NAC acetil cisteina

Fumătorii au beneficii excelente datorită NAC: un aminoacid și antioxidant puternic cu care se tratează bolile pulmonare și nu numai

Samos sanatate in vacante Sanatoase

De când m-am apucat serios de sport, am citit și mai serios despre nutriția adecvată. Nu sunt doctor și în orice situație recomand să discutați cu medicul dvs. înainte de a lua orice suplimente. Însă nu strică nimănui să afle despre un aminoacid, care este și un antioxidant foarte puternic. Acesta este folosit pe scară largă pentru tratarea bolilor pulmonare, atât ca tratament de urmat acasă, cât și în spitale, pentru boli grave de plămâni și pentru a elimina mucusul în exces, de exemplu în bronșite. De asemenea, se folosește și pentru tratarea unor boli de inimă etc.

Fumătorii în special au beneficii mari, conform studiilor, de pe urma acestui tratament, cât și cei care au diferite boli pulmonare. Având în vedere că foarte mulți sportivi profesioniști dar și amatori îl folosesc des. Însă fiecare organism este diferit și evident că orice are și efecte secundare, de aceea recomand să discutați cu cineva avizat înainte de a administra acetil cisteina.

Ce este acetil-cisteina?

Un aminoacid neesențial (adică este produs de organism, dar nu neapărat în cantități suficiente).

Acetil cisteina un supliment folosit de sportivi pentru a reduce stresul oxidativ și pentru a crește performanțele sportive.

Este și un medicament folosit pe scară largă pentru fluidificarea secrețiilor bronhice. Se folosește ca tratament pentru bronșite și alte boli ale plămânilor. Ajută și la bolile de inimă, rinichi, ficat.

NAC (cum i se mai spune) este și un antioxidant puternic, esențial în producerea glutationului.

Poate îmbunătăți fertilitatea atât la femei ct și la bărbați.

Pericole: dacă obișnuiești plămânii să se curețe cu acetil cisteină, este posibil să le diminuezi capacitatea naturală de curățare, că îi înveți cu acetil cisteina. De aceea în cazul bronșitelor se aplică tratamentul pentru 5 zile, câte 1200 mg/zi. În spitale se dau doze de 1800 pe zi (câte 600 mg în trei reprize).

Cantități prea mari pot duce la diaree, vome, stări de amețeală sau constipație.

Oamenii care iau medicamente de subțiere a sângelui sau au probleme de sângerare, nu trebuie să ia NAC, poate să influențeze coagularea sângelui.

De unde cumpărăm acetil cisteină?

Acest supliment se găsește sub formă de tablete în multe magazine cu produse pentru sportivi, în farmacii dar și în magazine cu produse naturiste. Eu cumpăr NAC – N acetil cisteină sub formă de pudră, este substanță farmaceutică pură, de aici. Raportul calitate/preț este excelent.

Puteți folosi codul MIRELA-R5N, primiți 30% reducere și eu un bonus pentru referință, dacă găsiți informația utilă. Însă de multe ori ei au reduceri mai mari. Dar cred că se pot pune două coduri și cel al meu și cel existent pe site pentru reducerea mai mare, pentru că logic fiecare dorește să beneficieze de cel mai bun preț. Însă uneori reducerile mari nu se aplică tuturor produselor, așa că oricum, dacă puneți două coduri nu stricați nimic.

Mai multe informații și studii despre acetil cisteină

Citiți aici, pe siteul US Library of Medicine, National Institute of Health despre rolul acetil cisteinei în tratarea bolilor pulmonare.

Totodată, aici despre rolul acetil cisteinei în tratarea hipertensiunii arteriale și ale bolilor rinichilor.

Totodată, aici despre cele nouă beneficii principale ale acetil cisteinei.

Eu iar de aproximativ un an de zile NAC, 500 mg/zi. Însă nu am probleme cu subțierea sângelui. Nu pot spune dacă NAC mi-a făcut bine sau nu, că iau multe suplimente, așa că nu îmi dau seama ce impact are unul singur, dar în general mă simt excelent. Am mereu de rezervă, că sunt perioade în care dispare de pe stoc. AȘ vrea să aibă și gramaj mai mare!

NAC acetil cisteina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.