Tsilivi Zakynthos plaja hoteluri Hotel Lesante spa piscina 6

Mic ghid despre hotelurile din Zakynthos: specific și la ce trebuie să ne așteptăm

Grecia Recomandări Review Hoteluri Uncategorized Zakynthos

Hotelurile din Zakynthos, multe dintre ele, m-am convins că sunt peste media grecească, sau ce știm în general despre Grecia, că hotelurile nu corespund standardului internațional.

Am văzut de curând în jur de 25 de hoteluri și nu arătau deloc sub standard, majoritatea. Camere mari, piscine mari, bufet foarte generos și preparate bune, pe plajă: multe hoteluri de 3 stele, cât despre 5 stele, am văzut câteva resorturi senzaționale, foarte rafinate, problema este să fie disponibilitate pe ele, fiind foarte solicitate.

Mic ghid despre hotelurile din Zakynthos: specific și la ce trebuie să ne așteptăm

Unități de cazare

Multe hoteluri de 2,3,4 sau 5 stele, apartamente de închiriat, campinguri, deci pe toate gusturile.

Este important să identificați ce nevoi aveți, acum arată vacanța ideală: să stați la plajă și la piscină?

Să explorați destinații, să aveți un loc sigur pentru copii, să fie liniște, sau vă place să petreceți noaptea târziu?

Nemulțumirile vin de la alegerea greșită a hotelului sau a stațiunii

Există oferte pentru toate gusturile, așa că pentru o vacanță reușită este bine să luați toate cele de mai sus în considerare, nu numai numărul de stele/ cât de frumoasă curată este camera / distanță de plajă / preț.

Din ce am vorbit cu oamenii, sunt nemulțumiți de alte lucruri: mâncarea pentru copii, faptul că noaptea pe la 2 – 3 veneau petrecăreți și făceau gălăgie pe coridoare, că erau prea mulți copii care făceau gălăgie la piscină, etc.

De fapt nicio plângere nu era de cât de aproape este hotelul de plajă (și distanța mică nici nu compensa restul neajunsurilor) sau cât de mare camera, ci de aer condiționat, frigider, wifi și mai ales de restul turiștilor și calitatea preparatelor.

Aici câteva prezentări de hoteluri, pe stațiuni:

Cele mai bune hoteluri pentru adulti din Zakynthos
Hoteluri Vassilikos Zakynthos: Sea View Village 4*, The Bay Hotel & Suites 5*, Belvedere Gerakas Luxury suites 4*, Zante Royal 4*
Tsilivi Zakynthos plaja hoteluri de 3*, 4* si 5*, water-park
Kypseli și Tragaki: specific stațiuni și 3 hoteluri: 5, 4 și 3 stele
9 Hoteluri în Laganas și Kalamaki, de 5*, 4*, 3* și 2*
Statiunea Argassi Zakynthos plaja, soare, hoteluri

Lucruri pe care le-am remarcat la hotelurile din Zante:

Delimitarea dintre 3 și 4 stele nu este clară

Multe hoteluri cotate la 3 stele ar merita cu prisosință 4, unele de 4 stele întrunesc standardele dar nu sunt plăcute. Nu sunt nici foarte curate sau spațioase, nu au piscine mari, pe scurt nu oferă ce se găsește la altele de 3 stele.
Dacă acest lucru este reflectat de preț nu este o problemă, prețul este dat de apropierea de plajă, servicii, curățenie, calitatea preparatelor, nu neapărat de numărul de stele.

Așa că este corectă evaluarea luând în considerare toate aspectele menționate și prețul. Nu trebuie făcută comparația de preț cu Turcia, care nu este în Uniunea Europeană și are alt specific, ci doar cu Grecia, o țară accesibilă fiind aproape de noi și care oferă atât de multe lucruri unice în lume.
Nu trebuie să zicem: dacă la 4 * am găsit asta, ce o fi la 3, nu este relevant, pentru că multe hoteluri de 3 stele sunt peste cele de 4. Întrebați consultantul în turism sau documentați-vă pe net, surse sunt multiple.

5 stele de multe ori chiar sunt 5 stele în Zakynthos

Am văzut câteva hoteluri de 5 stele, două dintre ele chiar senzaționale pentru turiști de toate vârstele. Iar altul perfect pentru familii cu copii măricei deoarece avea un parc de distracții acvatic, nu se fuma la masă chiar dacă era în aer liber, etc, restul foarte frumoase și cu multe facilități.
Camerele sunt simple, nu sunt opulente, asta este adevărat, dar sunt realizate cu foarte mult bun gust, prefer genul acesta de camere decât cele foarte încărcate. În unele camere vizitate îmi venea să mă mut instant, perfecte pentru relaxare. Dar diferența este dată și de calitatea finisajelor, a cosmeticelor, prosoapelor, etc și mai ales de facilitățile generale ale complexului. 

În preț nu sunt mereu incluse serviici precum AC, WiFi, Frigider

Când vă gândiți la o ofertă este necesar să luați în considerare toate aspectele: chiar dacă unele hoteluri au regim de All Inclusive, asta nu aduce automat și aer condiționat, seif, WiFi sau Frigider gratuit.

Este surprinzător dar așa este în Grecia. Nu știu de ce: că este vorba despre insule, deci costurile mai mari, alte considerente, nici nu este important de ce, așa stau lucurile în insulele din Grecia.

Unii operatori au negociat în contract cele de mai sus și sunt incluse (mai puțin seif), alții nu, uneori prețul mai mic fiind datorat acestor servicii care lipsesc. Dacă de unele vă puteți lipsi – fiecare știe ce nevoi are – de Aer Condiționat în iulie de exemplu nu cred decât excepțional și unele hoteluri taxează chiar și 7 euro/zi numai pentru AC. Este bine de știut.

Specificul hotelului

Unele hoteluri sunt preferate de tineri petrecăreți, altele de familii cu copii, sunt și hoteluri care au politica de a primi oaspeți de peste 12 ani, unde atmosfera este mai liniștită, calmă.

Sunt hoteluri cu animație uneori de prost gust, glume deplasate, unii preferă genul acesta de divertisment, alții nu.

Așa că pentru a fi siguri că aveți un sejur așa cum vă doriți, documentați-vă bine și în această privință. Destul de complicat, dar așa nu veți fi deranjați seara de oaspeți care strigă pe coridor de exemplu la ore târzii în noapte, așa că dacă preferați liniștea căutați un hotel liniștit, sau pentru familii, nu pentru ”party animals” – sunt multe, asta este o veste bună.

Soare

Multe hoteluri, dacă nu majoritatea au piscină, iar șezlongurile sunt gratuite la piscină, la plajă doar două hoteluri vizitate ofereau oaspeților șezlonguri gratuite, de fapt 4: un complex de 3 hoteluri de 3 * din Argassi pe care le-am descris deja în articolul dedicat stațiunii și Hotelul The Bay 5* din peninsula Vassilikos, superb hotel, ajung și la el.
În rest se plătesc separat, în jur de 3 euro/zi/șezlong.

Vin multe familii cu copii foarte mici

Începând cu câteva luni, atât de micuți, dar și foarte mulți de 2,3,4 ani până la 8,9,10. Foarte multe familii tinere. Dar nu încurcă, am remarcat chiar la câteva hoteluri de 5 stele unde am stat ori la masa de prânz, ori la bar pentru un frappe. Deși erau foarte mulți copii mici, toți stăteau liniștiți la masă, în locurile publice, nu țipau, nu alergau în jurul meselor.

Și am mai văzut într-un complex mare fetițe mici plimbându-se singure, de la piscină spre camere, chiar am întrebat-o pe reprezentanta care ne însoțea și ne-a spus că sunt mulți animatori și personal peste tot dar și că este foarte sigur complexul și insula în general.
Paranteză: în fiecare stațiune există cabinet medical, chiar și stomatologic, spital este în orașul Zakynthos.

Parcare gratuită

Toate hotelurile vizitate aveau parcare gratuită pentru oaspeți. Mulți români vin cu mașina aici, alte naționalități în general închiriază. Mie îmi place să merg cu avionul că este mult mai relaxant și ușor drumul, aș merge cu mașina numai dacă aș avea mult timp, să mă opresc pe ici pe colo.

O idee – am fost în aprilie într-un circuit cu autocarul tot în Grecia și am văzut multe locuri, a fost obositor dar informativ – ar fi să opriți la Ioannina, un oraș de pe Egnatia Odos, drumul E80 grecesc. Este un oraș fantastic și este o ocazie să îl vedeți dacă sunteți cu mașina.

Altele

Uneori Hoteluri foarte bune de diferite stele blochează rezervările din România, asta nu numai în Grecia, dar chiar și din Bulgaria.

Mi s-a tot confirmat de-a lungul timpului, din păcate nu pentru că au avut probleme cu toți turiștii de la noi. Pentru a se pune o etichetă nu este nevoie ca toți să facă probleme, dacă un mic procent sunt mai dificili, chiar și 15%, unii aleg să ne blocheze.

Motive sunt diverse, de multe ori nici nu se explică, se dă block și gata. Asta nu numai cu noi, unii nu vor tineri englezi, alții alte nații, cei care blochează preferă turiști numai din anumite țări. Pierderea lor!

Citiți și:

8 Comportamente tipic romanești in vacante, care nu sunt privite cu ochi buni

Am călătorit în Zakynthos cu agenția de turism TUI Travel Center, care oferă curse charter săptămânale pe perioada verii către multe insule din Grecia.

13 thoughts on “Mic ghid despre hotelurile din Zakynthos: specific și la ce trebuie să ne așteptăm

  1. Grecia ste Grecia, creeaza dependenta. Eu as vrea sa merg cel putin o data pe an, sa ma incarc cu energia aceea pozitiva si calmul locurilor, cu siguranta trebuie sa mergeti macar o data. Dupa, o sa reveniti cu siguranta 😀

 1. Grecia este cu siguranta o destinatie de vacanta fantastica atat din punct de vedere al locurilor cat si din punct de vedere al ofertei turistice. Am fost si eu in 2008 si sincer mi-a placut tare mult concediul acela.

 2. salut…foarte buna prezentare….din pacate realitatea este alta…eu sunt roman.lucrez in germania si am fost in zakinthos. este foarte frumos dar sa platesti la un hotel de 3 stele 1000e 7nopti si sa ai mucegai.soparle.tantari si totul urat in camera desi pe exterior arata waw….ai sa iti schimbi parerea…totul e luat printr-o agentie din germania numita TUI.si hotel GLORIA MARIS 3stele…am schimbat 5 camere si tot nu au vrut sa imi dea camera din contract…deci fiti foarte atenti prin ce mergeti si cum mergeti…o sa pun toate pozele si filmarile pe youtube

  1. Buna, da, sunt hoteluri si hoteluri. In Grecia regula este ca nu este nicio regula. Sunt hoteluri care au aelasi pret si conditiile extrem de diferite, adica unele sunt noi, camere frumoase, au facilitati deosebite si altele vechi, neintretinute etc. trebuie mereu sa cercetezi unde mergi ca turist, sa vezi recenzii pe Tripadvisor, Booking, pentru a sti ce sa alegi, pentru ca de multe ori agentul nu iti da cea mai buna varianta.

 3. Buna,

  Imi poti recomada un hotel ok, cel putin demipensiune, plaja cu nisip.
  Nu ma intereseaza numarul de stele in mod special.
  Sa fie ok pentru copil de 3-4 ani.

  Mersi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.