vizitez Egiptul, însă doream un zbor direct. Iar de când Taromul a introdus ruta București-Cairo, stăteam cam pe ace. În călătoria din Caucaz am simțit că trebuie să merg în Egipt, a venit timpul. Am cumpărat biletul în câteva minute după ce am simțit că gata, acum este momentul și am găsit și un preț foarte bun: 229 de euro dus-întors. Cum a fost călătoria, cât de confortabilă și alte detalii în articolul de față.

Zbor Bucuresti Cairo Tarom: impresii

Rezervare bilet de avion

Am cumpărat biletul online, direct de pe siteul Tarom. Este foarte simplu și am primit câteva mailuri imediat: cu confirmarea plății., biletul electronic, factura. Cu toate că am călătorit des cu Taromul, este prima oară când cumpăr eu biletul. Înainte era luat ori de companie, ori prin agenția cu care călătoream, nu am cumpărat eu direct, să văd cum este procesul. Foarte prietenos, așa cum m-am convins.

zbor bucuresti cairo 11

zbor bucuresti cairo 10

Check in Tarom Bucuresti Cairo

Am ajuns în aeroport și Taromul face check in-ul spre toate destinațiile din același loc, fiind deschise mai multe ghișee. Am ajuns când nu începuse check in-ul, m-am mai învârtit prin aeroport și când m-am întors… prăpăd. Era atâta lume! Cozi uriașe! Asta pentru că se făcea check in-ul și pentru zborul spre Amman, la aceeași oră, dar și spre alte destinații. Surpriza plăcută a fost că nu am stat mai mult de 20 de minute la coadă. A mers totul foarte, foarte rapid. Am primit un loc foarte bun, 16 A, deoarece am rugat să mi se dea loc la geam.

La Tarom se poate face check in-ul și online, cu 24 de ore înainte și vă puteți alege gratuit locul în avion. Din ce am observat eu (am călătorit destul de des cu Taromul în ultimul timp) este că spre coada avionului rămân multe locuri libere. Eu am avut trei scaune pentru mine că erau libere, m-am întins un pic. În față erau ocupate toate. Și până după mijloc. În spate erau mai puțini pasageri.

zbor bucuresti cairo 9

Bagajul

La Tarom fiecare pasager are inclus în prețul biletului de la clasa economică (saver economy) un bagaj de 23 de kilograme de cală și două de mână: unul de 55*40*20 cm și o geantă. Pentru că toată lumea are bagaj de cală inclus, nu este aglomerație la bagaje în avion. Toate stau lejer, nu se uită nimeni ce ai adus, nu te cerți pe locuri, nu este vânzoleală. Deși inițial am dorit să călătoresc ”ușor” în Egipt, nu am putut: creme, vitamine, masca de snorkelling, costume de baie, rochii lungi etc. Am luat un bagaj mediu așadar. Mai multe detalii despre bagajele de cală pe siteul lor, văd că acum este acceptat un bagaj de 30 de kilograme. Nu știu dacă au schimbat recent, dar oricum, la rezervare o să primiți toate detaliile asupra a ce este inclus în prețul afișat.

Vedeți aici mai multe bagaje și accesorii de călătorie, am găsit foarte util portofelul de talie RFID Stop în călătorii, vă voi povesti mai multe despre el. Efectiv, nu poate ”citi” nimeni câți bani ai la tine, am ajuns la concluzia că nici anumit furturi nu sunt întâmplătoare. Nu este Egiptul mai periculos decât vreo altă destinație, dimpotrivă chiar, dar mereu este bine să fim vigilenți.

Îmbarcarea s-a făcut foarte rapid!

Rapid, eficient, civilizat. Mi-a plăcut. Și am recitit reportajul despre Cairo, din revista de bord. Chiar mi-au folosit câteva sfaturi din articol: am mers să văd Cairo Tower și alte locuri menționate.

zbor bucuresti cairo 6

Masa la bord

Pe zborurile de seară Taromul are câteva lucruri în meniu. Mă refer la cel de la clasa economică: orez cu sos și pui, sau paste cu roșii, orez cu sos, parcă mai aveau ceva dar cel mai des am avut aceste preparate. De data aceasta a fost orezul cu pui și sos, preferatul meu. De fapt orezul îmi place. Și obișnuita napolitană cu ciocolată Milka care însoțește și mesele de zi pe cursele scurte: mini baghetă cu ton și maioneză și mini baghetă cu cașcaval și șuncă presată. Este atât de dulce Milka asta că nu mă pot atinge de ea. Am luat însă apă minerală și suc de roșii, m-am ținut departe de alcool, deși sunt câteva opțiuni. Și de cafea/ceai, că de acestea mereu mă feresc. Am scris  mai multe despre mâncarea din avion aici. 

Ce îmi place la Tarom este că servirea se face foarte, foarte rapid. Și după se sting luminile pe zborul de noapte și pot să dorm. De fapt prefer să nu mă trezesc, dar nu se poate, mai ales când ajung cu căruciorul în dreptul meu. Cred că ceasul meu intern îmi spune: este cineva aproape. Cum călătoresc mult singură, sunt foarte atentă la bagaje, așa că simt când cineva intră în spațiul meu, chiar dacă delicat. Când se schimbă ceva. Oricum, am mâncat orzul că îmi place la gust, m-am hidratat și la somn!

zbor bucuresti cairo 5

zbor bucuresti cairo

Cairo este fascinant de sus. Efectiv zborul deasupra orașului este o experiență în sine!

zbor bucuresti cairo 4

zbor bucuresti cairo 3
Cairo din avion
zbor bucuresti cairo 2
Cairo este fascinant si de jos si mai ales de la inaltime

zbor bucuresti cairo 1

zbor bucuresti cairo 8
Trezită din somn pentru aterizare

Punctualitate la decolare și la aterizare

Zborul București-Cairo durează două ore și 45 de minute. Plecarea este la ora 00:30 din Bucureși și aterizarea la 2:15 în Cairo, ora locală. Am decolat la timp, am ajuns la timp. Dar s-a coborât repede, a mers totul bine. Oamenii foarte civilizați.

zbor bucuresti cairo 16
Avionul nostru, în Aeroportul din Cairo

Aeroportul din Cairo

Aglomerat, dar foarte bine organizat. Am luat viza foarte repede, am trecut la fel de repede de controlul de securitate, am luat bagajele și la drum spre pensiunea mea, din Giza. Aaa, nu înainte de a lua o cartelă locală Vodafone, am auzit că merge cel mai bine aici. La ieșire am fost așteptată de un taxi aranjat de pensiunea Pyramids Loft Guesthouse (o să vă povestesc despre ea, am avut o priveliște fantastică la Piramide) și cu totul, cu primire, suc, apă, parolă WiFi etc m-am cazat la ora 4:30 dimineața. Și am stat pe terasa camerei, admirând Piramidele. Am dormit trei ore și am pornit la explorat Cairo.

zbor bucuresti cairo

zbor bucuresti cairo 14

zbor bucuresti cairo 15

zbor bucuresti cairo 7

zbor bucuresti cairo 13

zbor bucuresti cairo 12

cazare giza piramide

2 thoughts on “Zbor Bucuresti Cairo Tarom: impresii

  1. Suuuper fain! Multă vreme am așteptat și eu zbor direct, mereu m-am chinuit cu escale prin Istanbul, uneori chiar și de 9-10 ore 🙁 Aventură faină să ai, simt că deja îți place tare Egiptul, stiu că ai avut multe, multe rețineri. De abia aștept să văd pe unde te poartă pașii.

    1. Da, au fost multe retineri, dar cam degeaba. Bine retineri aveam sa merg singura 🙂 dar efectiv nu si-au avut rostul, chiar gasesc Egiptul mult mai ”calm” decat alte locuri, unde hartuiala este mult mai mare. Nu doream cu escala, ca este obositor, m-am lasat de lucruri din acestea. De fapt, cred că acum a venit ACEL moment pentru mine, dar te inteleg de ce iti place atat de mult aici, o sa revin anul acesta 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *