ryanair zboruri 1 iulie

1 iulie: Ryanair va relua 40% dintre zborurile planificate, formulare cu durata vizitei și alte măsuri

ryanair

Ryanair a anunțată că începând cu data de 1 iulie, va relua 40% dintre zborurile planificate. Însoțitorii de bord și pasagerii vor purta măști pe toată durata zborului și va fi controlată temperatura. Totodată, va trebui să completați un formular în care se va nota durata vizitei și unde veți sta în alt stat european. Plus alte măsuri pentru protejarea călătorilor.

Planul nu este 100% sigur, deoarece depinde în mare măsură de restricțiile impuse de guverne. Însă planul este ca Ryanair să opereze aproape 1000 de zboruri zilnic, refăcând 90% din rutele existente înainte de pandemia COVID-19 și intensificând operațiunile în majoritatea bazelor.

Rute, frecvența zborurilor, prețuri promoționale 

Prețul biletelor pentru călătoriile de la 1 iulie încep de la 19,99 euro pe sens și sunt disponibile pentru rezervare pe www.ryanair.com. Până la 28 mai sunt numai câteva zboruri,  către Bruxelles Charleroi, Roma Ciampino și Londra Stansted. Prețurile pentru aceste curse sunt însă de la 38,99 euro dus. 

Însă începând cu 1 iulie sunt disponibile majoritatea rutelor, am verificat Paphos (Cipru), Dublin (Irlanda) etc. Sunt aproape toate cele dinainte, frecvența mai redusă, trebuie să folosiți motorul de căutare. La aceste zboruri, începând cu 1 iulie sunt tarifele promoționale menționate.

zboruri ryanair

De când s-au impus restricțiile la mijlocul lunii martie, Ryanair a operat în jur de 30 de zboruri pe zi, între Irlanda, Marea Britanie și Europa. Începând cu luna iulie Ryanair va reîncepe activitatea la majoritatea celor 80 de baze pe care le deține în Europa. Vor fi mai puține rute zilnice și săptămânale. Ryanair dorește să refacă cât mai multe rute, chiar cu puține zboruri, decât să aibă o frecvență mare pe puține rute.

Pentru a informa pasagerii despre noile reguli la bord, a fost realizat un video, idei principale:

Mai puține bagaje de cală

Check in online sau în aplicația mobilă.

Verificarea temperaturii.

Purtarea măștii în terminal și pe durata zborului.

Ryanair deține o flotă tânără, avioanele fiind dotate cu filtre HEPA (similare cu cele folosite în secțiile critice ale spitalelor și fiecare avion este dezinfectat noaptea cu chimicale care au eficiență 24 de ore.

Distanțarea socială este recomandată, în aeroport și avion, pe cât permite situația (deci să nu ne înghesuim la îmbarcare, de exemplu).

La bord se vor servi (contra cost) gustări și băuturi (o selecție limitată), iar plățile se vor face numai cu cardul. Nu vor fi acceptate plățile în numerar.

Nu se va accepta formarea de cozi la toaletă, deși accesul la toaletă va fi permis fiecărui pasager, la cerere. Totodată, Ryanair le amintește pasagerilor să se spele cât mai des pe mâini, sau să folosească dezinfectante, atât pe durata zborului cât și în aeroport.

Cred că depinde de noi, de comportamentul fiecăruia, cât de ușor se va trece peste situația actuală. Deși nu putem controla tot, dacă suntem fiecare cât putem de responsabili, se limitează spre 0 posibilitatea ca cineva să se infecteze și să ajungem iar la stat în case.

Măsură temporară: toți pasagerii care vor zbura în lunile iulie și august vor completa un formular la check-in: durata vizitei, adresa unde vor sta atunci când vor vizita o altă țară UE și informațiile de contact. Acestea vor fi predate autorităților pentru a-i ajuta să monitorizeze circulația în interiorul UE.

Eddie Wilson, CEO Ryanair a declarat:

” Pentru clienții și pentru angajații noștri este important să revenim la câteva programe normale începând cu data de 1 iulie. Guvernele din întreaga Europă au implementat un blocaj de patru luni pentru a limita răspândirea virusului Covid-19. După patru luni, a sosit momentul să se zboare din nou în Europa, astfel încât familiile și prietenii să se reunească, să le permitem oamenilor să se întoarcă la muncă și să repornească industria turistică a Europei, care oferă atâtea milioane de locuri de muncă.

Ryanair va colabora strâns cu autoritățile de sănătate publică pentru a se asigura că aceste zboruri se conformează, cu măsurile eficiente de limitare a răspândirii Covid-19. Așa cum s-a arătat deja în Asia, verificările de temperatură și acoperitul feței prin purtarea măștilor sunt cel mai eficient mod de a realiza acest lucru pe distanțe scurte (o oră) pe piața unică a Europei.

Acum, că statele Europei permit revenirea treptată la viața normală, ne așteptăm ca lucrul acesta să evolueze în următoarele săptămâni și luni. Avem încă șase săptămâni până la 1 iulie, Ryanair consideră că aceasta este cea mai practică dată pentru a relua programele normale de zbor, astfel încât să le putem permite prietenilor și familiilor să se reunească, navetiștilor să se întoarcă la muncă și să le permitem economiilor bazate pe turism, cum ar fi ca Spania, Portugalia, Italia, Grecia, Franța și altele, să recupereze ceea ce a mai rămas din sezonul turistic din acest an.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.