esperides hotel skiathos 2

Esperides Hotel Skiathos pe plajă, ideal pentru familii

Grecia Skiathos

Căutați un hotel plăcut pentru vacanța în Skiathos? Esperides poate fi o idee excelentă, fiind potrivit pentru cupluri și familii. Situar chiar pe o plajă cu nisip fin de tot (care mi-a plăcut mai mult decât Koukounaries, ce sacrilegiu), cu apă limpede și câteva insulițe în zare, este o oază de liniște aproape de orașul Skiathos. Are o grădină frumoasă, mini marketuri la ieșire, spații aerisite. Este poziționat perfect pentru a avea o ședere relaxată dar și pentru a explora cu ușurință insula.

Ce mi-a plăcut cel mai mult aici

Serile petrecute pe malul mării. Era foarte multă liniște, deși era un cocktail bar deschis. Am stat până la miezul nopții în fiecare seară, la taclale, pe șezlonguri, ascultând marea. Foarte seren! Internetul mergea foarte bine în spațiile comune, personalul foarte amabil.

Locația

La 6 kilometri de orașul Skiathos. Puteți ajunge aici cu autobuzele locale, este o stație chiar în fața hotelului, sau cu vaporașul taxi. Cursa cu vaporașul costă 3 euro pe sens, copii mici nu plătesc. Ne-a plăcut cel mai mult acest mijloc de transport, fiecare plimbare a fost superbă. Am admirat coasta insulei, oamenii la plajă pe stânci, orașul Skiathos de pe mare și cireașa de pe tort: un submarin militar de foarte aproape. Nu, grecii nu se pregătesc de război, submarinul a fost adus pentru o comemorare a unui eveniment din timpul ultimului Război Mondial.

Dacă aveți mașină închiriată, o puteți lăsa gratuit în parcarea hotelului!

esperides hotel skiathos 2

esperides hotel skiathos 3

esperides hotel skiathos 1

esperides hotel skiathos

Facilități Hotel Esperides Skiathos

Hotelul Esperides are 4 stele și este situat în propria grădină, o explozie de verdeață. La intrare se află un mini market și o brutărie cu preparate de casă delicioase. Am observat că hotelul se aprovizionează și de la ei pentru deserturi. Bune. De aici am luat în fiecare dimineață un freddo cappuccino, prețurile sunt mici, numai 2 euro pentru acest deliciu de care sunt dependentă vara în Grecia.

Aveam cafea și la hotel, bună, dar îmi place să iau dimineața cafeaua de la un băruleț unde vin localnicii, înainte să plece la muncă. Îmi dă o senzație de apartenență, măcar un pic. Îmi amintește de verile petrecute în Grecia, când eram chiar de-a casei în locurile de acest fel din apropiere de unde stăteam.

esperides hotel skiathos 8

Plaja

Plaja hotelului, sau mai bine zis plaja pe care este situat hotelul este situată într-un golf izolat, protejat cumva de valuri de două promontorii care îl mărginesc. De aceea și apa este foarte calmă. Și foarte limpede, intrarea fiind lină în mare. Plaja este potrivită și pentru adulți și pentru copii. Nisipul foarte fin. Însă plaja nu aparține hotelului, un șezlong pentru o zi costă 4 euro. Însă dacă doar doriți să faceți o baie, nu-i bai. Sau să stați pe prosop. Puteți face plimbări și o mini drumeție pe promontoriul din stânga, cum stai cu spatele la hotel. Mai ales la răsărit.

Pe plajă este un mini market și două beach baruri, cu cocktailuri, cafele, bere, dar și multe preparate delicioase de tot felul. Puteți lua prânzul dacă doriți, au multe opțiuni. Și hotelul are un bar în apropierea plajei.

esperides hotel skiathos 5

esperides hotel skiathos 6

esperides hotel skiathos 7

esperides hotel skiathos 10

Piscina

Hotelul are o piscină măricică, cu șezlonguri, care pot fi folosite gratuit de către oaspeții hotelului. Britanicii nu se dezmint și vin dimineața să le ocupe, să pună prosoape. Nu se oferă prosoape, trebuie să aveți de acasă.

esperides hotel skiathos 4

Camerele

Hotelul este foarte curat, la fel și camerele. Sunt spațioase, menținute foarte bine, dar au un aer un pic retro. Saltelele sunt bune, noi, totul a fost impecabil. Nu am căutat cu lupa, nu stau să vânez vreo zgârietură sau vreo bucată de faianță fisurată, dar nu am văzut nimic, nu mi-a sărit nimic în ochi, pereții foarte curați și am dormit excelent.

Sunt mai multe tipuri de camere, eu am avut una twin, în regim de single, puteți opta pentru tipul de cameră dorit la rezervare. Atenție, valabil la toate hotelurile: camera dublă este și cea cu pat matrimonial și cea cu paturi twin. Hotelul vă va oferi ce are disponibil dacă nu vă exprimați preferința pentru un anume tip.

Am avut vedere la mare! Ura.

esperides hotel skiathos 12

esperides hotel skiathos 13

esperides hotel skiathos 11

Micul dejun și cina

Am avut cazare în regim de demipensiune, mesele fiind tip bufet deschis. Atât micul dejun cât și cina au fost prea bogate după părerea mea. Multe opțiuni, totul proaspăt. Iar la cină în fiecare seară a fost altceva, fiind o varietate de produse de fiecare dată. Am luat trei cine aici și nu au fost două preparate la fel. Multe feluri de plăcinte diverse, grătare, tot felul de preparate cu carne (miel, porc, pui, pește etc), salate, sufleuri, multe. Prea multe. După părerea mea ar trebui să se ajungă la două trei opțiuni, din care să alegi, A la Carte. Dar a fost bun. Multe prăjituri, fructe la desert, iar iaurtul grecesc de la micul dejun… de vis!

Nu vă gândiți că era varietatea aceea de la hotelurile All Inclussive cu 500 de camere. Este imposibil. Și inutil. Dar totul foarte gustos și proaspăt. Una peste alta mi-a plăcut mult șederea aici, deoarece poți face baie în mare când vrei, ai tot ce îți trebuie la hotel, camerele sunt spațioase, confortabile, este plăcut!

Am fost în Skiathos (a doua oară după ani de zile) la invitația Biroului Elen de Turism din București, EOT Bucharest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *