filme calatorie jinn 2

Inspirație de vacanță cu dor de Petra: Serialul Jinn, exploatează mitul Djinn-ilor

Filme de vacanta Iordania

Cu dor de Petra, am urmărit pe Netflix serialul Djinn. Pe care vi-l recomand călduros, din foarte multe motive: veți descoperi o Iordanie modernă, prin prisma eroilor adolescenți, veți vedea imagini unice din Petra și veți ridica cortina asupra unor mituri străvechi din lumea arabă, chiar dinainte de Islam, dar care fac parte și din Coran.  Este un serial palpitant, mai ales pentru iubitorii de călătorii și pentru cei însetați de cunoaștere. Cu siguranță, vă va trezi amintiri frumoase din Iordania, sau vă vor da dor de ducă. Și cu siguranță vă vor purta într-o lume mistică, misterioasă și vă vor face să visați.

Despre Djini

filme calatorie jinn 7

În mitologia arabă, Djinii posedau trupurile oamenilor. Ei sunt sunt creaturi supranaturale, care apar menționați și în Coran, de multe ori. Sunt prezenți în folclorul arab preislamic, dar au și un capitol întreg dedicat în Coran: ”Surat Ginni”. Ei pot fi buni sau răi și conform Coranului au fost creați dintr-un foc care nu scoate fum, pe când oamenii sunt făcuți din lut și îngerii din lumină. Djinii sunt invizibili pentru oameni cu câteva excepții. Ei se pot teleporta practic în diferite locuri și pot trăi în aer, în apă, în copaci.

Aflăm din Coran că Djinii chiar au liberul arbitru, iar Djinul Iplis s-a revoltat împotriva lui Allah, refuzând să se încline în fața lui Adam, ceea ce a dus la expulzarea sa din Paradis, purtând de atunci numele de Sayan – Lucifer, da. La fel ca și oamenii, Djinii vor fi judecați și trimiși în Paradis sau în Iad.

Totodată, în Coran este menționat faptul că Mohamed este Profet atât pentru oameni cât și pentru Djini. Știm că musulmanii cred în Isus, însă nu cred că a fost fiul Domnului, ci un Profet, umil servitor al lui Dumnezeu, la fel ca și Mohamed.  Am scris mai multe despre lucrurile acestea în articolul despre locul adevărat al Botezului lui isus Hristos, care se află, ei bine da, în Iordania:

Am vizitat adevăratul loc al Botezului lui Isus Hristos: Betania dincolo de Iordan

Mitul Djinilor din Petra

Se spune că Petra a aparținut Djinilor. Este ușor să ne imaginăm de ce: locul pare creat de ființe supernaturale. Mai mult, știm prea puțin despre viața nabateenilor, pentru că nu au rămas izvoare scrise. Pregătesc un articol complet despre Petra, am petrecut acolo nenumărate zile în compania localnicilor, explorând fiecare pietricică, ascultând povești. Am ezitat să îl scriu până când nu am avut clar în minte ce este, ce a fost acolo. Acum, pot spune că am un peisaj clar și pot începe să povestesc despre această minune a lumii.

Patru blocuri uriașe de piatră din Petra sunt denumite Djini. Le veți descoperi cu siguranță dacă veți vizita acest loc încântător. Mitul Djinilor stă la baza serialului.

filme calatorie jinn

filme calatorie jinn 1

filme calatorie jinn 2

filme calatorie jinn 3

Jinn – un serial excepțional

Acțiunea: o clasă de liceeni, alături de profesoara lor, merg într-o excursie în Petra. Totodată, petrec și noaptea acolo. Mira, personajul feminin principal, trezește Djinii. Și de aici începe o serie de evenimente.

Este un serial tipic de adolescenți, dar cadrul, misterul, faptul că se ridică un văl asupra unei lumi misterioase este excepțional. Serialul a creeat controverse: vedem ținuta foarte modernă a tinerilor și a tinerelor, nimeni nu poatră văl, mai mult, adolescenții beau, fumează, iau droguri, ba chiar sunt scene de sărut. Și multe alte relații considerate interzise, sau cel puțin  nu atât de pe față.

Una peste alta un serial foarte foarte interesant, aștept opiniile voastre!

Voi mai povesti despre seriale care îmi dau dor de ducă, episodul următor: va fi despre EGIPT!

filme calatorie jinn 5

filme calatorie jinn 6

filme calatorie jinn 8

filme calatorie jinn 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *