ryanair venetia treviso

Ryanair cumpără 75 de noi aeronave BOEING MAX-8200 și deschide o nouă bază la Veneția Treviso

ryanair

Vești bunde din aviație! De ce bune: atunci când vedem investiții, vedem speranța în viitorul aviației. Și în viitoarele noastre călătorii. Am primit de la Ryanair două comunicate de presă în mai puțin de 24 de ore așa că le-am comasat într-un singur articol. Cu ocazia lansării celei de-a 15-a baze din Italia, Ryanair a lansat și o promoție la bilete de avion pentru zboruri din regiunea Treviso, unde operează pe trei aeroporturi.

Ryanair a comandat 75 de aeronave BOEING MAX-8200 AIRCRAFT (în total ajung la 210 de acest tip)

Livrările se vor derula între începutul anului 2021 până în luna decembrie 2024 

Valoarea totală a investiției în 210 avioane de acest tip se ridică la 22 miliarde de dolai

Pe data de 3 decembrie Ryanair a semnat un contract pentru achiziția a 75 de noi avioane Boeing MAX-8200, ceea ce duce comanda inițială de 135 la 210 aeronave. Acum, că aeronavele Boeing MAX au fost aprobate de către FAA pentru a relua zborurile, Ryanair a suplimentat comanda, avantajul acestora fiind aceea că protejează mai mult mediul față de alt tip de aeronave. 

Compania speră să contribuie la redresarea zborurilor comerciale, afectate masiv de pandemia COVID-19, odată cu distribuirea pe scară largă a vaccinurilor.

Performanțele Boeing MAX-8200 sunt excepționale (susțin specialiștii), deoarece oferă cu 8 locuri mai mult, cu mai mult spațiu la picioare, are un consum de combustibil cu 16% mai mic și sunt mult mai silențioase: reduc cu 40% emisia de zgomot. Compania susține că acest tip de avion va fi cel mai auditat și mai controlat din istoria aviației. Cu siguranță trebuie să fie așa. În cazul în care aceste aeronave vor avea probleme, nu cred că cineva va putea stopa căderea companiei Boeing, ceea ce cu siguranță toți cei implicați doresc să evite.

Rynair anunță o nouă bază: Veneția Treviso: 2 aeronave, investiție de 200 de milioane de dolari, 18 rute noi

Azi, 4 decembrie 2020, Ryanair a inaugurat noua bază europeană. Aceasta va fi operațională începând cu data de 30 martie 2021. De aici vor fi operate 45 de rute, care vor conecta Veneția Treviso cu alte aeroporturi din Italia dar și cu aeroporturi din 20 de țări europene. Compania operează pe trei aeroporturi din regiunea Veneto: Veneția Marco Polo, Verona și Veneția Tresviso: în total 60 de rute, peste 3 milioane de clienți pe n (să sperăm) și peste 2000 de locuri de muncă. 

Ce va aduce noua bază Veneția Treviso în 2021:

  • 2 aeronave (cu o investiție de 200 milioane $, începând cu 30 martie 2021.
  • 45 rute în anul 2021 (6 domestice și 39 internaționale)
  • 18 noi zboruri ( 3 interne și 15 internaționale). Vor fi incluse atât rute care sunt preferate de sectorul de afaceri, cât și pentru cel al călătoriilor de agrement: Alghero, Alicante, Frankfurt-Hahn, Paphos, Pescara, Riga, Tel Aviv, Thessaloniki, Trapani.

Veneția Marco Polo

6 rute, 4 interne și 2 internaționale. Mai multe zboruri pe anumite rute, precum Barcelona, Londra Stansted și Palermo.

 Verona:

9 rute în total, 5 interne și 4 internaționale. Frecvență crescută a zborurilor pentru Birmingham și Cagliari.

Alte zboruri interesante din regiune includ: Ibiza, Cracovia, Malta, Valencia. Pentru acestea nu pra sunt zboruri directe din România și atunci putem zbura de exemplu în Milano și de acolo să luăm un autocar, să ajungem în Treviso și să zburăm spre destinația dorită. Desigur, este pentru aventuroși, pentru că acestea nu sunt considerate zboruri cu escală, ci două zboruri separate, așa că este necesar să achiziționăm asigurarea, pentru cazul în care un zbor are întârziere. Însă de exemplu aș sta două zile în Verona și nu aș mai avea stresul că pierd un zbor. iar la întoarcere aș mai sta ori în Veneția (pe care o ador) ori oriunde altundeva în regiune. Sunt multe locuri fantastice. Însă pentru a face acest lucru, este desigur necesar să vedem revenirea zborurilor, nu ca înainte, nu va aduce chiar minuni anul viitor, dar, dacă vaccinul va fi un succes, va fi cu mult mai bine decât ce a fost anul acesta. 

Pentru a sărbători dschiderea primei baze în regiunea Veneto, Ryanair a lansat o promoție, pentru zborurile din Veneția Treviso, Veneția Marco Polo și Verona, cu prețuri pornind de la 24,99 euro/segment, pentru călătorii efectuate în perioada aprilie-octombrie 2021. Acestea trebuie rezervate până luni, 7 decembrie a.c. la miezul nopții, direct pe websiteul ryanair. 

Veneția Treviso este cea de-a 15-a bază Ryanair din Italia. Desigur, Ryanair operează zboruri pe multe alte aeroporturi, nu numai pe cele unde a constituit și baze.

4 thoughts on “Ryanair cumpără 75 de noi aeronave BOEING MAX-8200 și deschide o nouă bază la Veneția Treviso

  1. Salut. Referitor la B 737 max 8 puteai mentiona ca a fost consemnat la sol peste un an juumate, accidentele fatale din Indonezia si Ethiopia, soft urile sale concepute in india cu „genii it” platite cu 10$ pe ora

    1. Da. De aceea am spus că le-au testat și le repun în circulație. Cred că toată lumea știe despre acele accidente îngrozitoare, de aceea nu am mai menționat, poate am greșit, mulțumesc pentru comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *