par cret decolorat

Cum îmi îngrijesc părul creț decolorat

Dosarele frumusetii Îngrijire păr blond alb Par cret

Este părul tău natural? Cârlionții sunt ai tăi? Ce păr cârlionțat, moale, frumos. Dar îl vopsești, nu? Este cumva culoarea naturală? Aceasta blond foarte deschis adică. Având tenul foarte deschis la culoare, poate că unele persoane cred că o fi vreo posibilitate. Uitasem de aceste întrebări de când am ales să am părul decolorat. Eventual mă întrebau dacă l-am tapat, sau ce îi fac. Mult timp am avut părul nevopsit, dar tot mă întreba lumea dacă îl vopsesc, deoarece aveam o culoare foarte frumoasă și strălucea. Totul a fost pierdut când am început să am părul blond, cu reveniri scurte, dar nu la starea dinainte. Însă acum da, mi-am luat părul înapoi, cum s-ar spune și nu o să mai fac prostii.

Sunt mereu pe drumuri. Asta înseamnă că nu am timp să fac tratamente cu ulei în păr (sau chef când stau acasă), sau alte protocoale. Am dorit să încerc câteva ritualuri naturale, dar din păreri nu funcționa la oricine și oricum, niciuna dintre persoanele care aveau rezultate bune cu aceste ritualuri nu au părul decolorat. 

Da, când aveam părul natural, sau doar vopsit, foloseam cu succes branduri de mass-market, părul meu stătea frumos. Dar toate aceste lucruri s-au dus odată ce am început să îmi decolorez părul. Am trecut prin multe peripeții cu părul, dar ideea este că pierdusem buclele. Și lejeritatea, fluiditatea lor. Deși rezolvasem cu buclele, când am ajuns la un salon foarte bun, părul meu nu stătea perfect între vizitele de la salon.

Produsele de mass-market folosite înainte nu mai erau bune. Am încercat și produse aduse din Germania (mulțumesc Ramona), de bună calitate. Extraordinare pentru părul natural, sau colorat un pic. Dar pe părul meu decolorat îl făceau băț. Îl încărcau prea tare. Efectiv nu mergea. Îmi era clar că trebuie să schimb abordarea. Și am reușit!

Părul meu natural (inclusiv culoarea):

Părul meu vopsit:

Părul meu decolorat prost:

Ajunsesem să îl țin numai prins:

Părul meu acum, la salon și la o lună după vopsire:

ingrijire par cret decolorat 1
Parul meu acum
ingrijire par cret decolorat 2
Ultima excursie, Doha, la mijloc de noaiembrie a.c.

Acum am iar părul acela frumos pe care îl aveam odată, care îmi aducea o mulțime de complimente și este și blond polar! Dar am trecut la produse profesionale. Mai mult, recomandate de un stilist, Cătălin, îngerul părului meu aș putea spune. Că l-a salvat de două ori!

Cătălin lucrează la RECREATION Studio, București. Folosește produse Joico în principal și Moroccanoil. Și la decolorare nu folosește pudra aceea care arde părul, ci nu știu ce anume (probabil olaplex, o să îl întreb data viitoare) dar mă decolorează cu o soluție de doar 6%, nu 9, nu 12. Când ies de la coafor părul stă într-un fel.

Părul meu arată extraordinar, dar asta când ies de la coafor. Nu mereu. Însă după ce am început să folosesc produsele recomandate de Cătălin, am realizat că am părul meu frumos înapoi mereu! Și mai fluid când nu pun toate acele produse de styling, mai mătăsos, mai lejer. Părul meu stă frumos mereu.

Părul meu acum mai este ars, fiind decolorat bine, pus nuanțator bun etc. Iar în condițiile date, dacă folosesc produsele potrivite, dacă este hrănit bine, potrivit nevoilor, este exact precum înainte, când era natural. Și am început să îl am mai lung.

Chiar dacă acum părul meu se află în convalescență, deoarece am reușit să îl mai ard cu mânuța mea încă o dată, după ce își revenise, tot datorită lui Cătălin, specialistul în păr blond. Uitați ce minuni face, ce păr are doamna sau domnișoara aceasta, lung, bogat, o culoare superbă!

Nu știu cum va fi părul meu după jumătate de an, când își va reveni total, încă o dată după ce mi-am băgat iar eu coada și m-am decolorat singură.De lene să merg în București cu o zi înainte, am zis că hai să rezolv eu. Greșit! Dar nu mai fac, de data asta m-am lecuit definitiv.

Cea mai mare realizare că vin la RECREATION Studio este că nu mai am părul ars, că ajung la culoarea dorită fără să îmi afecteze firul de păr. Totodată, mă bucur pentru consultanță, că mi s-au recomandat produsele de care are nevoie părul meu.

Surprinzător, acestea nu sunt din gama Joico”curly” hair. Ci din gama K-PAK Color Therapy. Acum, că părul meu încă se recuperează după ultima boroboață făcută de mine – am promis cu lacrimi în ochi că nu mai fac vreodată –  am nevoie de produse foarte foarte hrănitoare.

Așa cum spuneam, părul meu stătea fantastic când ieșeam de la coafor. Dar pentru că nu foloseam produsele potrivite, nu era atât de bine tot timpul. Nu stătea cum trebuia. Am înțeles că nu contează numai vopsitul ci și cum îl îngrijești, ce produse folosești. Credeam că toate sunt la fel. Ei, nu este chiar așa

par cret decolorat
Părul fusese spălat cu două zile înainte, la o lună de la ultima decolorare și doar îl umezisem un pic, dar când îi priește ce folosești, stă cumva. În față mai suferă un pic de la ce am făcut eu ultima oară, dar e spre bine

Chiar și pe păr natural, cu siguranță altfel răspunde și se așează cu produse foarte bune. Dar la mine înainte ”mergea și așa ” și nu vedeam sensul de a trece la produse scumpe. Mai ales că foloseam mult produs leave-in, una este să folosești o sticlă la câteva luni și alta vreo trei pe lună.

Însă spre surprinderea mea, produsul acesta este și destul de economicos. Aveam preconcepții deci. Nu trebuie să pun zilnic produse, doar să umezesc un pic părul. Să trec cu mâinile umede prin el, să aranjez un pic buclele. Și oricum, indiferent câte sticle voi folosi, tot vreau să arate bine părul meu.

Dar nu am nevoie de trei produse pe lună, poate că voi sta două luni sau mai mult cu un singur tub de ”leave-in”. Acesta se consumă cel mai des. Șamponul și balsamul țin mai mult timp, mai ales că nici din acestea nu este nevoie să folosesc mult. Doar un pic, având putere mare de acțiune. Nu cu pumnii, cum puneam atunci când foloseam produse mass-market.

Îngrijire păr decolorat și creț!

Joico K-PAK Color Therapy – ce funcționează la mine. Desigur, este mai bine să vi se recomande produsul potrivit în funcție de ce are nevoie părul. Eu aș fi ales produsele ”curly” dar nu, acum altceva este potrivit

ingrijire par cret decolorat 5
Iau cu mine in vacante produsele, varianta completa, aici în hotelul din Doha

Deci folosesc și acum tot șampon, tratament hidratant și spray leave-in. Nu fac măști cu ulei de cocos, sau de măsline, că nu am răbdare. Și oricum, trebuie să pun jumătate de sticlă să se prindă ceva. Cu cât mi-am propus asta, în doi ani de zile am pus astfel de mască peste noapte de două sau de trei ori, nu îmi amintesc precis decât de două ori. Posibil trei, dar nu știu. Clar nu este pentru mine. O să mai încerc, sigur nu poate fi rău, dar oricum și fără, părul meu arată fantastic.

Șampon K-PAK Color Therapy: păstrează culoarea și repară firul de păr. Sau asta scrie pe cutie. Îmi descurcă părul instant, îl înmoaie frumos. Se curăță repede.

Tratamentul K-PAK Intensiv hidratant: după ce clătesc părul aplic acest tratament. Îl las cam cinci minute, să își facă efectul. Nu știu dacă este nevoie de atâta timp, dar cred că nici nu are ce să strice. Este foarte, foarte bun. Părul devine moale, mătăsos și cum este deja descurcat după șampon, acum doar se hidratează.

Ce am remarcat: chiar și când aveam părul natural, ca să îl descurc, cădea foarte mult, îl rupeam, îl agresam ca să se descurce bine. Da, când ai părul creț, oricum cade mult la spălat, pentru că tot acel păr care cade zilnic, în cazul celor care îl au drept și îl piaptănă mereu, la părul creț multe fire rămân în păr. Așa că tot ce cade, cade aproape odată. Însă acum nu este nevoie să mai insist cu descurcatul, se descurcă singur, efectiv imediat se înmoaie și se descâlcește. Dacă știți despre ce vorbesc (cu tipul acesta de păr) înțlegeți ce înseamnă să se descurce părul instant. Doar să treci cu degetele prin el, să nu mai tragi.

ingrijire par cret decolorat
Da, iau produsele în vacanță, dacă am limită la bagaj le voi turna în recipient mai mici

Tratament ”leave-in” păr decolorat:

Spray-ul leave in: îl ador! Joico K-PAK Liquid Reconstruction. Este un spray lichid (evident). Se pulverizează pe lungimea firului de păr și este atât de ușor de ai impresia că nu ai pus nimic. Însă efectul este minunat. Când se usucă părul, stă buclă pe buclă. Este elastic, plin de viață.

Nu cred că mai pot reveni la produsele dinainte. Chiar și dacă voi renunța la părul decolorat. Desigur, nici nu spun că voi folosi gama aceasta mereu. Clar este posibil ca în timp să am nevoie de alte produse, sau va fi necesar să le mai rotesc, să evit ca părul să se obișnuiască cu ele și să nu mai reacționeze la fel.

Un alt beneficiu: nu mai am mătreață. Mă luptam cu mătreața de foarte mult timp. Am folosit toate produsele de farmacie. O spălare, două și gata, nu mai mergea. Iar revenea mătreața. Așa că efectiv renunțasem. Mai ales că observasem că atunci când am fost de exemplu în Asia, două luni nu am avut fir de mătreață și foloseam ce pica, chiar și produse de prin hosteluri. Atunci aveam părul natural. Cum am ajuns acasă, orice foloseam, aveam mătreață. Probabil apa dură. Dar acum nu mai am problema aceasta, sper să mă țină. Pot să port negru fără teamă.

Produsele le-am luat tot de la salon și am remarcat că nu sunt mai scumpe decât în comerț. Ba aș spune chiar dimpotrivă, dacă aș adăuga și transportul la comanda online.

Așa că am înțeles că nu am nevoie de zeci de ritualuri pentru ca părul meu să arate bine. Doar să am grijă să nu îl ard. Și să folosesc produsele potrivite. Cât îmi ia să îmi îngrijesc părul? Maxim 15 minute tot spălatul, cu aplicat tratament și curățat cu tot. Iar zilnic, aproximativ două, trei minute să îl aranjez un pic. Atât. Ideal pentru modul meu de viață.

Aici mai multe despre odiseea mea cu părul blond:

RECREATION Studio București – Salon pentru păr blond sănătos și nu numai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *