obiective lucruri de facut in Ubud Bali 16

Doar 45 de turiști internaționali au vizitat insula Bali în 2021

Coronavirus Noutăți

Oficialii de la Agenția de Turism din Bali au înregistrat intrarea a doar 45 de turiști internaționali în întreg anul 2021.

Este vorba probabil de numărul de vizitatori care au venit cu viză turistică, pentru că în Bali au fost mai multe evenimente, oficiali din diferite țări, inclusiv România au ajuns pe insulă, dar cu vize de diplomați, sau de afaceri. Nu sunt incluși nici cei care au venit cu vize de nomazi digitali, sau alt tip de vize de lucru./blockquote>

Chiar și așa, 45 versus 1 milion, sau 6 milioane!

Șeful de dezvoltare a turismului de la Agenția de Turism din Bali, Dl Gunandika, a confirmat că numărul de vizitatori internaționali în 2021 a fost foarte scăzut „Am primit doar un total de 45 de turiști internaționali care au sosit prin Portul Benoa cu iahturi în acest an. Și acesta este cel mai rău din istoria noastră”. Dânsul a explicat că numărul a fost o scădere semnificativă față de 2020, când 1.050.504 de vizitatori internaționali au sosit în Bali.

„Deși am primit peste 1 milion de vizitatori internaționali în 2020, încă nu a fost nimic în comparație cu situația de dinaintea pandemiei de Covid-19, când am primit 6.275.210 de vizitatori în 2019”, a adăugat Dl. Gunandika.

Între timp, guvernatorul insulei Bali, I Wayan Koster, le-a cerut rezidenților din Bali să aibă răbdare, deoarece vor aștepta ca situația să se îmbunătățească înainte de a redeschide granițele cu mai puține restricții pentru turiștii internaționali. Pe de altă parte, șeful Consiliului de Turism din Bali, IB Agung Partha Adnyana, a declarat că sectorul turistic din Bali și-a pierdut speranța că guvernul va începe să implementeze politici mai bune pentru a relansa economia.

El a fost, de asemenea, dezamăgit de politica guvernului care a continuat să se schimbe, derutând astfel mulți oameni. Acest lucru a determinat companiile să-și anuleze evenimentele din cauza restricțiilor care vor fi implementate în viitorul sezon de vacanță.

„Am fost informat că mii de mici evenimente au fost anulate în acest sezon de sărbători, așa că propun guvernului să ne permită să găzduim sărbătorile de Crăciun și Revelion în spații deschise. Acest lucru se poate face cu protocoale stricte de prevenire, cum ar fi capacități limitate și o cerință de testare rapidă a antigenului pentru toți oaspeții”, a concluzionat Dl. Adnyana.

Asociația pentru Turism din Bali plănuia și să facă un marș pentru a protesta împotriva restricțiilor actuale

Sursa

Bali a schimbat des regulile referitor la sosiri, au anunțat în repetate rânduri că vor deschide granițele și au amânat, sau au scăzut carantina la 3 zile pentru a ridica din nou la 10 înainte să vină de fapt primii vizitatori internaționali, ceea ce a dus la foarte multe anulări.

Am mai scris despre ce se întâmplă prin Bali, până ce nu trece pandemia, este un mare risc să rezervați ceva acolo, dacă nu intenționați să stați pentru o perioadă mai lungă, caz în care nu mai contează nici măcar o carantină de 10 zile, sau de 7 sau de câte zile or fi!

Ce se mai aude din Bali, Insula Zeilor

Expații din Europa de Est sperie Bali

Cu ochii pe restricții și condiții, îmi iau la revedere de la Bali așa cum era

Bali va implementa teste COVID la șase atracții turistice: rapide, pe bază de respirație

Bali va primi turiști, dar turismul nu va mai fi ca înainte deocamdată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.